Binance Coin (BNB) kryptovaluutta 2021 – Binancen oma krypto

Binance Coin toimii natiivivaluuttana Binance nimiselle kryptovaluuttapörssille. Binance on suosittu kryptovaluuttojen vaihtoalusta ja vaihdolla mitattuna suurin kryptovaluuttapörssi.

Kryptovaluuttapörssimaalimassa on monia eri tokeneita, joilla on omat käyttötarkoituksensa, tällä kertaa käymme läpi Binance Coinin toimintaa.

Taustalla toimii Binance -pörssi sekä sosiaalisessa mediassakin tuttu Changpeng Zhao yrityksen perustajana.

Binance Coin kurssi tänään

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Sisällysluettelo

Mikä on Binance Coin?

Binance Coin on Binance -pörssissä toimiva natiivi token. Nimi Binance tulee termien ”Binary” sekä ”Finance” yhdistelmästä. Binance Coinin tärkeimpiä ominaisuuksia ovat arvon säilyttämisen ja siirron lisäksi toimintojen suorittaminen Binancen alaisilla älysopimusalustoilla. Säilyttämällä käyttäjätilillä Binance Coineja saa esimerkiksi vaihtokustannuksia paljon pienemmäksi pörssialustalla.

Binance Coinia lähdettiin rakentamaan vuonna 2017. Pitkän historian kryptovaluuttojen parissa hankkinut Changpeng Zhao, eli tuttavallisemmin CZ, on kertonut Binancen olleen jo kehitteillä useita vuosia. Tällä hän perustelee sitä, että Binance oli jo julkaisuhetkellään monia muita pörssejä parempi ja valmiimpi ratkaisu. Binancen menestys voikin puhua puolestaan.

Binance Coinin ICO eli Initial Coin Offering, tapahtui kesällä 2017 ja se keräsi rahoitusta jopa 15 miljoonaa dollaria. ICO:n yhteydessä tehtiin myös Binance Coin, jota laskettiin liikkeelle 200 miljoonaa kappaletta. 50% Binance Coineista myytiin sijoittajille, 40% Binancen tiimille ja 10% enkelisijoittajille.

Binancen suosio oli heti alusta asti päätä huimaavaa, ja se nousikin nopeasti kärkeen kryptomaailman johtavista pörsseistä. Binance oli maailman taloushistorian nopein yksisarvinen, eli miljardin dollarin arvoinen startup- yritys ja se on tällä hetkellä suurin kryptovaluuttapörssi volyymilla mitattuna. Lähiaikoina kysyntä on kasvanut kovasti Binance Smart Chain lohkoketjun julkaisun jälkeen, sillä kalliin Ethereum-verkon projekteja on todella helppo siirtää Binancen lohkoketjuun.

Tietopaketti Binance Coinista

Binance Coinin markkina-arvo on tällä hetkellä n. 95 miljardia dollaria eli n. 5% koko markkinasta. Binance Coin-kryptovaluuttaa on tällä hetkellä kierrossa 150 miljoonaa kappaletta, maksimi kappalemäärä n. 170 miljoonaa kappaletta. Binance Coinin ATH oli 638 dollaria (1.5.2021).

Opas: Näin ostat virtuaalivaluuttoja!

Vaihe 1: Avaa sijoitustili

Virtuaalivaluuttoja saa ostettua nykyään monelta eri palveluntarjoajalta. On kuitenkin oltava tarkkana minkä valitsee, koska eri tarjoajien kuluissa voi olla suuriakin eroja.

Itse suosimme tällä hetkellä eToroa, joka on yksi maailman suurimmista finanssialan verkkoalustoista. eToro tarjoaa ostettavaksi lähes kaikki merkittävimmät virtuaalivaluutat, mm. Bitcoinin, Ethereumin, Litecoinin, Ripplen ja lukuisia muita. 

eToron hinnoittelu on markkinoiden edullisimpia: Bitcoinin ostamisessa palvelumaksu on vain 0,75% hankitun valuutan hinnasta. 

