Dash kurssi 2021

Dashin kurssi on tällä hetkellä $188.68 ja koko markkina-arvo $1,958,077,137.35. Dashin kurssi on muuttunut -0.17% viimeisen 24 tunnin aikana. Lue tarkemmin Dashin kurssista, kurssikehityksestä ja historiasta tältä sivulta.

Dash kryptovaluutta julkaistiin markkinoille vuonna 2014 ja sen jälkeen Dash kurssi onkin noussut tasaiseen tahtiin. Kuten lähes kaikkien kryptovaluuttojen kohdalla, myös Dash kurssi on erittäin volatiili. Mutta olisiko Dashilla mahdollisuuksia nousta tulevaisuudessa suosituimpien kryptovaluuttojen joukkoon? Se jää nähtäväksi. Tällä hetkellä Dash on 50. suurin kryptovaluutta. 

Arvioidaksesi Dash kryptovaluutan potentiaalin sijoituskohteena, on hyvä ensin perehtyä Dashin kurssihistoriaan ja arvoon vaikuttaviin tekijöihin.

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Sisällysluettelo

Dash kurssi 2021

Ennen 2017 ja 2018 vuoden vaihteen kryptovaluuttakuplan puhkeamista Dashin kurssi kävi jopa 1,500 dollarissa. Kuplan puhkeamisen jälkeen kurssi tippui noin 100 dollarin kieppeille ja pysyi näissä lukemissa aina joulukuun 2020 saakka, kunnes kurssi lähti nousuun. 

Alkuvuodesta 2021 Dash kurssi on käynyt jo 322 dollarissa. Tämän huipun jälkeen Dash kurssi laski hieman ja viimeisen kuukauden on pysynyt tasaisesti hieman alle tai yli 200 dollarin.

  • dash
  • Dash
    (DASH)
  • Price
    $191.27
  • Market Cap
    $1.99 B

Dash ostaminen

Dashin ja muiden kryptovaluuttojen ostaminen on tänä päivänä yhtä helppoa kuin esimerkiksi osakkeiden. Siinä missä osakkeita voi ostaa arkisin vain tiettynä kellonaikana, voi kryptovaluuttoja ostaa milloin tahansa. Tämä sen vuoksi, että  kryptovaluuttapörssit ovat auki 24/7,  jolloin voit ostaa kryptovaluuttaa vaikka keskellä yötä. 

Alla kerromme pikaoppaan avulla miten kryptovaluuttojen ostaminen käytännössä toimii. 

Opas: Näin ostat virtuaalivaluuttoja!

Vaihe 1: Avaa sijoitustili

Virtuaalivaluuttoja saa ostettua nykyään monelta eri palveluntarjoajalta. On kuitenkin oltava tarkkana minkä valitsee, koska eri tarjoajien kuluissa voi olla suuriakin eroja.

Itse suosimme tällä hetkellä eToroa, joka on yksi maailman suurimmista finanssialan verkkoalustoista. eToro tarjoaa ostettavaksi lähes kaikki merkittävimmät virtuaalivaluutat, mm. Bitcoinin, Ethereumin, Litecoinin, Ripplen ja lukuisia muita. 

eToron hinnoittelu on markkinoiden edullisimpia: Bitcoinin ostamisessa palvelumaksu on vain 0,75% hankitun valuutan hinnasta. 

Vastuunvapaus: Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa.
Harkitse onko sinulla kyky ottaa riski rahojen menettämisestä.
Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

Vaihe 2: Aktivoi tilisi ja talleta haluamasi euromäärä

eToro toimii EU:n finanssilainsäädösten alaisena, joten sinun tulee vahvistaa tilisi. Tämän jälkeen eToro tarkastaa tiedot, ja saat hyväksynnän noin 1-2 päivän kuluessa.

Voit tallettaa eToroon euroja suoraan verkkopankista tai luotto- ja maksukorteilla. Vähimmäistalletus on 50 USA:n dollaria, eli noin 42 euroa.

Vinkki: Talleta suoraan USA:n dollareita, niin vältyt valuutanvaihtokuluilta!

Katso video

Vaihe 3: Osta virtuaalivaluuttaa

Löydät kaikki tarjolla olevat virtuaalivaluutat klikkaamalla valikosta löytyvää ”Käy kauppaa markkinoilla” –kohtaa.

Kun haluat siirtyä ostamaan kryptovaluuttaa, paina haluamasi valuutan kohdalta ”Käy kauppaa” -painiketta ja syötä esiin avautuvaan lomakkeeseen haluamasi summa, jonka haluat sijoittaa (ks. kuva lomakkeesta).

