Bitcoin kurssi ja arvo 2024

Bitcoinin kurssi on tällä hetkellä $64,059.49 ja koko markkina-arvo $1,261,175,253,345.10. Bitcoinin kurssi on muuttunut 3.66% viimeisen 24 tunnin aikana. Lue tarkemmin Bitcoinin kurssista, kurssikehityksestä ja historiasta tältä sivulta.

Bitcoin, tuo maailman menestynein, suurin ja vanhin virtuaalivaluutta on viime vuosien aikana ollut laajasti puheenaiheena varsinkin sijoittajien keskuudessa. Eikä ihmekään, koska Bitcoin kurssi on noussut räjähdysmäisesti kuluneiden 10 vuoden aikana.

Vuosi 2021 oli sijoittajien kannalta erittäin suotuisaa aikaa. Nyt alkuvuonna Bitcoin kurssi on laskussa ja Bitcoinin kurssi pyörii tällä hetkellä 23,000 dollarin paikkeilla ja sen markkina-arvo on n. 443 miljardia dollaria.

Tässä artikkelissa käymme laajemmin läpi Bitcoin kurssin kehitystä läpi vuosien. Kerromme Bitcoinin historiasta, mihin sen arvo perustuu ja kerromme miksi Bitcoinin kurssi voi heitellä suurestikin lyhyessä ajassa.

eToro on usean omaisuusluokan sijoitusalusta. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Voit menettää sijoittamasi varat. Ei kuluttajansuojaa. Voitoista voi koitua veroseuraamuksia.

Sisällysluettelo

Bitcoinin reaaliaikainen kurssikaavio

Alla näet kurssikaavion, josta voit tutkia Bitcoinin kurssikehitystä ja samalla katsoa mikä on Bitcoinin kurssi tänään. Kaavio päivittyy reaaliajassa jatkuvasti. Kurssikaaviossa Bitcoin kurssi kerrotaan Yhdysvaltain dollareissa, koska Bitcoin-kauppaa käydään dollareilla lähes jokaisella alustalla. 

Bitcoinin arvonnousua ovat tukeneet tänä vuonna merkit siitä, että se on saanut laajempaa hyväksyntää. Muun muassa lokakuussa jättimäinen maksuliikennejätti Paypal kertoi, että se aikoo tulevaisuudessa hyväksyä  asiakkailtaan Bitcoin-ostoja ja -myyntejä. Myös amerikkalaiset pörssijätit Microstrategy ja Square kertoivat sijoittaneensa Bitcoiniin valtavia summia ja myös Tesla hyppäsi mukaan 1,5 miljardin Bitcoin-sijoituksella. Lisäksi Euroopan keskuspankin pääjohtaja Christine Lagarde kertoi EKP:n harkitsevan vakavasti digivaluutan luomista ja El Salvador otti Bitcoinin viralliseksi valuutakseen dollarin rinnalle (ja kertoo nyt myös louhivansa Bitcoinia tulivuoresta saadulla energialla).

Suursijoittajien keskuudessa virtuaalinen valuutta on myös nostanut kannatusta ja osasyynä tähän on valloillaan oleva negatiivinen korkotaso. Tällä hetkellä suuret instituutiot joutuvat maksamaan pankeille siitä, että ne säilyttävät varojaan tileillään. 

  • bitcoin
  • Bitcoin
    (BTC)
  • Price
    $63,904.00
  • Market Cap
    $1.26 T

Pikaopas: Näin käyt CFD-kryptokauppaa eTorossa!

Vaihe 1: Avaa tili eToroon!

Siirry eToron omille sivuille ja klikkaa sivulta löytyvää Liity heti-painiketta. Tämän jälkeen eToro pyytää sinua luomaan uuden käyttäjätunnuksen ja salasanan. Voit halutessasi kirjautua Facebook- tai Google-tilisi avulla. Kirjautumisen jälkeen  ohjaudut automaattisesti eToron kaupankäyntialustalle, jossa voit kokeilla Demo-tilin avulla, miten alusta käytännössä toimii. Demotilillä voit testata miten kryptovaluuttojen ostaminen ja myyminen tapahtuu alusta loppuun.

Vastuunvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees 

eToron arvosanamme:

4.6/5

Vastuunvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees 

Vaihe 2: Aktivoi tilisi ja talleta haluamasi euromäärä

Kun haluat käydä kauppaa oikealla rahalla, sinun tulee vahvistaa tilisi ja viedä rekisteröinti loppuun. Viereisen videon avulla näet miten tilin vahvistus tapahtuu muutaman vaiheen kautta. 