Vastuunvapaus: Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa.
Harkitse onko sinulla kyky ottaa riski rahojen menettämisestä.
Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

Vaihe 2: Aktivoi tilisi ja talleta haluamasi euromäärä

eToro toimii EU:n finanssilainsäädösten alaisena, joten sinun tulee vahvistaa tilisi. Tämän jälkeen eToro tarkastaa tiedot, ja saat hyväksynnän noin 1-2 päivän kuluessa.

Voit tallettaa eToroon euroja suoraan verkkopankista tai luotto- ja maksukorteilla. Vähimmäistalletus on 50 USA:n dollaria, eli noin 42 euroa.

Vinkki: Talleta suoraan USA:n dollareita, niin vältyt valuutanvaihtokuluilta!

Katso video

Vaihe 3: Osta virtuaalivaluuttaa

Löydät kaikki tarjolla olevat virtuaalivaluutat klikkaamalla valikosta löytyvää ”Käy kauppaa markkinoilla” –kohtaa.

Kun haluat siirtyä ostamaan kryptovaluuttaa, paina haluamasi valuutan kohdalta ”Käy kauppaa” -painiketta ja syötä esiin avautuvaan lomakkeeseen haluamasi summa, jonka haluat sijoittaa (ks. kuva lomakkeesta).

Voit halutessasi asettaa tappionpysäyttimen tai voitonkotiuttimen. Jos valuutan arvo nousee tai laskee yli asettamasi pysäyttimen, eToro tekee osto-/myyntikaupan automaattisesti puolestasi.

Valintojen jälkeen klikkaa ”Avaa kauppa”. Onnittelut, nyt omistat virtuaalivaluuttaa!

Vastuunvapaus: Sijoittaessa on aina riskinä rahan menettäminen. Huomioi eTorossa sijoittamisen kulut. Lisätietoa: etoro.com/fi/trading/fees

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Binance Coin teknologia

Binance oli alkujaan vain kryptovaluuttapörssi, mutta kehitteli taustalla omaa lohkoketjuaan. Keväällä 2019 julkaistiin Binance Chain, mikä mahdollisti lohkoketjun perinteiset toiminnallisuudet. Binance onkin siitä mielenkiintoinen, että sen ympäristössä toimii kaksi erillistä lohkoketjua, Binance Chain sekä Binance Smart Chain. Lisähuomiona se, että Binance Chain ei ole ns. toisen tason skaalautuva lohkoketjuteknologia, ja se tarkoittaa sitä, että molemmat lohkoketjut voivat toimia toisistaan riippumattomana.

Binance Chain verkossa on käytössään Proof of Staked Authority. PoSA lohkoketjun toiminta perustuu tokeneiden hallintaan, ja se kuka panttaa eniten tokeneita, saa eniten äänioikeuksia. Lohkoketjun validoinnista vastaa vain 21 eri tahoa, mikä tekee järjestelmästä suhteellisen keskitetyn, joka ei välttämättä ole kaikkien sijoittajien suosiossa sen riskien takia. Binance Chain on todella nopea ja helposti skaalautuva, uusien lohkojen tekemiseen menee n. 3 sekuntia. Bitcoinilla uusia lohkoja syntyy n. 10 min välein.

Binance Coin määritellään niin sanottuun token -kategoriaan, tokeneilla on monia eri käyttötarkoituksia esim. älysopimusalustojen toimintojen suorituksessa sekä kaupankäyntikulujen maksamiseen Binance Chainilla.

Binancella on oma Launchpad-alusta, joka mahdollistaa pienten ja uusien kryptovaluuttojen rahoittamisen. Idea on periaatteessa sama kuin startup- sijoittamisessa. Toinen hyvä Binance Launchpadin vertainen on Polkadotin alla toimiva Polkastarter, jonka projektit ovat nousseet massiivisiin voittoihin nopealla syklillä. Binance Launchpad-alustalla uusiin projekteihin sijoittaminen vaatii Binance Coinia. Uusien projektien kanssa kannattaa kuitenkin olla varovainen, koska suuren suosion saanut kryptovaluuttamarkkina on saanut huijarit liikkeelle. Kannattaa siis tarkistaa projektin dokumentaatio aina uuteen valuuttaan sijoittaessa.