Voit halutessasi asettaa tappionpysäyttimen tai voitonkotiuttimen. Jos valuutan arvo nousee tai laskee yli asettamasi pysäyttimen, eToro tekee osto-/myyntikaupan automaattisesti puolestasi.

Valintojen jälkeen klikkaa ”Avaa kauppa”. Onnittelut, nyt omistat virtuaalivaluuttaa!

Vastuunvapaus: Sijoittaessa on aina riskinä rahan menettäminen. Huomioi eTorossa sijoittamisen kulut. Lisätietoa: etoro.com/fi/trading/fees

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Mihin Dashin arvo perustuu?

Dashin arvoon vaikuttavat kysyntä ja tarjonta – mitä enemmän kysyntää, sen korkeampi kurssi on. Lisääntynyt tarjonta taas voi laskea kurssia, joten Dash arvoon vaikuttavaa myös markkinoilla tarjolla olevien kolikoiden määrä.

Maksimimäärä, mitä Dash kryptovaluuttaa voi markkinoilla olla, on 18,9 miljoonaa, ja tällä hetkellä markkinoilla on noin 10 miljoonaa, eli yli 50 prosenttia. Valuutan louhiminen lisää tarjontaa markkinoilla, mikä voi laskea arvoa, ainakin hetkellisesti. Lisääntyneen tarjonnan ei kuitenkaan tulisi laskea arvoa todella huomattavasti, sillä on hyvin epätodennäköistä, että kaikki kolikot lisättäisiin markkinoille.

Dashin, kuten myös useiden muiden sijoituskohteiden arvo perustuu sen kykyyn täyttää kriteerinsä sijoituskohteiden ryhmässä, johon se kuuluu. Dashin tilanteessa mitataan sen kykyä toimia digitaalisena valuuttana ja vaihdonvälineenä. Yleensä myös Dash kurssiin vaikuttavat positiivisesti uutiset uusista sopimuksista yhteistyökumppaneiden kanssa. Jos yleisesti käytetyt online verkkokaupat, tai muut suositut palveluntarjoajat alkavat hyväksyä Dashia maksuvälineenä, voi sen arvo tulla nousemaan huomattavasti tulevaisuudessa.

Dash kurssia voivat nostaa myös uutiset sen uusimmista teknologisista kehityksistä, viimeisimpänä esimerkkinä Dash EvoNet-alusta. Dash kryptovaluutan arvo seuraa myös yleistä trendiä kryptomarkkinoilla. Jos vertaamme esimerkiksi Bitcoinin, sekä Dashin kurssikäyriä, voimme nähdä samanlaisia lasku- sekä nousutrendejä, etenkin vuosien 2016 ja 2019 välillä.

Opi lisää kryptovaluutoista – Lataa ilmainen kryptoaapinen ja, joka sisältää yli 30 sivua kryptotietoa

Dash kurssihistoria

Dash kurssihistoria on ollut mielenkiintoinen, ja siihen sisältyy niin nousuja, kuin myös laskujakin. Kun Dash kryptovaluutta julkaistiin markkinoille, sen aloitushinta oli 0.12 dollaria. Kolmen ensimmäisen vuoden aikana sen ollessa markkinoilla, Dash kurssi pyöri alle 10 dollarissa, kunnes elokuussa 2016 kurssi alkoi nousta. Verrattuna viimeisimpien vuosien kurssivaihteluihin valuutan ensimmäiset vuodet markkinoilla olivat suhteellisen tasaiset, ja valuutan arvo nousi hiljattain ylöspäin.

Vuoden 2017 jälkeen Dashin kurssivaihtelut ovat olleet melkeinpä vuoristoratamaisia. Vuoden 2017 alkupuolella, Dash hinta hyppäsi 109 dollarin lukemiin, ja jatkoi kasvuaan. Vuonna 2017 kryptomarkkinoille syntyi altcoin-kupla, jonka seurauksena myös Dash kurssi alkoi nousta. Syntyneen kuplan lisäksi, Dash kryptovaluutta alkoi saamaan enemmän julkisuutta, ja esimerkiksi uutiset valuutan sopimuksesta BlockBayn kanssa nostivat Dash kurssia. Syyskuussa 2017 järjestettiin Dash konferenssi, ja monet sijoittajat odottivat Dashin julkaisevan uutisia uusista sopimuksista – tällöin jo pelkästään sijoittajien odotukset nostivat kurssia.

