EOS kryptovaluutta 2024 – Kolmannen sukupolven krypto

EOS kryptovaluutta on kolmannen sukupolven lohkoketjuratkaisu, joka näki päivänvalon vuonna 2017.

Tänä päivänä EOS alustan kilpailijoita ovat muun muassa Polkadot, Cardano, Tron, NEO sekä tunnetuin näistä, Ethereum. Nämä kaikki edellä mainitut ovat eräänlaisia ekosysteemejä ja kilpailevat samalla pelikentällä.

EOS pyrkii poistamaan kryptovaluuttojen haittapuolia ja vahvistamaan niiden etuja. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että EOS käyttää Ethereum-pohjaista älysopimusalustaa yhdistettynä Bitcoinin korkeaan turvallisuustasoon.

eToro on usean omaisuusluokan sijoitusalusta. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Voit menettää sijoittamasi varat. Ei kuluttajansuojaa. Voitoista voi koitua veroseuraamuksia.

Sisällysluettelo

Mikä on EOS?

EOS.IO on avoimen lähdekoodin lohkoketjualusta, jonka sydän on EOS Tokenit. Alustaa kehittää Block.one niminen yhtiö. EOS alustan suunnitteli alun perin Block.one yhtiön CTO Daniel ”Dan” Larimer, joka tunnetaan EOS alustan isänä. Dan Larimer on yksi lohkoketjuyrittäjien pioneereista.

EOS on alun perin platform, eli eräänlainen ekosysteemi älysopimuksille. Älysopimuksella (englanniksi Smart Contract) tarkoitetaan lohkoketjussa toimivaa, itsenäistä tietokoneohjelmaa ohjelmointikoodin muodossa, joka pystyy solmimaan ja toteuttamaan erilaisia sopimuksia itsenäisesti. Sopimusehdot ovat kaikki koodin sisällä ja saattavat sisältää jopa sanktioita, jos toinen osapuoli rikkoo sopimusta.

Älysopimukset ovat vasta alkuvaiheessa, mutta teoriassa tällä tavalla voisi esimerkiksi myydä asuntonsa ja jättää välikädet kuten pankin ja lakimiehet pois. Myös eri maiden hallitukset tutkivat mahdollisuuksia viedä tärkeitä tietoja, koskien esimerkiksi terveyttä ja maan omistusta, lohkoketjuihin.

Yksi EOS ekosysteemin suurista eduista on, että se on hajautettu teknologia. Hajautetun teknologian etuna on se, että se on turvallisempi hyökkäyksiä vastaan ja yksittäinen taho ei pysty esimerkiksi sulkemaan tai kaatamaan systeemiä. EOS kryptovaluutta toimii myös Proof of Stake teknologialla, mikä lisää alustan käytettävyyttä, turvallisuutta ja skaalautuvuutta.

EOS alustalle voidaan rakentaa erilaisia hajautettuja applikaatioita, eli dApp -sovelluksia. dApp sovellukset ovat uuden ajan palveluja, jotka ylläpidetään verkon toimesta sille määriteltyjen ehtojen mukaisesti. Kuvittele vaikkapa, jos yhteisöpalvelu Twitter olisi hajautettu palvelu, joka toimisi Proof of Stake teknologialla. Tällöin päätökset Twitterin kehittämisestä äänestettäisiin hajautetun järjestelmän ylläpitäjien, eli vahvistajien toimesta, joka lisäisi demokratiaa. EOS on yksi niistä ratkaisuista, joilla tällaisen, kryptovaluuttayhteisön pitkään odotetun unelman voisi toteuttaa.

Pikaopas: Näin käyt CFD-kryptokauppaa eTorossa!

Vaihe 1: Avaa tili eToroon!