Binance Smart Chain

Binance Smart Chainin visiona oli tulla Binance Chainin rinnalle tuomaan lisäominaisuuksia mitä perinteinen lohkoketjuteknologia ei tarjoa. Kaksinaisarkkitehtuuria käytettäessä ideana on se, että käyttäjät voivat saumattomasti siirtää valuuttaa lohkoketjusta toiselle. Samalla nauttien Binance Chainin vaihdantamahdollisuuksista sekä Binance Smart Chainin tarjoamista tehokkaista älysopimussovelluksista. Binance Smart Chain julkaistiin 2020 syksyllä ja sen kehitys on ollut hurjaa, ehkäpä siitä johtuen, että he keskittyvät Ethereumin projektien haalimiseen. Binance Smart Chain on sopiva Ethereum Virtual Machinen kanssa. EVM mahdollistaa Ethereum verkkoon tehtyjen projektien kloonaamisen Binancen Smart Chainille helposti, samalla houkuttelee pienemmät transaktiokulut verrattuna Ethereumin verkkoon.

DeFi-palvelut

Decentralized Finance eli DeFi -palveluiden kehittäminen on paljon kannattavampaa Binance Smart Chainillä kuin Ethereumilla, sillä kulut ovat vain murto-osan siitä mitä ne ovat Ethereumilla. Sijoittajille pystytään tarjoamaan paljon parempi korkoprosentti, sekä sijoittaminen on paljon joustavampaa.

Voit halutessasi lukita jotain toista kryptovaluuttaa Binancen Smart Chainiin, jolloin saat itsellesi Binancen version siitä. Esimerkiksi voit lukita 1 Bitcoinin ja saat itsellesi käyttöön 1 BTCB, millä voit suorittaa toimintoja, mitä Bitcoin ei pystyisi tekemään, sillä siihen ei ole rakennettu sellaisia toiminnallisuuksia. Tämä mahdollistaa monien eri älysopimusten tekemisen Binancen Smart Chainille.

binance coin kurssi

Binance Coin kurssi

Kuten kaikilla muillakin kryptovaluutoilla hinnan määrittelee kysynnän ja tarjonnan laki. Jos valuuttaa halutaan ostaa enemmän kuin sitä on tarjolla, hinta nousee.

Binance Coin arvo tulee suurella todennäköisyydellä nousemaan jatkossa liittyen uusien projektien kehittämiseen Binance Smart Chainilla sekä uusien sitouttamisohjelmien myötä on houkuttelevampaa pantata omistuksiaan myymisen sijaan.

Binance on myös sitoutunut tekemään ns. token burneja, eli hävittämään Binance Coin BNB niin kauan, kunnes 100 miljoonaa on jäljellä. Tämä tarkoittaa siis inflaation sijaan deflaatiota, eli arvo nousee koko ajan, sillä tulevaisuudessa Binance Coinien määrä tulee lähestulkoon puolittumaan tämänhetkisestä. Token burnit tapahtuvat aina kvartaaleittain, ja 2021 ensimmäisen kvartaalin token burn oli historiansa suurin, noin 30 miljoonan dollarin arvoinen. Mikäli BNB arvo tulee nousemaan, tulevat token burnitkin olemaan arvoltaan suurempia ja vaikuttavampia. (Mahdollista arvonnousua ei voida ennustaa ja yllä olevat tiedot eivät ole sijoitusneuvoja. Kryptovaluuttamarkkinat ovat erittäin volatiilit ja riski tulee tiedostaa).

Alla kerromme miten Binance Coin ostaminen käytännössä tapahtuu. Binance Coinia voi ostaa useista eri sijoitusalustoilta, kuten eTorosta tai sitten Binancen omasta pörssistä.

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

 

  • binancecoin
  • Binance Coin
    (BNB)
  • Price
    $632.81
  • Market Cap
    $106.33 B

Binance Coin sijoituskohteena

Binance Coinin arvo nousi hurjasti 2020 syksyllä tehdyn Binance Smart Chain -lohkoketjun julkaisun jälkeen sekä viimeisimpien nousujen myötä Binance Coin on saanut kärkipaikan markkina-arvoltaan kryptovaluuttojen top-listoilla.

