Bitcoin kurssi ja arvo 2021

Bitcoinin kurssi on tällä hetkellä $54,498.38 ja koko markkina-arvo $1,025,777,010,107.30. Bitcoinin kurssi on muuttunut 0.61% viimeisen 24 tunnin aikana. Lue tarkemmin Bitcoinin kurssista, kurssikehityksestä ja historiasta tältä sivulta.

Bitcoin, tuo maailman menestynein, suurin ja vanhin virtuaalivaluutta on viime vuosien aikana ollut laajasti puheenaiheena varsinkin sijoittajien keskuudessa. Eikä ihmekään, koska Bitcoin kurssi on noussut räjähdysmäisesti kuluneiden 10 vuoden aikana.

Vuosi 2021 on ollut sijoittajien kannalta erittäin suotuisaa aikaa. Nyt lokakuussa 2021 Bitcoin kurssi on jälleen hyvässä nousussa. Bitcoinin kurssi pyörii tällä hetkellä 63,000 paikkeilla ja sen markkina-arvo on n. 1,19 biljoonaa dollaria.

Tässä artikkelissa käymme laajemmin läpi Bitcoin kurssin kehitystä läpi vuosien. Kerromme Bitcoinin historiasta, mihin sen arvo perustuu ja kerromme miksi Bitcoinin kurssi voi heitellä suurestikin lyhyessä ajassa.

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Sisällysluettelo

Bitcoinin reaaliaikainen kurssikaavio

Alla näet kurssikaavion, josta voit tutkia Bitcoinin kurssikehitystä ja samalla katsoa mikä on Bitcoinin kurssi tänään. Kaavio päivittyy reaaliajassa jatkuvasti. Kurssikaaviossa Bitcoin kurssi kerrotaan Yhdysvaltain dollareissa, koska Bitcoin-kauppaa käydään dollareilla lähes jokaisella alustalla. 

Bitcoinin arvonnousua ovat tukeneet tänä vuonna merkit siitä, että se on saanut laajempaa hyväksyntää. Muun muassa lokakuussa jättimäinen maksuliikennejätti Paypal kertoi, että se aikoo tulevaisuudessa hyväksyä  asiakkailtaan Bitcoin-ostoja ja -myyntejä. Myös amerikkalaiset pörssijätit Microstrategy ja Square kertoivat sijoittaneensa Bitcoiniin valtavia summia ja myös Tesla hyppäsi mukaan 1,5 miljardin Bitcoin-sijoituksella. Lisäksi Euroopan keskuspankin pääjohtaja Christine Lagarde kertoi EKP:n harkitsevan vakavasti digivaluutan luomista ja El Salvador otti Bitcoinin viralliseksi valuutakseen dollarin rinnalle (ja kertoo nyt myös louhivansa Bitcoinia tulivuoresta saadulla energialla).

Suursijoittajien keskuudessa virtuaalinen valuutta on myös nostanut kannatusta ja osasyynä tähän on valloillaan oleva negatiivinen korkotaso. Tällä hetkellä suuret instituutiot joutuvat maksamaan pankeille siitä, että ne säilyttävät varojaan tileillään. 

  • bitcoin
  • Bitcoin
    (BTC)
  • Price
    $63,956.00
  • Market Cap
    $1.21 T

Opas: Näin ostat Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja!

Vaihe 1: Avaa sijoitustili

Bitcoinia saa ostettua nykyään monelta eri palveluntarjoajalta. On kuitenkin oltava tarkkana minkä alustan valitsee, koska eri tarjoajien kuluissa voi olla suuriakin eroja.

Itse suosimme tällä hetkellä eToroa, joka on yksi maailman suurimmista finanssialan verkkoalustoista. eTorosta löydät Bitcoinin lisäksi myös lähes kaikki merkittävimmät virtuaalivaluutat, kuten mm. Ethereumin, Litecoinin, Ripplen ja lukuisia muita. 

eToron hinnoittelu on markkinoiden edullisimpia: Bitcoinin ostamisessa palvelumaksu on vain 0,75% hankitun valuutan hinnasta. 