Kaiken tämän seurauksena Dash kurssi nousi huippulukemiinsa, ja sen ATH (all time high) hinta oli korkeimmillaan joulukuussa 2017 1508 dollaria. Kuplan puhjetessa myös Dash kurssi lähti laskuun, ja vuonna 2018 sen hinta oli matalimmillaan 60 dollaria. Käytyään pohjalla Dash kurssi alkoi kuitenkin nousta, ja vuosina 2019 ja 2020 kurssi pyöri noin 50 ja 100 euron välillä. Kurssi on pysynyt suhteellisen matalana sen käytyään huipulla, ja tämän syynä on Dash kryptovaluutan luonne, sekä käyttötarkoitus. Kryptomarkkinoilla sijoittajat keskittyvät enemmän kryptovaluutoiden mahdollisiin kurssiliikkeisiin, ja maineeseen, kuin itse kryptovaluutan toimintaan. Vaikka Dash kryptovaluutan ominaisuudet verrattuna esimerkiksi Bitcoiniin ovat laajemmat, sijoittajat ovat kiinnostuneempia Bitcoinista sen maineen vuoksi.

Dash sijoituskohteena

Dashissa on sijoituskohteena paljon mahdollisuuksia, vaikka se onkin menettänyt sijaansa kryptomarkkinoilla. Dashin ainutlaatuiset ominaisuudet, esimerkiksi instantsend, sekä privatesend tarjoavat valuutan käyttäjälleen yksityisiä ja nopeita rahansiirtoja kohtuullisilla kuluilla. Dashin louhintapalkkiosta 10 prosenttia menee kehitystyöhön, joista nodet äänestävät sisäisellä alustalla, ja verrattuna esimerkiksi moneen muuhun kryptoon, Dashin kehitykseen kiinnitetään enemmän huomiota sisäisesti. Uusimpana ominaisuutenaan Dash suunnittelee EvoNet-digitaalisovellusta, jonka on tarkoituksena helpoittaa Dash kryptovaluutan käyttöä maksuvälineenä, ja helpottaa käyttäjien välisiä rahansiirtoja. Mikäli EvoNet menestyy, voi Dash arvo nousta pysyvästi, sekä Dash saada enemmän huomiota markkinoilla.

Kryptovaluutoissa on kuitenkin aina omat riskinsä. Kurssin volatiilisuuden ansiosta Dashia ostamalla on voinut tehdä suuriakin voittoja, jos on osannut ajoittaa oston ja myynnin oikeaan aikaan. Usein kuitenkin on vaikeaa ennustaa tulevaisuutta, ja kuten huomasimme vuoden 2017 kuplan puhjetessa, voi arvo myös laskea paljon. Verrattuna pidemmän aikavälin nousuun, Dash on tuottanut sijoittajalleen hyvin. Jos ostit Dashia viisi vuotta sitten, sen arvo oli alle 10 dollaria, joten verrattuna tähän on kurssi noussut hyvinkin paljon.

Mitä tulee Dashin asemaan kryptomarkkinoilla, on se tippunut 10 merkittävimmän valuutan joukosta, ja on nykyään sijalla 50. Vaikka Dash eroaa ominaisuuksiltaan monista kryptovaluutoista, on silläkin kilpailijoita. Tällä hetkellä sen suurimmat kilpailijat ovat Monero, sekä Bytecoin. Molemmat kyseisitä valuutoista sisältävät myös privaattiominaisuuksia. Monelle Dash voi kuulostaa potentiaaliselta sijoituskohteelta, mutta on vaikeaa arvioida, tuleeko Dash kurssi nousemaan, vai kuoleeko valuutta pois markkinoilta.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Dash kurssi saattaa heittellä paljon, koska kryptovaluutoiden markkinat ovat suhteellisen pienet ja volatiilit. 

Verrattuna moneen muuhun kryptovaluuttaan, Dash on hyvin potentiaalinen sijoituskohde. Dash kehittää jatkuvasti teknologisia ominaisuuksiaan ja pyrkii saamaan enemmän tilaa kryptomarkkinoilla. On hyvä kuitenkin pitää mielessä, että Dashiin sijoittamiseen sisältyy myös suuria riskejä.

Dash kryptovaluuttaa voi ostaa eri sijoitusalustoilta tai kryptopörsseistä. Me suosittelemme tällä hetkellä eToroa alustan monipuolisuuden ja helppokäyttöisyyden vuoksi. eTorosta löytyy Dashin lisäksi suosituimmat kryptovaluutat, kuten Bitcoin, Ethereum, Litecoin ja Bitcoin Cash.

Dashin ostaminen on tänä päivänä helppoa. Kryptovaluuttoja ostetaan hyvin samaan tapaan kuin esimerkiksi osakkeita. Voit ostaa Dashia esimerkiksi eTorossa.

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Vastuuvapaus: Sijoittaessa voit menettää rahaa. Tee sijoituspäätökset omalla vastuulla.