DeFi ratkaisujen kasvu ei tunnu katoavan. Tämä saa Binance Coinin suosion nousun jatkumaan, sillä Binance Smart Chainin tarjoamat alhaiset kulut ja helpot sovellukset saavat ihmisiä kokeilemaan paljon uusia projekteja sekä sitä kautta tuomaan enemmän rahaa Binance Coiniin.

Token burneja suoritetaan Binance Coinille myös aina joka vuosineljännessä, mikä siis tarkoittaa tarjolla olevien Binance Coinien vähenemistä, ja sitä kautta arvon nousua. Binance on sanonut polttavansa tokeneita niin kauan, kun 100 miljoonaa kappaletta on enää jäljellä. Tämä tarkoittaa tarjolla olevien tokeneiden määrän puolittamista. Eli rahanarvon laskemisen sijaan tapahtuukin arvon nouseminen, sillä uusia tokeneita ei louhita, vaan ne hävitetään.

Opi lisää kryptovaluuttoihin sijoittamisesta 

Binance Coinin pahimmat kilpailijat

Binance Coinilla on kahdenlaisia kilpailijoita, sillä Binance Chain ja Binance Smart Chain toimivat erilaisten kilpailijoiden kanssa.

Binance Chainin suurimpia kilpailijoita ovat muut kryptovaluuttapörssit ja alustat kuten Okcoin, Kraken, Bitfinex, Quoine, Airswap, Crypto.com sekä Coinbase. Suuri hyöty Binance Coinin omistamisesta tulee itse kryptovaluuttapörssissä, mikäli vaihtaa aktiivisesti, niin kulut laskevat, eli jos suosio pörssiin laskee, niin menettää myös tokenin kiinnostusta. Monilla muillakin pörsseillä onkin jo oma main net, mikä saattaa nostaa ne varteenotettaviksi kilpailijoiksi tulevaisuudessa.

Binance Coinin hintaan vaikuttaa myös muut älysopimusalustat ja niiden kehitys. Binance Smart Chainin sekä Binance Coinin suosio on ollut suurta, sillä Ethereumilla tehdyt sovellukset ovat paljon suurempi kuluisia ja hitaampia. Mikäli Ethereumin kulurakenne laskee, niin voi se vaikuttaa merkittävästi ihmisten suosioon omistaa Binance Coinia. Lisäksi on olemassa muitakin älysopimusalustoja, kuten Cardano, Polkadot tai EOS.

Binance Coin louhinta

Binance Coinia ei pysty louhimaan, mutta panttaamalla voit osallistua verkon validointiin ja siitä palkitaan natiivivaluutalla, eli Binance Coineilla.

Binance Smart Pool mahdollistaa louhijoiden laskentatehon tarjoamisen yhteiseen käyttöön, missä Binancen omat algoritmit vaihtavat parhaat palkkiot louhimisesta, lopputuloksena saat käyttöösi Bitcoinia. Algoritmit etsivät parhaat mahdolliset palkkiot louhijalle, mikä parantaa tietysti louhinnan tuloksia. Binance Smart Poolin käyttöä parantaa sen helppokäyttöisyys.

Binance Chain lompakko

Binance Chain lompakko on ladattavissa tietokoneelle selaimen lisäosana, tämä on erittäin yleinen käytäntö kyseisten sovelluksien kanssa. Binance Chain lompakon avulla voit lähettää sekä vastaanottaa varoja Binance Chainin, Binance Smart Chainin sekä Ethereumin välillä, sekä lähettää Binancen molempien lohkoketjujen välillä varoja. Binance Chain lompakon avulla voi kätevästi tehdä kauppaa Binance Chainin eri älysopimusten välillä.