Vahvistuksen jälkeen voit tallettaa tilillesi rahaa klikkaamalla vasemmasta valikosta löytyvää Talletus-painiketta. Talletuksen voit tehdä luottokortilla, pankkisiirtona, PayPalin kautta tai pikasiirtona. Minimitalletus eToro alustalle on 50 dollaria (n. 50 euroa).

Katso video

Vaihe 3: Käy kauppaa virtuaalivaluutoilla

Tilin vahvistamisen ja rahansiirron jälkeen etsi haluamaasi kryptovaluuttaa (esim. Bitcoinia tai Ethereum) yläreunasta löytyvän haun avulla. Tämän jälkeen klikkaa haluamasi kryptovaluutan kohdalla Käy kauppaa -painiketta ja eteesi avautuu ostolomake (ks. viereltä).

Ostolomakkeeseen voit asettaa haluamasi kauppasumman, jolla haluat käydä CFD-kauppaa. Lopuksi klikkaa Avaa kauppa -painiketta ja olet tehnyt ensimmäisen kryptovaluuttakauppasi!

{etoroCFDrisk}% piensijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulee harkita tarkasti, onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi. 

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa kryptovaluuttoihin CFD-, eli hinnanerotussopimuksien kautta (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin {etoroCFDrisk}% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Pikaopas: Aloita sijoittaminen Plus500 alustalla!

Plus500 on tällä hetkellä yksi suosituimmista CFD-kaupankäyntialustoista, jonka kautta voit käydä CFD-kauppaan mm. kryptovaluutoilla, osakkeilla, ETF:llä sekä hyödykkeillä. Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen onnistuu muutaman askeleen kautta. Kerromme tarkat ohjeet alapuolella.

 

Askel 1. Luo oma tili

Voit luoda oman tilin Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa kokeilla myös Demo-tiliä, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii, miten kaupankäynti käytännössä tapahtuu ja Demo-tilin avulla voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin avaaminen onnistuu joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan (muista valita vahva salasana). Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

82 % piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 alustalla käydä oikeaa CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan, josta löytyy tilin vahvistaminen. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietoja ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Arviomme

plus500-logo.png
5/5

82 % piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä käymään oikeaa kauppaa haluamillasi sijoitusinstrumenteilla. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

Havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimellesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 mobiilisovelluksella on jo yli 10 miljoonaa latausta ja sen saama arvosana on korkea. 

82 % piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Mihin Bitcoinin arvo perustuu?

Virtuaalivaluutan ja varsinkin Bitcoinin kohdalla yleensä mietitään mistä sen arvo oikein syntyy  ja mihin se perustuu, koska kyseessähän on täysin digitaalinen valuutta? Mutta niin kuin monen muunkin sijoitusvälineen kohdalla (kuten mm. osakkeiden), myös Bitcoinin arvo määrittyy kysynnän ja tarjonnan mukaan. Eli mitä enemmän on kysyntää, mutta vähän tarjontaa, silloin Bitcoinin arvo on korkeampi ja jos Bitcoinia on saatavilla paljon, mutta kysyntää on vähän, silloin arvo on alhaisempi. Tämän lisäksi arvoon vaikutaa myös teknologian kehittyminen ja odotukset kryptovaluuttaa kohtaan. 

Bitcoin kurssia ei valvo yksikään taho tai virasto, vaan se on maailman ensimmäinen hajautettu valuutta, jonka arvo määrittyy täysin avoimilla markkinoilla.

Bitcoinin arvonmäärityksen pystyy paremmin ymmärtämään silloin kun ensin ymmärtää tavallisen valuutan arvonmäärityksen. Tavallinen valuutta (euro, kruunu….) on fiat-rahaa, joka on valtioiden tai keskuspankkien sääntelemää ja liikkeelle laittamaa valuuttaa, jotka ovat määrittäneet valuutan viralliseksi kaupankäynnin välineeksi. Esimerkiksi euro ja muut fiat-valuutat perustuvat luottamukseen. Eli sinänsä esimerkiksi 50 euron seteli on täysin arvoton paperin pala, jos euro menettää täysin luottamuksensa. Sama on bitcoinin kohdalla.