Vastuunvapaus: Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa.
Harkitse onko sinulla kyky ottaa riski rahojen menettämisestä.
Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Vaihe 2: Aktivoi tilisi ja talleta haluamasi euromäärä

eToro toimii EU:n finanssilainsäädösten alaisena, joten sinun tulee vahvistaa tilisi. Tämän jälkeen eToro tarkastaa tiedot, ja saat hyväksynnän noin 1-2 päivän kuluessa.

Voit tallettaa eToroon euroja suoraan verkkopankista tai luotto- ja maksukorteilla. Vähimmäistalletus on 50 USA:n dollaria, eli noin 42 euroa.

Vinkki: Talleta suoraan USA:n dollareita, niin vältyt valuutanvaihtokuluilta!

Katso video

Vaihe 3: Osta Bitcoinia

Löydät Bitcoinin ja kaikki tarjolla olevat virtuaalivaluutat klikkaamalla valikosta löytyvää ”Käy kauppaa markkinoilla” –kohtaa.

Kun haluat siirtyä ostamaan, paina Bitcoinin kohdalta ”Käy kauppaa” -painiketta ja syötä esiin avautuvaan lomakkeeseen haluamasi summa, jonka haluat sijoittaa (ks. kuva lomakkeesta).

Voit halutessasi asettaa tappionpysäyttimen tai voitonkotiuttimen. Jos Bitcoinin arvo nousee tai laskee yli asettamasi pysäyttimen, eToro tekee osto-/myyntikaupan automaattisesti puolestasi.

Valintojen jälkeen klikkaa ”Avaa kauppa”. Onnittelut, nyt omistat Bitcoinia!

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Mihin Bitcoinin arvo perustuu?

Virtuaalivaluutan ja varsinkin Bitcoinin kohdalla yleensä mietitään mistä sen arvo oikein syntyy  ja mihin se perustuu, koska kyseessähän on täysin digitaalinen valuutta? Mutta niin kuin monen muunkin sijoitusvälineen kohdalla (kuten mm. osakkeiden), myös Bitcoinin arvo määrittyy kysynnän ja tarjonnan mukaan. Eli mitä enemmän on kysyntää, mutta vähän tarjontaa, silloin Bitcoinin arvo on korkeampi ja jos Bitcoinia on saatavilla paljon, mutta kysyntää on vähän, silloin arvo on alhaisempi. Tämän lisäksi arvoon vaikutaa myös teknologian kehittyminen ja odotukset kryptovaluuttaa kohtaan. 

Bitcoin kurssia ei valvo yksikään taho tai virasto, vaan se on maailman ensimmäinen hajautettu valuutta, jonka arvo määrittyy täysin avoimilla markkinoilla.

Bitcoinin arvonmäärityksen pystyy paremmin ymmärtämään silloin kun ensin ymmärtää tavallisen valuutan arvonmäärityksen. Tavallinen valuutta (euro, kruunu….) on fiat-rahaa, joka on valtioiden tai keskuspankkien sääntelemää ja liikkeelle laittamaa valuuttaa, jotka ovat määrittäneet valuutan viralliseksi kaupankäynnin välineeksi. Esimerkiksi euro ja muut fiat-valuutat perustuvat luottamukseen. Eli sinänsä esimerkiksi 50 euron seteli on täysin arvoton paperin pala, jos euro menettää täysin luottamuksensa. Sama on bitcoinin kohdalla.

Luottamuksen lisäksi Bitcoinin arvo perustuu valuutan lisäksi myös esimerkiksi siihen, ettei se ole pelkkä virtuaalinen valuutta, vaan se on samalla myös maksujärjestelmä. Käytännössä tämä tarkoittaa tuhansien palvelinten muodostamaa maailmanlaajuista verkkoa, jolla on miljoonia käyttäjiä ympäri maailmaa.  

Louhinta vaikuttaa myös bitcoinin arvoon. Bitcoin louhinnan kulut ovat tänä päivänä melko korkeat (louhinta kuluttaa runsaasti sähköä), jonka vuoksi Bitcoinin arvon ei uskota laskevan koskaan lähelle nollaa.