Siirry eToron omille sivuille ja klikkaa sivulta löytyvää Liity heti-painiketta. Tämän jälkeen eToro pyytää sinua luomaan uuden käyttäjätunnuksen ja salasanan. Voit halutessasi kirjautua Facebook- tai Google-tilisi avulla. Kirjautumisen jälkeen  ohjaudut automaattisesti eToron kaupankäyntialustalle, jossa voit kokeilla Demo-tilin avulla, miten alusta käytännössä toimii. Demotilillä voit testata miten kryptovaluuttojen ostaminen ja myyminen tapahtuu alusta loppuun.

Vastuunvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees 

eToron arvosanamme:

4.6/5

Vastuunvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees 

Vaihe 2: Aktivoi tilisi ja talleta haluamasi euromäärä

Kun haluat käydä kauppaa oikealla rahalla, sinun tulee vahvistaa tilisi ja viedä rekisteröinti loppuun. Viereisen videon avulla näet miten tilin vahvistus tapahtuu muutaman vaiheen kautta. 

Vahvistuksen jälkeen voit tallettaa tilillesi rahaa klikkaamalla vasemmasta valikosta löytyvää Talletus-painiketta. Talletuksen voit tehdä luottokortilla, pankkisiirtona, PayPalin kautta tai pikasiirtona. Minimitalletus eToro alustalle on 50 dollaria (n. 50 euroa).

Katso video

Vaihe 3: Käy kauppaa virtuaalivaluutoilla

Tilin vahvistamisen ja rahansiirron jälkeen etsi haluamaasi kryptovaluuttaa (esim. Bitcoinia tai Ethereum) yläreunasta löytyvän haun avulla. Tämän jälkeen klikkaa haluamasi kryptovaluutan kohdalla Käy kauppaa -painiketta ja eteesi avautuu ostolomake (ks. viereltä).

Ostolomakkeeseen voit asettaa haluamasi kauppasumman, jolla haluat käydä CFD-kauppaa. Lopuksi klikkaa Avaa kauppa -painiketta ja olet tehnyt ensimmäisen kryptovaluuttakauppasi!

{etoroCFDrisk}% piensijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulee harkita tarkasti, onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi. 

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa kryptovaluuttoihin CFD-, eli hinnanerotussopimuksien kautta (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin {etoroCFDrisk}% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Pikaopas: Aloita sijoittaminen Plus500 alustalla!

Plus500 on tällä hetkellä yksi suosituimmista CFD-kaupankäyntialustoista, jonka kautta voit käydä CFD-kauppaan mm. kryptovaluutoilla, osakkeilla, ETF:llä sekä hyödykkeillä. Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen onnistuu muutaman askeleen kautta. Kerromme tarkat ohjeet alapuolella.

 

Askel 1. Luo oma tili

Voit luoda oman tilin Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa kokeilla myös Demo-tiliä, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii, miten kaupankäynti käytännössä tapahtuu ja Demo-tilin avulla voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin avaaminen onnistuu joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan (muista valita vahva salasana). Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

82 % piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 alustalla käydä oikeaa CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan, josta löytyy tilin vahvistaminen. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietoja ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Arviomme

plus500-logo.png
5/5

82 % piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä käymään oikeaa kauppaa haluamillasi sijoitusinstrumenteilla. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

Havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimellesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 mobiilisovelluksella on jo yli 10 miljoonaa latausta ja sen saama arvosana on korkea. 

82 % piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Miten EOS toimii?

EOS teknologia toimii Proof of Stake periaatteella. Tämän takia se on kova haastaja eritoten Ethereumille, joka kamppailee vielä Proof of Work -haasteiden kanssa ennen Ethereum 2.0 alustan julkaisua. EOS teknologia tarjoaa sovelluksien kehittäjille valmiita kokonaisuuksia, mitä käyttämällä voi helposti rakentaa älysopimus sovelluksia. Sen lisäksi EOS tarjoaa kehittäjilleen pilvitallennukseen käytettävää verkkokapasiteettia, mitä hankitaan EOS Tokeneilla. Tämän avulla kehittäjien on helppo lähteä mukaan.

