Cardano ostaminen 2021 – Cardanon kryptovaluutta on nimeltään ADA

Cardanon ostaminen on ollut vuoden 2021 alussa todella suosittua. Helmikuusta maaliskuuhun mentiin hurjassa nousussa arvon yli kaksinkertaistuessa. Syitä suosioon on monia, esimerkiksi Cardanon energiatehokkuus, määrätietoinen kehitystyö ja uusi listautuminen.

Kryptovaluuttojen ostaminen on helppoa, mutta sen päättäminen, mitä ostaa, on tärkeämpi kysymys! Lue alta syitä miksi omaan kryptolompakkoon kannattaisi lisätä tämä platform-pohjainen Cardanon oma ADA-kryptovaluutta!

Cardanon hinta tänään – arvo reaaliajassa 

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Kuluttajansuojaa ei ole. Sijoita omalla riskilläsi.

Sisällysluettelo

Mikä on Cardano?

Cardano on platform eli ohjelmointialustaprojekti, joka haluaa kehittää kestävän, skaalautuvan ja monia lohkoketjuja yhdistävän lohkoketjuteknologian useiden kryptovaluuttojen välille. Perinteisen ”one coin to rule them all”-ajatuksen sijasta Cardanon kehittäjät uskovat, että tulevaisuudessa on useita isoja kryptovaluuttoja, joiden välille tarvitaan yhdistäviä teknologioita. Tämän takia kryptosijoittajan silmin Cardanon ostaminen on mielenkiintoinen vaihtoehto kryptovaluuttalompakkoon.

Cardanon kehittäjä Charles Hoskins ja hänen yrityksensä IOHK kehittävät Cardanosta platformien kuningasta viidessä vaiheessa. Hoskins on tunnettu nimi kryptovaluuttakehityksessä, sillä hän oli aikaisemmin tekemisissä Cardanon suurimman kilpailijan, Ethereumin kehitystyössä. Tästä juontaa juurensa yhteiset tekijät Ethereumin kanssa — jopa jonkinlainen Daavid – Goljat-asetelma. Ja tässäkin taistelussa pienemmällä voi olla etunsa isompaa vastaan!

Cardanoon sijoittaessa ostetaan Cardanon platformissa käytettävää tokenia, ADAa. Cardanoon sijoittaminen on siitä erikoinen vaihtoehto, että jokainen käyttäjä voi äänestää, mihin projektiin haluaisi Cardanon investoivan. Eniten ääniä sääneet projektit saavat rahoitusta ”kassasta”, johon kerätään varoja transaktiokuluista.

Cardano ostaminen vai louhinta?

Opas: Näin ostat virtuaalivaluuttoja!

Vaihe 1: Avaa sijoitustili

Virtuaalivaluuttoja saa ostettua nykyään monelta eri palveluntarjoajalta. On kuitenkin oltava tarkkana minkä valitsee, koska eri tarjoajien kuluissa voi olla suuriakin eroja.

Itse suosimme tällä hetkellä eToroa, joka on yksi maailman suurimmista finanssialan verkkoalustoista. eToro tarjoaa ostettavaksi lähes kaikki merkittävimmät virtuaalivaluutat, mm. Bitcoinin, Ethereumin, Litecoinin, Ripplen ja lukuisia muita. 

eToron hinnoittelu on markkinoiden edullisimpia: Bitcoinin ostamisessa palvelumaksu on vain 0,75% hankitun valuutan hinnasta. 

Vastuunvapaus: Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa.
Harkitse onko sinulla kyky ottaa riski rahojen menettämisestä.
Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

Vaihe 2: Aktivoi tilisi ja talleta haluamasi euromäärä

eToro toimii EU:n finanssilainsäädösten alaisena, joten sinun tulee vahvistaa tilisi. Tämän jälkeen eToro tarkastaa tiedot, ja saat hyväksynnän noin 1-2 päivän kuluessa.

Voit tallettaa eToroon euroja suoraan verkkopankista tai luotto- ja maksukorteilla. Vähimmäistalletus on 50 USA:n dollaria, eli noin 42 euroa.

Vinkki: Talleta suoraan USA:n dollareita, niin vältyt valuutanvaihtokuluilta!

Katso video

Vaihe 3: Osta virtuaalivaluuttaa

Löydät kaikki tarjolla olevat virtuaalivaluutat klikkaamalla valikosta löytyvää ”Käy kauppaa markkinoilla” –kohtaa.

Kun haluat siirtyä ostamaan kryptovaluuttaa, paina haluamasi valuutan kohdalta ”Käy kauppaa” -painiketta ja syötä esiin avautuvaan lomakkeeseen haluamasi summa, jonka haluat sijoittaa (ks. kuva lomakkeesta).

Voit halutessasi asettaa tappionpysäyttimen tai voitonkotiuttimen. Jos valuutan arvo nousee tai laskee yli asettamasi pysäyttimen, eToro tekee osto-/myyntikaupan automaattisesti puolestasi.

Valintojen jälkeen klikkaa ”Avaa kauppa”. Onnittelut, nyt omistat virtuaalivaluuttaa!

