Cardano kurssi 2021 – ADA-token

Cardanon kurssi on tällä hetkellä $2.40 ja koko markkina-arvo $77,738,747,906.96. Cardanon kurssi on muuttunut -15.12% viimeisen 24 tunnin aikana. Lue tarkemmin Cardanon kurssista, kurssikehityksestä ja historiasta tältä sivulta.

Vaikka Cardano on iältään melko nuori ohjelmointialusta (perustettu vuonna 2017) on sen oma kryptovaluutta ADA ottanut vankasti oman paikkansa top10 kryptovaluuttojen listassa. Tältä sivulta löydät kattavasti tietoa miten Cardano kurssi on kehittynyt viime vuosien aikana.  

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Kuluttajansuojaa ei ole. Sijoita omalla riskilläsi.

Sisällysluettelo

Mihin Cardanon arvo perustuu?

Cardanon arvo perustuu sen luoman platformin ja teknologian arvostukseen sekä sijoittajien mielipiteeseen Cardanon tulevaisuudesta. Cardano kehittää lohkoteknologia ratkaisuja monelle eri ihmisarjen osa-alueelle, kuten koulutukseen, kunnalliselle puolelle, pankeille ja jokapäiväisiin ratkaisuihin.

Kun Cardanon palveluita käyteään enemmän, on myös Cardanon ADA-token (eli Cardanon oma kryptovaluutta) suositumpi tulevaisuudessa. Sijoittajat taas voivat vaikuttaa ADA:n arvoon, jos he haluavat ostaa Cardanoa pitkäaikaissijoituksena tai päiväkauppaan, koska uskovat ADA:n arvon nousevan tulevaisuudessa. Myös ADA:n ansaintaprotokolla Proof-of-Stake kannustaa lohkoketjun varmennuspalkkioita havittelevia ”holdaamaan” eli panttamaan tokenia, joka nostaa taas sen arvoa!

  • cardano
  • Cardano
    (ADA)
  • Price
    $2.14
  • Market Cap
    $68.04 B

Cardano kurssikehitys

Cardano lanseerasi oman ADA-tokenin (eli kryptovaluuttansa) vuonna 2017, jolloin Cardano kurssi oli 0,0205 Yhdysvaltain dollaria tokenilta.

Cardanon kurssihistoriaan mahtuu kaksi huippukohtaa. Ensimmäinen saavutettiin jo vuoden 2018 alussa, kun ADA:n hinta pomppasi noin 1 dollariin tokenilta. Ensimmäisestä huipusta lasku oli nopeaa ja hinta tasaantui useammaksi vuodeksi noin 0,1 dollariin per token. Toinen huippu vuoden 2021 helmikuussa nosti hinnan toisen kerran yli 1 dollariin tokenilta. Tällä kertaa Cardanon kurssi pysyi pidempään yhden dollarin tienoilla.

Opas: Näin ostat virtuaalivaluuttoja!

Vaihe 1: Avaa sijoitustili

Virtuaalivaluuttoja saa ostettua nykyään monelta eri palveluntarjoajalta. On kuitenkin oltava tarkkana minkä valitsee, koska eri tarjoajien kuluissa voi olla suuriakin eroja.

Itse suosimme tällä hetkellä eToroa, joka on yksi maailman suurimmista finanssialan verkkoalustoista. eToro tarjoaa ostettavaksi lähes kaikki merkittävimmät virtuaalivaluutat, mm. Bitcoinin, Ethereumin, Litecoinin, Ripplen ja lukuisia muita. 

eToron hinnoittelu on markkinoiden edullisimpia: Bitcoinin ostamisessa palvelumaksu on vain 0,75% hankitun valuutan hinnasta. 

Vastuunvapaus: Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa.
Harkitse onko sinulla kyky ottaa riski rahojen menettämisestä.
Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

Vaihe 2: Aktivoi tilisi ja talleta haluamasi euromäärä

eToro toimii EU:n finanssilainsäädösten alaisena, joten sinun tulee vahvistaa tilisi. Tämän jälkeen eToro tarkastaa tiedot, ja saat hyväksynnän noin 1-2 päivän kuluessa.

Voit tallettaa eToroon euroja suoraan verkkopankista tai luotto- ja maksukorteilla. Vähimmäistalletus on 50 USA:n dollaria, eli noin 42 euroa.

Vinkki: Talleta suoraan USA:n dollareita, niin vältyt valuutanvaihtokuluilta!

Katso video

Vaihe 3: Osta virtuaalivaluuttaa

Löydät kaikki tarjolla olevat virtuaalivaluutat klikkaamalla valikosta löytyvää ”Käy kauppaa markkinoilla” –kohtaa.