Proof of Stake on osa EOS teknologia ympäristön suurista eduista. Sen avulla käyttäjiä on helppo saada osaksi sovelluksia, sekä kehittäminen on paljon virtaviivaisempaa ja helpompaa. Perinteiseen Proof-Of-Work teknologiaan verraten EOS toimii paljon nopeammin ja halvemmin, sekä se houkuttelee verkon ylläpitoon tarvittavia validaattoreita paremmin.

EOS alustan oma Delegated Proof of Stake eli DPoS konsensusalgoritmi eroaa huomattavasti edellä mainituista. Perinteisten tokenin hallussapitäjien tulee itse äänestää sellaisia tahoja, jotka ovat heidän mielestään luotettavia ylläpitämään verkkoa, eli osaksi 21 vahvistajan joukkoa. EOS onkin joutunut aika ajoin ongelmiin, sillä se on niin keskitetty, että muutamalla kymmenellä validaattorilla on oikeus esim. jäädyttää tilejä tai perua transaktioita.

EOS:in konsensusalgoritmi

EOS alustan oma Delegated Proof-Of-Stake eli DPoS konsensusalgoritmi eroaa huomattavasti edellä mainituista. Perinteisten tokenin hallussapitäjien tulee itse äänestää sellaisia tahoja, jotka ovat heidän mielestään luotettavia ylläpitämään verkkoa, eli osaksi 21 vahvistajan joukkoa. EOS kryptovaluutta onkin joutunut aika ajoin ongelmiin, sillä se on niin keskitetty, että muutamalla kymmenellä validaattorilla on oikeus esim. jäädyttää tilejä tai perua transaktioita.

Katso oheinen video, jossa selitetään (englanniksi) selkeästi mikä EOS ja miten se käytännössä toimii. 

Mihin EOS voi käyttää?

EOS tokenit toimivat samalla tavalla kuten muutkin kryptovaluutat. Voit lähettää niitä, pitää tililläsi tai vastaanottaa niitä lompakkojen kesken. Tämä tekee EOS kryptovaluutasta ja muista kryptovaluutoista yleisesti ottaen erinomaisen maksujärjestelmän, sillä voit lähettää varoja ympäri maailmaa, sekunneissa ja hyvin pienellä siirtokustannuksella verrattuna perinteisiin maksujärjestelmiin.

Voit kiinnittää EOS tokeneita Proof of Stake -järjestelmän ylläpitämiseen. Proof of Stake verkossa jokainen vahvistaja, eli validaattori, on osana EOS verkon hallintaa sekä saada palkkiota uusien lohkojen valmistuksessa. EOS alustan käyttämä tapa paljon tehokkaampi tapa verkon ylläpitämiseen, jos miettii edeltäviä älysopimusalustoja, jotka ovat toimineet Proof of Work -periaatteella, joka sitoo valtavan määrän tietotekniikkaa ja on kalliimpi järjestelmä ylläpitää. EOS tokeneita voi käyttää erilaisissa dApp -sovelluksissa hyvin moninaisiin käyttötarkoituksiin, kuten vaikkapa maksamiseen tai panttaamiseen.

EOS-järjestelmässä tehtäviin äänestyksiin, joista voi saada ”voting rewards” -palkkioita. Äänestyksillä on merkittävä rooli hajautetussa järjestelmässä, niin myös EOS alustan kehityksessä ja ylläpitämisessä. EOS alustan äänestyksiä voisi kuvailla niin sanotusti omana demokraattisena päätöksentekovälineenä, joissa yksi Token edustaa yhtä ääntä. Verrattuna muihin alustoihin, EOS alustalla ei ole minimivaatimusta äänestämiseen, vaan jokainen, joka hallussapitää vähintään yhtä EOS tokenia, voi äänestää alustalla. Äänestäminen tapahtuu EOS pohjaisilla omilla sovelluksilla. Yksi EOS äänestysalustoista on Scatter -sovellus. 