Luottamuksen lisäksi Bitcoinin arvo perustuu valuutan lisäksi myös esimerkiksi siihen, ettei se ole pelkkä virtuaalinen valuutta, vaan se on samalla myös maksujärjestelmä. Käytännössä tämä tarkoittaa tuhansien palvelinten muodostamaa maailmanlaajuista verkkoa, jolla on miljoonia käyttäjiä ympäri maailmaa.  

Louhinta vaikuttaa myös bitcoinin arvoon. Bitcoin louhinnan kulut ovat tänä päivänä melko korkeat (louhinta kuluttaa runsaasti sähköä), jonka vuoksi Bitcoinin arvon ei uskota laskevan koskaan lähelle nollaa.

Bitcoin kurssihistoria

Bitcoinin kurssi on vaihdellut hyvin voimakkaasti sen koko olemassa olon ajan ja tähän alkuun onkin hyvä selventää, että kyseessä ei ole virallinen, vakaa valuutta. Eri Bitcoin-välittäjien käyttämät vaihtokurssit voivatkin poiketa toisistaan hetkellisesti hyvin suurestikin, joskus jopa kymmeniä prosentteja.

Satoshi Nakamoto-nimimerkillä esiintyvä henkilö tai taho loi Bitcoinin vuonna 2008 ja ensimmäisen Bitcoinin ja USD-dollarin vaihtokurssi määritettiin 2009 loppupuolella, tarkkaan ottaen syyskuussa, jolloin yksi dollari oli 1309,03 bitcoinia.

Vuonna 2011 kesällä vaihtokurssi kävi 31,91 dollarissa ja marraskuussa 2013 vaihtokurssi ylitti 1200 dollaria. Vuonna 2017 saavutettiin todellinen huippu, kun Bitcoin kurssi nousi vuoden aikana tuhannesta dollarista lähes 20 000 dollariin. Tuolloin maailmalle syntyi lukuisa määrä uusia Bitcoin-miljonäärejä (myös Suomeen). Vuoden 2017 jälkeen bitcoinin arvo laski melko rajusti, mutta vuoden 2020 loppupuolella arvo on jälleen noussut lähes 2017 vuoden lukemiin.

Vuosien varrella huippulukemien rinnalla Bitcoinin kurssi on heitellyt vuoristoratamaisesti. Esimerkiksi elokuussa 2016 Bitcoin kurssi putosi rajusti Bitcoin-välittäjä Bitfinexiin tehdyn verkkohyökkäyksen takia ja kyseisen hyökkäyksen myötä jopa 120 000 Bitcoinia katosi. 

Miksi Bitcoinin kurssi heittelee niin paljon?

Bitcoinin ja myös muiden virtuaalivaluuttojen kurssin suuri heittely pysyy korkeana niin kauan kuin markkinat ovat kooltaan suhteellisen pienet. Tällä hetkellä Bitcoin-markkinoilla jopa yksi toimija voi vaikuttaa melko paljon ostamisella/myymisellä bitcoinin kurssiin. Mitä suuremmaksi Bitcoin-markkinat kasvavat tulevaisuudessa, sen tasaisemmaksi Bitcoinin kurssikehitys muuttuu. Tämän saavuttamiseen tarvitaan lisää Bitcoin-käyttäjiä ja Bitcoinin tulee yleistyä maksuvälineenä eri paikoissa. 

eToro on usean omaisuusluokan sijoitusalusta. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Voit menettää sijoittamasi varat. Ei kuluttajansuojaa. Voitoista voi koitua veroseuraamuksia.

Video: Bitcoin arvo selitettynä

Katso video

Bitcoinin tulevaisuus, miltä se näyttää?

Bitcoin on lohkoketjuteknologiaan pohjautuva virtuaalivaluutta. Lohkoketjuteknologiaa on pidetty internetin kaltaisena ihmeenä, joka tulee mullistamaan maailmaa ja joka on tullut jäädäkseen.

Virtuaalivaluuttojen, kuten Bitcoinin uskotaan tulevaisuudessa helpottamaan eri maksujen ja siirtojen tekoa niin paljon, että niiden uskotaan syrjäyttävän perinteiset vaihtoehdot (kuten luottokortit), joihin olemme tottuneet. Tämä vaatisi sen, että Bitcoinin ja muiden virtuaalivaluuttojen markkina-arvo tulisi nousta valtavasti lähitulevaisuudessa.