Kun haluat siirtyä ostamaan kryptovaluuttaa, paina haluamasi valuutan kohdalta ”Käy kauppaa” -painiketta ja syötä esiin avautuvaan lomakkeeseen haluamasi summa, jonka haluat sijoittaa (ks. kuva lomakkeesta).

Voit halutessasi asettaa tappionpysäyttimen tai voitonkotiuttimen. Jos valuutan arvo nousee tai laskee yli asettamasi pysäyttimen, eToro tekee osto-/myyntikaupan automaattisesti puolestasi.

Valintojen jälkeen klikkaa ”Avaa kauppa”. Onnittelut, nyt omistat virtuaalivaluuttaa!

Vastuunvapaus: Sijoittaessa on aina riskinä rahan menettäminen. Huomioi eTorossa sijoittamisen kulut. Lisätietoa: etoro.com/fi/trading/fees

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Cardanon hintaodotukset

Cardanossa on paljon odotuksia tulevaisuudesta, koska sen kehitystyö on ollut alusta alkaen pitkäjänteistä ja vertaisarvioitua. Vuonna 2021 käynnistyy Cardanon kehityskaaren (roadmap) kolmas vaihe, jossa Cardano painottaa älysopimuksia ja niiden sovellutuksien kehitystyötä. Cardano kilpailee platform-kategoriassa esimerkiksi Ethereumin, NEO:n ja EOS:in kanssa, joten vertailu sovelluskehityksessä on jatkuvaa.

Ethereumilla on toistaseksi etumatkaa Cardanoon, mutta sovelluskehityksessä uusi innovaatio voi vaikuttaa platformkilpailussa ripeästikin suuntaan tai toiseen.

Internet on pullollaan analyytikoita, jotka arvioivat Cardanon kurssia tulevaisuudessa yleensä ajanjaksolla 2021-2025. ADA:n kohdalla analyyttiset veikkaukset pyörivät 1-4 dollarin välissä ja rohkeimmat jopa 5 dollarin kohdilla. Tarkkaa arvoa on mahdotonta ennustaa, mutta keskustelu ADA:n tulevaisuuden hinnasta on hyvinkin positiivissävytteistä ja hyvähenkistä!

2021 on ollut Cardanon vuosi

Cardanon kurssihistorian toinen nousu ja All time high-lukema osui vuoden 2021 helmikuulle, kun Cardanon ADA-token saavutti 1,30 dollarin arvon. Alkuvuosi oli vahva ja lisää voi olla tulossa. Maaliskuussa 2021 Coinbase ilmoitti, että Cardanon ADA saatetaan lisätä piakkoin Coinbasen Pro-jäsenyyden alle pörssivaluutaksi. Maaliskuun loppupuolella tämä tapahtuikin. Reitti yhteen USAn suurimmista kryptovaluuttapörsseistä kulkeekin usein Coinbase Pro -palvelun kautta Coinbasen peruskäyttäjien pörssiin, mikä voi todellakin nostaa Cardanon arvoa tulevaisuudessa. Yleensä listautuminen nostaa hintaa hetkellisestä kysynnän kasvaessa ja jää vaikuttamaan positiivisesti myös myöhemmin.

Cardano on myös ilmoittanut aikaisemmin, että maaliskuussa 2021 siirtyy Cardano kolmanteen vaiheeseen, jossa painotetaan älysopimuksia ja niiden sovelluksien kehitystä. Tämän vaikutus Cardanon kurssin tulevaisuuteen jää loppuvuoden 2021 nähtäväksi.

Lue kattava opas Cardanosta

Kannattaako Cardanoon sijoittaa?

Cardano on mielenkiintoinen vaihtoehto kryptosijoittajan lompakkoon. Se on yksi kymmenestä suosituimmista kryptovaluutoista ja saatavilla useimmista suosituimmista kryptovaluuttapörsseistä. Cardanon vahvuus on sen kehitystyössä, visiossa ja energiankulutuksessa. Kehitystyössä on painotettu yhteistyötä niin käyttäjien kuin muiden kryptoammattilaisten vertaisarvioissa.

Visiona Cardano tähtää lohkoketjuteknologiaksi, joka pystyy toimimaan ja viestimään muiden kryptovaluuttojen kanssa. Energiankulutuksessa Cardano peittoaa esimerkiksi Bitcoinin todella selvästi, sillä Cardanon Proof-of-Stake-protokolla kuluttaa sähköä vain sen verran, kun siihen liitetyt tietokoneet vievät tehoja.