EOS historia

EOS white paper, valkopaperi, eli tekninen dokumentti, mikä kertoo faktoja sekä käyttää logiikkaa palvelun tai tuotteen myynnin tueksi, on julkaistu vuoden 2017 heinäkuussa. Projekti alkoi vasta kuukauden päästä white paperin julkaisusta. EOS:in takana on Block.one niminen teknologiayhtiö, jonka takana ovat Brendan Blumer ja Dan Larimer.

EOS sai projektin julkaisun jälkeen suuret suosiot, sillä siihen aikaan yksi sen perustajista, Blumer, kryptomaailman rikkaimpia henkilöitä. Varainkeruu EOS alustan kryptovaluutalle ennen julkaisua olikin yksi maailman suurimmista – se kesti kokonaisen vuoden ja sinä aikana EOS keräsi yli neljän miljardin verran sijoituksia.

Vuoden 2018 jälkeen julkaistiin EOS alustan pääverkko, eli alusta oli vihdoin valmiina käyttöön. Kuitenkin se koki valtavia takaiskuja ja järjestelmä jäädytettiin hetkeksi bugien korjaamiseksi. Alun perin EOS tokenit olivat Ethereumin alustalla, mutta EOS pääverkon julkaisun jälkeen tokenit siirrettiin omalle alustalle, missä transaktiokulut ovat huomattavasti pienempiä.

Dan Larimerilla on ansioissaan jo kaksi menestyksekästä lohkoketjuprojektia, nimittäin Steemit ja Bitshares, joiden teknologiaa Larimer hyödyntää EOS-projektissa. Dan kuitenkin poistui EOS kehitystiimistä ja samalla Block.one yhtiöstä vuoden 2021 alussa ja tämä herätti suurta keskustelua yhteisössä. Danin poismenon jälkeen EOS koki kovan kolauksen maineeseen ja alusta on edelleen vahvojen epäilyjen kohteena: tuleeko EOS selviämään myrskyssä Bull-markkinalla vai ei.

EOS haastaa Ethereumin

EOS kryptovaluutan kehittäjien tarkoituksena on saada aikaiseksi niin erinomainen tuote, että se tekee kilpailijat, kuten Ethereumin ja NEM:in täysin hyödyttömiksi. EOS alustan suurin kilpailija on Ethereum, mikä käyttää järjestelmänsä ylläpitämiseen Proof of Work konsensusmekanismia, mikä vaatii suuren määrän tietokoneen tehoja sekä sähköä, tämän vuoksi Ethereumin transaktiokulut ovat todella suuria verrattuna EOS alustan järjestelmään.

EOS kryptovaluutan suurin kilpailuvaltti Ethereumia vastaan on sen Proof of Stake, eli mikäli haluaa osaksi EOS verkkoa, pitää lukita oma EOS kryptovaluutta lompakkoonsa. Mitä suurempi määrä sinulla on EOS alustan lukittuna, sitä suurempi todennäköisyys sinulla on päästä osaksi palkkioita verkon ylläpidon kautta. Tämä on myös hyvä tapa estää hyökkäyksiä, koska jos haluaisit hyökätä EOS verkkoon, sinun pitäisi lukita erittäin suuri määrä omia tokenejasi, ja samalla hyökkäisit omia sijoituksiasi vastaan.

Opi lisää Ethereumista

EOS:in muut kilpailijat

Polkadot (ADA)

  • Polkadot on vahva kilpailija Platform -teknologiallaan, minkä kehitys on todella käyttäjälähtöistä, jokainen tokenin hallitsija voi osallistua järjestelmän uusien ominaisuuksien kehittämiseen. Se voi myös kehittyä paremmaksi ilman suuria haarautumia ja kehittyä tulevaisuuden teknologioiden myötä tehokkaammaksi.

Cardano (ADA)

  • Cardano on huomattavasti nopeampi kuin Ethereum, sillä on käytössään myös Proof of Stake konsensusalgoritmi sekä se on saanut lähiaikoina todella merkittävää suosiota kryptovaluuttayhteisössä, huikealla n 40 miljardin dollarin markkinaosuudellaan.