Opi lisää Bitcoinista ja kryptovaluutoista! Lataa ilmainen kryptoaapinen, joka sisältää yli 30 sivua kryptotietoa

Bitcoin kurssihistoria

Bitcoinin kurssi on vaihdellut hyvin voimakkaasti sen koko olemassa olon ajan ja tähän alkuun onkin hyvä selventää, että kyseessä ei ole virallinen, vakaa valuutta. Eri Bitcoin-välittäjien käyttämät vaihtokurssit voivatkin poikeita toisistaan hetkellisesti hyvin suurestikin, joskus jopa kymmeniä prosentteja.

Satoshi Nakamoto-nimimerkillä esiintyvä henkilö tai taho loi Bitcoinin vuonna 2008 ja ensimmäisen Bitcoinin ja USD-dollarin vaihtokurssi määritettiin 2009 loppupuolella, tarkkaan ottaen syyskuussa, jolloin yksi dollari oli 1309,03 bitcoinia.

Vuonna 2011 kesällä vaihtokurssi kävi 31,91 dollarissa ja marraskuussa 2013 vaihtokurssi ylitti 1200 dollaria. Vuonna 2017 saavutettiin todellinen huippu, kun Bitcoin kurssi nousi vuoden aikana tuhannesta dollarista lähes 20 000 dollariin. Tuolloin maailmalle syntyi lukuisa määrä uusia Bitcoin-miljonäärejä (myös Suomeen). Vuoden 2017 jälkeen bitcoinin arvo laski melko rajusti, mutta vuoden 2020 loppupuolella arvo on jälleen noussut lähes 2017 vuoden lukemiin.

Vuosien varrella huippulukemien rinnalla Bitcoinin kurssi on heitellyt vuoristoratamaisesti. Esimerkiksi elokuussa 2016 Bitcoin kurssi putosi rajusti Bitcoin-välittäjä Bitfinexiin tehdyn verkkohyökkäyksen takia ja kyseisen hyökkäyksen myötä jopa 120 000 Bitcoinia katosi. 

Miksi Bitcoinin kurssi heittelee niin paljon?

Bitcoinin ja myös muiden virtuaalivaluuttojen kurssin suuri heittely pysyy korkeana niin kauan kuin markkinat ovat kooltaan suhteellisen pienet. Tällä hetkellä Bitcoin-markkinoilla jopa yksi toimija voi vaikuttaa melko paljon ostamisella/myymisellä bitcoinin kurssiin. Mitä suuremmaksi Bitcoin-markkinat kasvavat tulevaisuudessa, sen tasaisemmaksi Bitcoinin kurssikehitys muuttuu. Tämän saavuttamiseen tarvitaan lisää Bitcoin-käyttäjiä ja Bitcoinin tulee yleistyä maksuvälineenä eri paikoissa. 

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Video: Bitcoin arvo selitettynä

Katso video

Bitcoinin tulevaisuus, miltä se näyttää?

Bitcoin on lohkoketjuteknologiaan pohjautuva virtuaalivaluutta. Lohkoketjuteknologiaa on pidetty internetin kaltaisena ihmeenä, joka tulee mullistamaan maailmaa ja joka on tullut jäädäkseen.

Virtuaalivaluuttojen, kuten Bitcoinin uskotaan tulevaisuudessa helpottamaan eri maksujen ja siirtojen tekoa niin paljon, että niiden uskotaan syrjäyttävän perinteiset vaihtoehdot (kuten luottokortit), joihin olemme tottuneet. Tämä vaatisi sen, että Bitcoinin ja muiden virtuaalivaluuttojen markkina-arvo tulisi nousta valtavasti lähitulevaisuudessa.

Useampi tulevaisuustutkija tukee näitä väitteitä ja muun muassa tutkija ja kirjailija Thomas Frey uskoo, että vuoteen 2030 mennessä virtuaalivaluutat ovat syrjäyttäneet jopa 25% perinteisestä valuutasta. Hänen perustelunsa pohjautuvat juurikin virtuaalivaluutan helppokäyttöisyyteen ja lohkoketjuteknologiaan, joka mahdollistaa edulliset ja nopeat rahansiirrot.