Miksi Cardanon kurssi heittelee niin paljon?

Cardanon kurssihistoria on vielä lyhyt verrattuna esimerkiksi Bitcoiniin, joka starttasi jo vuonna 2009. Tämä on yksi syy Cardano kurssin heilahteluun, kun tuore tulokas hakee vielä asetelmiaan ja tekee itseään tunnetuksi kryptovaluutaksi. Myös äsken mainittu Bitcoin ja sen kurssi vaikuttaa yleensä suureen osaan muistakin krytpovaluutoista. Kun Bitcoinin kurssi nousee, nousee yleensä myös muiden valuuttojen kurssit ja päinvastoin. Bitcoin toimii siis johtotähtenä, joka vaikutta sijoittajien uskoon kaikkia muitakin kryptovaluuttoja kohtaan. Cardanon kilpailijan Ethereumin menestys voi myös heilauttaa molempien kursseja suuntaan tai toiseen nopeastikin.

Kurssiheilunta virtuaalivaluutoissa kuuluu kryptosijoittamisen luonteeseen. Eikä heilunta ainakaan lopu, kun virtuaalivaluutan hinta nousee satoihin tai tuhansiin euroihin. Esimerkiksi Cardanon kilpailija Ethereum teki joulukuun lopusta 2020 helmikuun loppuun 2020 jopa 300% nousun. Ja siitä viikon sisällä noin 25% laskun, joka euroissa lähentelee 600 euron tappiota yhtä Ethereumia kohti. Kurssiheilahtelujen takia on tärkeää sijoittaa vain sellaisia rahoja, mitkä olet valmis menettämään sekä välttää sijoittamista lainarahalla!

Top10 kryptovaluuttakurssit

NamePrice24H %
bitcoin
Bitcoin
€36,406.27-0.82%
ethereum
Ethereum
€2,536.58-1.73%
tether
Tether
€0.8610.480%
cardano
Cardano
€1.82-1.50%
binancecoin
Binance Coin
€310.68-1.51%
ripple
XRP
€0.798-0.30%
solana
Solana
€112.48-5.55%
usd-coin
USD Coin
€0.8530.340%
polkadot
Polkadot
€24.83-0.34%
dogecoin
Dogecoin
€0.181-0.78%

Cardano ylitti dollarin arvon

Alkuvuoden 2021 tulos voi kieliä sitä, että Cardanon ADA on ylittänyt yhden dollarin kurssin pidemmäksi aikaa. Vahvat uutiset uusista listautumisista ja kehitystyöstä voivat nostaa Cardanon haastamaan tosissaan ”isoveljeään” Ethereumia lähiaikoina. Vuoden 2021 alussa Cardanon kurssi on heittelehtinyt paljon ”maagisella” yhden dollarin rajalla, mutta tulevaisuudessa tämä voi olla vain tokenin potentiaalin alkusoittoa.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Cardanon kurssiin vaikuttaa sijoittajien usko sen tulevaisuuteen, ADA:n varmennuspalkkiota havittelevien määrä sekä kuten muihinkin kryptovaluuttoihin — Bitcoinin hinta.

Cardano on vielä tuore tapaus kryptomaailmassa ja hakee asetelmiaan. Kryptomaailmassa heiluntaa tapahtuu paljon yhtä aikaisesti, jos kaikista suurimmissa virtuaalivaluutoissa tapahtuu jotain uutisoitavaa. Myös positiiviset uutiset Cardanon sisällä voivat heilauttaa kurssia, kuten maaliskuun 2021 Coinbase listautuminen aiheutti hetkellisesti.

Cardano on erittäin energiatehokas vaihtoehto kryptovaluutaksi. Energiatehokkuus voi olla uusi trendi kryptovaluuttojen arvottamisessa, kun esimerkiksi Bitcoinin louhinnasta ja sen sähkönkulutuksesta kohistaan mediassa. Myös Cardanon vahva kehitystyö ja suosio yhtenä top10 -kryptovaluutasta ovat puoltavia seikkoja Cardanon ADA-tokeniin sijoittamisessa!

Cardanoa ja muita kryptovaluuttoja kannattaa ostaa tunnetusta kryptovaluuttapörssistä. Kryptovaluuttapörssin valinnassa kannattaa tehdä oma tutkimus sekä kysellä mahdollisesti muilta alasta kiinnostuneilta hyviä vaihtoehtoja. Me suosittelemme tällä hetkellä eToroa

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Vastuuvapaus: Sijoittaessa voit menettää rahaa. Tee sijoituspäätökset omalla vastuulla.