Useampi tulevaisuustutkija tukee näitä väitteitä ja muun muassa tutkija ja kirjailija Thomas Frey uskoo, että vuoteen 2030 mennessä virtuaalivaluutat ovat syrjäyttäneet jopa 25% perinteisestä valuutasta. Hänen perustelunsa pohjautuvat juurikin virtuaalivaluutan helppokäyttöisyyteen ja lohkoketjuteknologiaan, joka mahdollistaa edulliset ja nopeat rahansiirrot.

Jotta nämä tavoitteet voivat toteutua, on virtuaalivaluuttojen selätettävä ensin suurimmat ongelmansa. Näitä ovat mun muassa hakkerien estäminen ja luottamuksen saavuttaminen valuuttana. Tällä hetkellä monilla on ennakkoluuloja virtuaalivaluuttoja kohtaan, koska se on vielä monen kohdalla vieras valuutta ja tuntematon käsite. Lisäksi suuret arvonmuutokset aiheuttavat luottamuspulaa.

Lisäksi Bitcoinin kohdalla tulevaisuuteen vaikuttaa pystytäänkö Bitcoinia kehittämään nopeammaksi ja tehokkaammaksi valuutaksi. Tällä hetkellä nimittäin Bitcoin on hidas ja runsaasti sähköä vaativa valuutta verrattuna moneen muuhun virtuaalivaluuttaan. Hyvin monen virtuaalivaluutan kanssa siirto tapahtuu reaaliajassa, mutta Bitcoinin kohdalla siirto voi kestää tunneista päiviin.

Lähitulevaisuudessa tähän voi kuitenkin tulla muutos, koska pitkään kehitetty Lightning Network eli salamaverkkoteknologia on merkittävä koko virtuaalivaluuttamarkkinan kannalta, koska sillä voidaan tehdä monet muut virtuaalivaluutat bitcoinin rinnalla tarpeettomiksi. Salamaverkko voi siis vahvistaa Bitcoinin asemia suuresti muiden virtuaalivaluuttojen rinnalla, kun siirroista tehdään nimensä mukaisesti salamannopeita.

Top 15 kryptovaluuttakurssit

eToro on usean omaisuusluokan sijoitusalusta. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Voit menettää sijoittamasi varat. Ei kuluttajansuojaa. Voitoista voi koitua veroseuraamuksia.

Bitcoin sijoittaminen, kannattaako se?

Bitcoinin tuottopotentiaali on aivan eri luokkaa kuin perinteisen valuutan kohdalla. Yksi syy tähän on Bitcoinien rajallinen määrä. Siinä missä tavallista valuuttaa voi tuottaa lisää napista painamalla, Bitcoinin kohdalla ei voi tehdä näin.

Bitcoinin luomisvaiheessa on määritetty maksimimäärä, kuinka paljon Bitcoinia voi louhia markkinoille ja tuo määrä on 21 miljoonaa. Tällä hetkellä määrästä on louhittu noin 19,28 miljoonaa. Kun maksimimäärä on kokonaisuudessaan louhittu, ei uutta Bitcoinia ole enää louhittavissa lisää.

Uusia Bitcoineja louhitaan markkinoille tasaiseen tahtiin noin kymmenen minuutin välein. Jokaisesta onnistuneesta louhinnasta syntyy uusi lohko ja louhija saa palkkioksi Bitcoineja. Tällä hetkellä palkkio on 6,25 Bitcoinia per uusi lohko. Tämä tarkoittaa vuositasolla 328 500 Bitcoinia. Palkkio puolittuu joka 210 000 lohkon välein. Edellinen puoliintuminen tapahtui vuoden 2020 toukokuussa. Seuraava puolittuminen tapahtuu arviolta vuonna 2024. Palkkion puoliintumisen kohdalla on nähty valtavia arvonnousuja, joka pohjautuu siihen, että markkinoille saatava Bitcoinien määrä puoliintumisen jälkeen on alhaisempi.

 

Bitcoin sijoittaminen

Bitcoinin kohdalla on nähty monta onnistumistarinaa ja se on tehnyt monista sijoittajista miljonäärejä, mutta aina kannattaa pitää mielessä, että oli kyseessä mikä tahansa sijoituskohde, kannattaa sijoittaa aina vain sen verran kuin on valmis häviämään. Bitcoinissa tuotto voi olla korkea, mutta samoin voivat olla myös tappiot.