Vastuunvapaus: Sijoittaessa on aina riskinä rahan menettäminen. Huomioi eTorossa sijoittamisen kulut. Lisätietoa: etoro.com/fi/trading/fees

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Bitcoinista ja Monerosta tutun Proof-of-Work-louhinnan sijasta Cardanoa voi hankkia itselleen joko ostamalla Cardanon ADA-tokenia kryptovaluuttapörssistä tai ”steikkaamalla” eli panttaamalla paljon ADAa ja liittymällä nodeksi. Nodejen tehtävänä on varmentaa lohkoketjussa tapahtuvia siirtoja. Näistä varmennuksista maksetaan palkkiota. Tällaista protokollaa kutsutaan Proof-of-Stake-protokollaksi.

Joku voisi nähdä tässä riskin väärinkäytökselle, jossa joku voisi pantata suuret määrät ADA-tokenia ja tehdä lohkoketjun varmennuspalkkio silmissä kiiluen epämääräistä ja hutiloivaa työtä. Tällaisesta väärinkäytöksestä Cardano rankaisee käyttäjää ottamalla pois pantattuja tokeneita, joten tällaiset väärinkäytökset ovat harvinaisia!

cardano ostaminen

Onko Cardano hyvä sijoituskohde vuonna 2021?

Cardanon vuosi 2021 on ollut huima. Cardanon (ADA) arvo on noussut helmikuusta noin 40 sentistä maaliskuun yli yhteen euroon. Tulevaisuudesta tekee valoisamman vielä maaliskuussa tapahtunut listautuminen yhteen USAn suurimmista kryptovaluuttapörsseistä — Coinbaseen.

Loppuvuoden tulokseen vaikuttaa kryptovaluuttasijoittajien reaktiot Cardanon suunnitelman seuraavaan vaiheeseen, jossa se panostaa älysopimuksiin lohkoketjuteknologiassaan.

Opi lisää Cardanon kurssikehityksestä ja historiasta 

Cardano sijoituskohteena

Kuten kaikessa sijoittamisessa, myös Cardanossa sijoituskohteena on hyviä ja huonoja puolia jokaisen pohdittavaksi. Kryptovaluuttoja tutkiessa ei voi korostaa liikaa DYOR-periaatetta — Do Your Own Research — tee aina omat tutkimuksesi, ennen kuin sijoitat kryptovaluuttaan!

Cardanon hyviä puolia ovat sen vertaisarvioitu rakenne, yhteentoimivuuden periaate ja sähkönkulutus. Cardanoa suunnitellessa kehittäjille oli tärkeää käyttää peer-review –menetelmää. Cardanon kehitysaskelia ja perusideaa jaettiin kokeneiden ammatilaisten tarkistettavaksi ennen kuin mitään alettiin työstämään kunnolla. Tämä on luonut vankkaa pohjaa Cardanon teknologialle, joka pyrkii olemaan yhdyssiltana useiden eri kryptovaluuttojen välille. Tämän lisäkse sen teknologia on kestävän kehityksen mukaista, koska sen sähkönkulutus on huomattavasti pienempää sen louhintaprotokollan takia, kuin esimerkiksi Bitcoinilla! Kestävän kehityksen megatrendi on vahva trendi maailmassa ja todennäköisesti se tekee tuloaan myös virtuaalivaluuttojen maailmaan.

Cardano ostaminen - mistä voi ostaa?

Cardano ostaminen (eli ADA-tokenin ostaminen) on suositeltavaa tehdä kryptovaluuttapörssissä. Kuten kryptovaluutan tutkimukset, myös kryptovaluuttapörssit kannattaa tutkia etukäteen, jotta ikäviltä huijausyrityksiltä ja hakkerointihyökkäyksiltä vältytään. Hyviä merkkejä luotettavasta palveluntarjoajasta ovat kaksivaiheinen tunnistautuminen ja pankkitason henkilötarkastukset. Monet suurimmat kryptovaluuttapörssit tarjoavat myös maksukortteja, jotka tarjoavat cashback-etuja maksettaessa tällaisella kortilla. Tällainen on varteenotettava vaihtoehto kryptovaluutoista kiinnostuneelle harrastajalle!

Me suosittelemme tällä hetkellä eToroa kryptovaluuttojen ostoon

Miten Cardanoa voi säilöä turvallisesti?

Turvallisin vaihtoehto virtuaalivaluuttojen säilyttämiseen ovat ”kylmälompakot”. Kylmälompakko (englanniksi hardware wallet) on muistitikkua muistuttava kryptovaluuttalompakko, joka kytketään tietokoneeseen valuuttasiirtojen ja -kauppojen ajaksi. ”Kylmä” sana tarkoittaa sitä, ettei lompakko ole yhteydessä tietokoneeseen ja/tai internetiin muulloin, kun se on kytkettynä kiinni tietokoneeseen.