Tron (TRX)

  • Tron on perustettu tarkoituksena tehdä täydellisesti hajautettu infrastruktuuri internetille, mikä tekee siitä varteenotettavan kilpailijan EOS alustalle, jossa ei ole lainkaan transaktiokuluja. Lisäksi Tron käyttää sovelluksiensa kehittämiseen Javaa, mikä on kehittäjien kesken jo pitkään käytössä ollut ohjelmointikieli.

NEO

  • NEO kryptovaluuttaa on joissakin piireissä kutsuttu ”Kiinalaiseksi Ethereumin tappajaksi”, mikä onkin kiinalaisten kehittäjien suuressa suosiossa älysopimusalustojen sovelluskehityksessä. Sillä on myös yksi lisäominaisuus, mikä pyrkii digitalisoimaan varallisuutta, ja linkittämään sitä oikeaan maailmaan.

EOS vahvuudet ja heikkoudet listattuna

EOS vahvuudet

  • Transaktioiden määrä sekunnissa on tuhansia kappaleita, kun Ethereumilla se on vain 15 kappaletta sekunnissa.
  • Rahoitus on kunnossa, sillä olihan EOS alustan rahoituskierros maailman suurimpia sekä yksi pitkäkestoisimmista.
  • Käyttäjien ei tarvitse maksaa verkon käytöstä transaktiomaksuja, mikä tuo hyvää käyttäjäkokemusta
  • Koodaamiseen käytetään kehittäjille tuttuja koodikieliä, kuten C, C++ sekä Rust.
  • Mikäli verkkoon tulee bugi, voi 21 validaattoria jäädyttää sen hetkellisesti bugien korjaamiseksi, eikä koko järjestelmä mene nurin.

EOS heikkoudet

  • Erittäin keskitetty, vain 21 validoijaa voi olla kerrallaan ylläpitämässä verkkoa.
  • Kehittäjien aktiivisuus on laskenut huomattavasti julkaisun jälkeen suositulla GitHub alustalla.
  • Transaktiokulujen puuttumien voi tuoda uhkan jatkuvaan transaktioiden tulvaan, mikä hidastaa verkkoa.
  • Uusista ominaisuuksista äänestäminen perustuu tokenin omistajien äänestyksiin, mutta aktiivisuus on heikkoa, mikä aiheuttaa epätehokasta äänestämistä.
  • Internetissä pyörii huhuja, että järjestelmän perustaja olisi luopumassa projektista, mikä ei herätä suurta innostusta sijoittajien keskuudessa.

EOS kurssi

EOS kurssikehitys on ollut viime vuosina hurjaa. White paperin julkaisun jälkeen kurssi ampaisi n. 1 dollarista kaksikymmenkertaiseksi alle vuoden sisällä. Lähiaikoina EOS kurssihistoria on ollut suhteellisen vakaata, vajaa viimeiset kaksi vuotta se on pysynyt 2.5–5 dollarin välissä. Tällä hetkellä EOS kurssi on n. 4 dollaria, mikä käyriä katsellessa voi nousta tulevana vuonna huomattavasti.

eToro on usean omaisuusluokan sijoitusalusta. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Voit menettää sijoittamasi varat. Ei kuluttajansuojaa. Voitoista voi koitua veroseuraamuksia.

EOS sijoituskohteena

Erilaisia sijoitus sekä analyysisivustoja selaillessa EOS määritellään vahvaksi ostosuositukseksi. Jos ottaa huomioon nykyiset markkinat, sekä sen määrän mitä siellä on uusia sijoittajia liikkeellä, EOS näyttää erittäin vahvalta sijoitusinstrumentilta vuonna 2024.

eToro on usean omaisuusluokan sijoitusalusta. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Voit menettää sijoittamasi varat. Ei kuluttajansuojaa. Voitoista voi koitua veroseuraamuksia.

Block.one yhtiön projektin rahavarannot ovat suuret, johtuen sen aiemmasta rahankeruusta, mikä takaa paremman tulevaisuuden EOS Tokenille sijoittajien keskuudessa. Järjestelmällä on myös hyvät valmiudet jatkaa kilpailua muita älysopimusalustoja vastaan, kunhan se saa vain kehittäjiä lisää mukaan toimintaan.