Jotta nämä tavoitteet voivat toteutua, on virtuaalivaluuttojen selätettävä ensin suurimmat ongelmansa. Näitä ovat mun muassa hakkerien estäminen ja luottamuksen saavuttaminen valuuttana. Tällä hetkellä monilla on ennakkoluuloja virtuaalivaluuttoja kohtaan, koska se on vielä monen kohdalla vieras valuutta ja tuntematon käsite. Lisäksi suuret arvonmuutokset aiheuttavat luottamuspulaa.

Lisäksi Bitcoinin kohdalla tulevaisuuteen vaikuttaa pystytäänkö Bitcoinia kehittämään nopeammaksi ja tehokkaammaksi valuutaksi. Tällä hetkellä nimittäin Bitcoin on hidas ja runsaasti sähköä vaativa valuutta verrattuna moneen muuhun virtuaalivaluuttaan. Hyvin monen virtuaalivaluutan kanssa siirto tapahtuu reaaliajassa, mutta Bitcoinin kohdalla siirto voi kestää tunneista päiviin.

Lähitulevaisuudessa tähän voi kuitenkin tulla muutos, koska pitkään kehitetty Lightning Network eli salamaverkkoteknologia on merkittävä koko virtuaalivaluuttamarkkinan kannalta, koska sillä voidaan tehdä monet muut virtuaalivaluutat bitcoinin rinnalla tarpeettomiksi. Salamaverkko voi siis vahvistaa Bitcoinin asemia suuresti muiden virtuaalivaluuttojen rinnalla, kun siirroista tehdään nimensä mukaisesti salamannopeita.

Top 15 kryptovaluuttakurssit

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Bitcoin sijoittaminen, kannattaako se?

Bitcoinin tuottopotentiaali on aivan eri luokkaa kuin perinteisen valuutan kohdalla. Yksi syy tähän on Bitcoinien rajallinen määrä. Siinä missä tavallista valuuttaa voi tuottaa lisää napista painamalla, Bitcoinin kohdalla ei voi tehdä näin.

Bitcoinin luomisvaiheessa on määritetty maksimimäärä, kuinka paljon Bitcoinia voi louhia markkinoille ja tuo määrä on 21 miljoonaa. Tällä hetkellä määrästä on louhittu noin 18,84 miljoonaa. Kun maksimimäärä on kokonaisuudessaan louhittu, ei uutta Bitcoinia ole enää louhittavissa lisää.

Uusia Bitcoineja louhitaan markkinoille tasaiseen tahtiin noin kymmenen minuutin välein. Jokaisesta onnistuneesta louhinnasta syntyy uusi lohko ja louhija saa palkkioksi Bitcoineja. Tällä hetkellä palkkio on 6,25 Bitcoinia per uusi lohko. Tämä tarkoittaa vuositasolla 328 500 Bitcoinia. Palkkio puolittuu joka 210 000 lohkon välein. Edellinen puoliintuminen tapahtui vuoden 2020 toukokuussa. Seuraava puolittuminen tapahtuu arviolta vuonna 2024. Palkkion puoliintumisen kohdalla on nähty valtavia arvonnousuja, joka pohjautuu siihen, että markkinoille saatava Bitcoinien määrä puoliintumisen jälkeen on alhaisempi.

 

Bitcoin sijoittaminen

Bitcoinin kohdalla on nähty monta onnistumistarinaa ja se on tehnyt monista sijoittajista miljonäärejä, mutta aina kannattaa pitää mielessä, että oli kyseessä mikä tahansa sijoituskohde, kannattaa sijoittaa aina vain sen verran kuin on valmis häviämään. Bitcoinissa tuotto voi olla korkea, mutta samoin voivat olla myös tappiot.

Kuten kaikissa muissa sijoituskohteissa, myös Bitcoin sijoittamisessa on omat riskinsä. Tämän vuoksi suosittelemme perehtymään virtuaalivaluuttasijoittamiseen kattavammin ja lukemaan mm. artikkelimme: Tietopaketti bitcoinista!