Toiseksi turvallisin vaihtoehto on mobiililompakot, joita voi ladata esimerkiksi puhelimeen tai tietokoneelle. Mobiililompakko tuo joustavuutta rahasiirtoihin, mutta on alttiimpi esimerkiksi hakkerointihyökkäyksille, jotka kohdistuvat käyttäjän tietokoneeseen.

Joskus virtuaalivaluuttaa voi säilyttää myös kryptovaluuttapörssin tileillä. Salasanankalastelu- ja hakkerointiriskien lisäksi pörssin tilejä uhkaa palvelimen hakkerointiyritykset verrattuna kylmälompakkoon. Jos teet kryptovaluutoilla päivittäiskauppaa, on helpompaa säilyttää ainakin osa valuutoista pörssissä. Kuitenkin pitkäaikaiseen säilytykseen paras vaihtoehto on kylmälompakko!

Onko Cardanon ostaminen laillista?

Cardanon ostaminen sekä muiden kryptovaluuttojen ostaminen ja omistaminen on Suomessa laillista. Mediassa voi huomata jatkuvasti, kuinka joissakin maissa kryptovaluutat ovat kiellettyjä tai niiden kieltämistä pohditaan. Suomessa ei toistaiseksi ole laitonta omistaa tai ostaa kryptovaluuttaa, mutta niistä saatavista myyntivoitoista on maksettava pääomatuloveroa. Kryptovaluuttojen verotuksesta voit lukea lisää kattavasti artikkelistamme: Kryptovaluuttojen verotus

Virtuaalivaluuttaan liittyviä palveluita ei saa tarjota, jos elinkeinonharjoittajaa ei ole rekisteröity virtuaalivaluutan tarjoajaksi paitsi jos toiminta tapahtuu rajatussa verkossa tai se liittyy satunnaisesti muun ammattitoiminnan yhteydessä tehtävässä toiminnassa. Finanssivalvonta pitää rekisteriä virtuaalivaluutan tarjoajista. Lisätietoja löydät täältä.

Cardano ostaminen - huomioi nämä asiat

Kryptovaluuttoihin sijoittaessa on hyvä muistaa kolme perussääntöä.

  1. Virtuaalivaluuttojen arvot voivat heilahdella paljonkin pienessä ajassa. Sijoita vain rahoja, jotka olet valmis menettämään!
  2. Vältä kryptovaluuttoihin sijoittamista lainarahalla!
  3. Tee omat tutkimuksesi kryptovaluutoista ja palveluntarjoajasta ennen sijoittamista!

Vuoden 2021 alku oli markkinoiden kannalta erittäin heilahteleva johtuen erilaisten sosiaalisen median viraalien sijoitusneuvojen ja ”pumppausten” vuoksi. Ajoittain myös kyrptovaluuttamarkkinoihin saatetaan yrittää vaikuttaa erilaisella sisällöllä, vaikka markkinoihin vaikuttaminen on rikollista toimintaa. Kaikessa sijoittamisessa kannattaa noudattaa harkintaa ja varovaisuutta!

Cardano on vahva toimija platform-alustana, joten se on myös suosittu valuutta ”airdrop-huijarien” ja ”ilmaisten jakajien” huijauksissa. Kaikki toiminta, mikä herättää epäilystä kannattaa tarkistaa luotettavalta kanavalta, esimerkiksi Cardanon nettisivuilta osoitteesta www.cardano.org

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Cardano on platform-lohkoketjuteknologia, joka pyrkii luomaan kryptovaluuttoja yhdistävän teknologian. Cardanon kehitykselle tärkeää on kestävän kehityksen näkökulma, vankka kehitystyö yhdessä käyttäjien kanssa sekä skaalautuvuus.

Cardano on suosittu kryptovaluutta, joten sitä voi ostaa monista kryptovaluuttapörsseistä. Suositeltavaa on ostaa kryptovaluuttoja luotettavilta ja tunnetuilta palveluntarjoajilta, kuten eTorosta, jolla on yli 20 miljoonaa käyttäjää.

Cardanon teknologia on monien ammattilaisten arvioima sekä energiatehokas vaihtoehto kryptovaluutoissa. Sen idea kryptovaluuttoja yhdistävänä valuuttana voi olla menestystekijä tulevaisuudessa.

Cardanon ostaminen ja omistaminen on laillista Suomessa. Cardanosta ja muista kryptovaluutoista saadut myyntivoitot ovat pääomaverotettavaa tuloa. Jotkut valtiot ovat kieltäneet joko kryptovaluuttoja kokonaan tai yksittäisiä valuuttoja. Toistaiseksi Suomessa ei olla käyty keskustelua minkään kryptovaluutan kieltämisestä.

Cardanoon sijoittamiseksi tarvitset tilin kryptovaluuttapörssistä. Tilin voi avata netissä ja yleensä hyväksyntä asiakkaaksi voi viedä minuuteista viikkoihin riippuen käyttäjäntarkastuksen tasosta. Tilin lisäksi on suositeltavaa miettiä, missä ja miten turvallisessa paikassa virtuaalivaluuttaa halua säilöä.

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Vastuuvapaus: Sijoittaessa voit menettää rahaa. Tee sijoituspäätökset omalla vastuulla.