EOS Tokenia saa myös nykyään suuremmasta määrästä pörssejä, mikä helpottaa sen hankintaa uudemmille sijoittajille. 

EOS kryptovaluutta

EOS lompakko

EOS Tokenille eli EOS:n omalle kryptovaluutalle paras lompakko on ehdottomasti ns. cold wallet. Privaattiavaimesi, jolla pääset käsiksi varoihisi, on tällä menetelmällä turvassa USB-tikulla, eikä se ole altis internetissä tapahtuville hyökkäyksille ja on siten tietoturvallisempi ratkaisu. Jos jaksat nähdä vähän enemmän vaivaa varojesi hallintaan ja sinulla ei ole tarvetta päästä heti käsiksi varoihisi, on cold wallet sinulle turvallisin vaihtoehto.

Toisena vaihtoehtona voit ladata työpöytäversion lompakosta esim. SimpleEOS-lompakon, joka on kehitetty toimimaan vain EOS järjestelmässä. Se on helppokäyttöinen ja olet silloin itse privaattiavainten omistajana, mutta voit olla alttiina hyökkäyksille tietokonettasi pitkin.

Markkina-alustalla kryptoja ostaessa EOS tokenit säilyvät pörssien omilla sivustoilla, mikä taas tekee varoistasi riippuvaisia näiden järjestelmien toimintaan. 

Mikäli harjoitat päivätreidaamista, tai olet aloitteleva kryptosijoittaja, on pörssin hallussa olevat tilit sinulle ehdottomasti helpoin ja varmin tapa säilyttää varasi.

Jos haluat pysyä oikein varovaisena, niin voit tietysti tehdä tietokoneen välityksellä itsellesi lompakon, ja tallentaa privaattiavaimesi vaikkapa paperille ja pitää sitä kirjautumismekanisminasi.

EOS verotus 2022

Kuten kaikkien kryptovaluuttojen kohdalla, myös EOS:ia koskevat erilaiset Suomen verolait. Näitä ovat esimerkiksi tuloverotus ja lahjaverotus.

Vaikka kyseessä on nuori ala, on verokarhu jo kuulolla. Verohallinnon sivuilta löytyvät tarkat ohjeet siitä, miten verokarhun pitää tyytyväisenä kryptovaluuttojen kanssa toimiessa. Voit myös lukea kattavan artikkelimme kryptovaluuttojen verotuksesta.

Virtuaalivaluutta.com suosittelee

5/5

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa kryptovaluuttoihin CFD-, eli hinnanerotussopimuksien kautta (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 76% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Tee kryptoverotuksesta helppoa!

Kryptoverotus.fi tekee kryptosijoittajan elämästä helpompaa! Kryptoverotus.fi palvelun avulla vähennät veroilmoituksen tekemisen tuskaa ja voit unohtaa Excelien pyörittelemisen.

Usein kysytyt kysymykset

EOS on kryptovaluutta sekä samalla Platform -alusta, minkä päälle voi rakentaa älysopimuksia. Älysopimukset toimivat käytännössä omina sovelluksinaan, mitkä käyttävät EOS alustaa toimiakseen hajautetusti.

Voit pantata EOS tokenia käyttääksesi sen ekosysteemiä ja kehittää omia sovelluksia alustalle. Voit myös pitää hallussasi EOS tokenia pörssissä, ja käyttää sitä vaihdantaan osakkeiden tapaan.

Kaikki EOS kryptovaluutat on jo louhittu, eikä niitä synny lisää. EOS tokenin hintaa muuttaa siis kysynnän ja tarjonnan suhteet toisiinsa.

EOS kryptovaluuttaa voi ostaa sijoitusalustoilta sekä kryptopörsseistä. Yksi suosittu ostoalusta on Plus500, josta löydät EOS:n lisäksi myös monia muita suosittuja kryptovaluuttoja.