Kuten kaikissa muissa sijoituskohteissa, myös Bitcoin sijoittamisessa on omat riskinsä. Tämän vuoksi suosittelemme perehtymään virtuaalivaluuttasijoittamiseen kattavammin ja lukemaan mm. artikkelimme: Tietopaketti bitcoinista!

Ja kuten aiemmin mainitsimme, Bitcoin kurssi voi heitellä suuresti lyhyessä ajassa. Tällä hetkellä kurssi on melko korkea, mutta tilanne voi muuttua jo huomenna. Jos olet tottunut päiväkauppaan, silloin Bitcoin voi olla hyvä treidaamiseen. Lisäksi pitkän aikavälin sijoituksena Bitcoin voi toimia myös hyvin, koska kokonaisuudessaan Bitcoinin kurssi on noussut viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Toki emme voi varmuudella tietää, mitä huominen tai tulevat vuodet tuovat tullessaan ja kuinka bitcoin onnistuu pitämään paikkansa virtuaalivaluuttojen maailmassa, mutta moni asiantuntija on ennustanut, että bitcoin kurssi voi kasvaa valtavasti vielä tulevien vuosien aikana. Osa asiantuntijoista jopa ennustaa, että Bitcoinin kurssi voi liikkua vuonna 2030 jopa 400 000 dollarin paikkeilla. Toki kannattaa pitää mielessä, että nämä ovat vain ennusteita eivätkä faktoja.

 

Oletko Bitcoin-käyttäjä vai -sijoittaja?

Jos kiinnostuit Bitcoinista, kannattaa ennen ostamista miettiä oletko Bitcoin sijoittaja vai käyttäjä? Eli aiotko ostaa Bitcoinia puhtaasti sijoitusmielessä vai onko sinulla halua käyttää Bitcoinia maksuvälineenä? Jos aikeenasi on käyttää ostetut Bitcoinit, silloin sinun tulee ensin hankkia itsellesi Bitcoin-lompakko, jonka kautta voit hyödyntää Bitcoinia maksuvälineenä.

Jos haluat ostaa Bitcoinia puhtaasti sijoitusmielessä, silloin sinun kannattaa valita turvallinen ja luotettava alusta ostamiseen. Jos hankit pienen määrän Bitcoinia, silloin voit hyvin säilyttää Bitcoinit sijoitustililläsi, mutta jos määrä nousee suureksi, silloin suosittelemme hankkimaan turvallisen bitcoin-lompakon säilömiseen.

Opi lisää Bitcoin ostamisesta

Virtuaalivaluutta.com suosittelee

5/5

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa kryptovaluuttoihin CFD-, eli hinnanerotussopimuksien kautta (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 76% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Tee kryptoverotuksesta helppoa!

Kryptoverotus.fi tekee kryptosijoittajan elämästä helpompaa! Kryptoverotus.fi palvelun avulla vähennät veroilmoituksen tekemisen tuskaa ja voit unohtaa Excelien pyörittelemisen.

Usein kysytyt kysymykset

Niin kuin monen muunkin sijoitusvälineen kohdalla (kuten mm. osakkeiden), myös Bitcoinin arvo määrittyy kysynnän ja tarjonnan mukaan. Eli mitä enemmän on kysyntää, mutta vähän tarjontaa, silloin arvo on korkeampi ja jos Bitcoinia on saatavilla paljon, mutta kysyntää on vähän, silloin arvo on alhaisempi. 

Bitcoinin ja myös muiden virtuaalivaluuttojen arvon suuri heittely pysyy korkeana niin kauan kuin markkinat ovat kooltaa suhteellisen pienet. Tällä hetkellä bitcoin-markkinoilla jopa yksi toimija voi vaikuttaa melko paljon ostamisella/myymisellä bitcoinin kurssiin.

Bitcoin on ollut tähän päivään saakka hyvä sijoitus, katsotaan viimeisten vuosien arvonkehitystä. Jos jatkossa bitcoinista tulee globaalisti käytetty virtuaalivaluutta, tulee bitcoinin arvo edelleen nousemaan.

Bitcoinia pidetään usein digitaalisena kultana – koska bitcoineja on maailmassa vain rajallinen määrä, toisin kuin on tavallisen valuutan kohdalla.

Bitcoin ostaminen onnistuu tänä päivänä monelta eri palveluntarjoajalta. Kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota oston kuluihin ja alustan luotettavuuteen sekä turvallisuuteen.