Binance Coin keskustelu Reddit-palstalla

Binancella on oma keskustelukanavansa Reddit palvelussa, missä näkee ihmisten Binance Coin kokemuksia kerrottavan. Näyttäisi keskustelujen perusteella siltä, että Binancen US asiakaspalvelu on erittäin hidas ja epäpätevä. Ihmisten asiakaspalvelutoimeksiantoja mitätöidään, varoja sekä käyttäjiä jäädytetään, transaktiot eivät mene läpi. Tällaisia ilmoituksia on erittäin paljon, ja ihmiset yrittävät saada omilla postauksillaan asiakaspalveluun yhteyttä. Tämä saattaa sekoittaa järjestelmät keskenään, sillä ongelmat näyttäisivät liittyvän nimenomaan Binance US versioon.

Reddit yhteisössä on myös jatkuvaa keskustelua uusista projekteista, mitä rakennetaan Binancen Smart Chainille, sekä ihmiset yrittävät innostaa muita sijoittamaan omiin projekteihinsa. Yleisesti ihmiset näyttävät olevan aktiivisia keskustelemaan alustan eri tapahtumista, sekä postailevat paljon meemejä ja hauskoja kuvia liittyen uusimpiin kryptomaailman muutoksiin.

Yleistä on myös Binance Coinin hinnasta keskustelu, sekä innostuminen hinnanmuutoksiin liittyen.

Binance Coin verotus

Kuten kaikkien muidenkin kryptovaluuttojen tapauksessa, myös BNB:llä tehdyt voitot ovat veronalaisia siinä missä muutkin tulot.

Jos teet voittoa tokeneita euroiksi vaihtaessasi, muista ilmoittaa siitä veroilmoitusta täytellessäsi. Osto- ja myyntihinnan erotuksesta maksetaan 30 % tai 34 % pääomatuloveroa.

Mietitään asiaa esimerkin kautta:

Verottaja laskee virtuaalivaluutan luovutusvoiton FIFO-periaatteella, eli First In First Out.

Ostat BNB-valuuttaa 1000 eurolla

Myyt BNB-valuuttaa myöhemmin 1500 eurolla

Luovutusvoitto 1500 € – 1000 € = 500 €

Tässä esimerkissä maksat pääomatuloveroa 500 € summasta 30 % eli 150 €.

Virtuaalivaluutan arvonnousu realisoituu verohallinnon mukaan muutamissa eri tilanteissa. Silloin kun virtuaalivaluutta vaihdetaan oikeaksi valuutaksi tai silloin kun virtuaalivaluutalla hankitaan jotakin hyödykettä, esim. ostetaan verkkokaupasta tuotteita.

Tulot kuuluvat kuluvan vuoden verotukseen, milloin olet ne realisoinut. Tulot pitäisi viimeistään ilmoittaa siinä vaiheessa, kun täytetään edellisen verovuoden esitäytetty veroilmoitus. Kannattaa säilyttää kaikki tositteet veroilmoitusta varten, sillä veron maksamatta jättäminen on rikos.

Verohallinto voi tehdä aloitteen verotuksen oikaisuun vielä kuuden vuodenkin jälkeen.

Opi lisää kryptovaluuttojen verotuksesta 

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset:

Binance Coin on Binance Chainissa toimiva token, mitä hallussa pitämällä saat itsellesi pienemmät vaihdantakustannukset sekä voit käyttää sitä erilaisten älysopimusten toimintojen suorittamiseen. Binance Coin säilyttää myös arvoa, mikäli sitä haluaa käyttää muiden kryptovaluuttojen tapaan säästämiseen tai vaihdantaan.

Se toimii vähän samalla tavalla kuin Ethereum tai joku muu älysopimusalusta. Voit käyttää Binance Coinia toimintojen suorittamiseen, panttaamalla koron keräämiseen tai hallussa pitämällä äänestykseen ja vaihdantakorkojen laskemiseen.

Binance Coinia voit ostaa esimerkiksi eTorosta tai Binancen omalta alustalta.

Binance Coinilla on ollut hyvä nousu syksystä 2020 lähtien ja sama nousutrendi on jatkunu kevään ajan.

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Vastuuvapaus: Sijoittaessa voit menettää rahaa. Tee sijoituspäätökset omalla vastuulla.