Ja kuten aiemmin mainitsimme, Bitcoin kurssi voi heitellä suuresti lyhyessä ajassa. Tällä hetkellä kurssi on melko korkea, mutta tilanne voi muuttua jo huomenna. Jos olet tottunut päiväkauppaan, silloin Bitcoin voi olla hyvä treidaamiseen. Lisäksi pitkän aikavälin sijoituksena Bitcoin voi toimia myös hyvin, koska kokonaisuudessaan Bitcoinin kurssi on noussut viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Toki emme voi varmuudella tietää, mitä huominen tai tulevat vuodet tuovat tullessaan ja kuinka bitcoin onnistuu pitämään paikkansa virtuaalivaluuttojen maailmassa, mutta moni asiantuntija on ennustanut, että bitcoin kurssi voi kasvaa valtavasti vielä tulevien vuosien aikana. Osa asiantuntijoista jopa ennustaa, että Bitcoinin kurssi voi liikkua vuonna 2030 jopa 400 000 dollarin paikkeilla. Toki kannattaa pitää mielessä, että nämä ovat vain ennusteita eivätkä faktoja.

 

Oletko Bitcoin-käyttäjä vai -sijoittaja?

Jos kiinnostuit Bitcoinista, kannattaa ennen ostamista miettiä oletko Bitcoin sijoittaja vai käyttäjä? Eli aiotko ostaa Bitcoinia puhtaasti sijoitusmielessä vai onko sinulla halua käyttää Bitcoinia maksuvälineenä? Jos aikeenasi on käyttää ostetut Bitcoinit, silloin sinun tulee ensin hankkia itsellesi Bitcoin-lompakko, jonka kautta voit hyödyntää Bitcoinia maksuvälineenä.

Tällaisen lompakon pystyt luomaan itsellesi esimerkiksi eTorossa (eWallet), jolloin eWallet on on käytössäsi Bitcoinin ostamisen jälkeen (voit ladata sovelluksen eToron alustalle luodun tunnuksen avulla).

Jos haluat ostaa Bitcoinia puhtaasti sijoitusmielessä, silloin sinun kannattaa valita turvallinen ja luotettava alusta ostamiseen. Jos hankit pienen määrän Bitcoinia, silloin voit hyvin säilyttää Bitcoinit esimerkiksi eToron alustalla, mutta jos määrä nousee suureksi, silloin suosittelemme hankkimaan turvallisen bitcoin-lompakon säilömiseen.

Opi lisää Bitcoin ostamisesta

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Niin kuin monen muunkin sijoitusvälineen kohdalla (kuten mm. osakkeiden), myös Bitcoinin arvo määrittyy kysynnän ja tarjonnan mukaan. Eli mitä enemmän on kysyntää, mutta vähän tarjontaa, silloin arvo on korkeampi ja jos Bitcoinia on saatavilla paljon, mutta kysyntää on vähän, silloin arvo on alhaisempi. 

Bitcoinin ja myös muiden virtuaalivaluuttojen arvon suuri heittely pysyy korkeana niin kauan kuin markkinat ovat kooltaa suhteellisen pienet. Tällä hetkellä bitcoin-markkinoilla jopa yksi toimija voi vaikuttaa melko paljon ostamisella/myymisellä bitcoinin kurssiin.

Bitcoin on ollut tähän päivään saakka hyvä sijoitus, katsotaan viimeisten vuosien arvonkehitystä. Jos jatkossa bitcoinista tulee globaalisti käytetty virtuaalivaluutta, tulee bitcoinin arvo edelleen nousemaan.

Bitcoinia pidetään usein digitaalisena kultana – koska bitcoineja on maailmassa vain rajallinen määrä, toisin kuin on tavallisen valuutan kohdalla.

Bitcoin ostaminen onnistuu tänä päivänä monelta eri palveluntarjoajalta. Kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota oston kuluihin ja alustan luotettavuuteen sekä turvallisuuteen. Me suosittelemme eToroa sen alhaisten kulujen ja laadukkaan tarjonnan vuoksi. ETorossa voit ostaa bitcoinin lisäksi monia muita suurimpia virtuaalivaluuttoja. 

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Vastuuvapaus: Sijoittaessa voit menettää rahaa. Tee sijoituspäätökset omalla vastuulla.