Ethereum (ETH) – yksi suosituimmista virtuaalivaluutoista 2020!

Ethereum on globaali tietojenkäsittely-ympäristö, jossa verkkoon kytketyt tietokoneet suorittavat ohjelmiston määräämiä käskyjä ja prosesseja lohkoketjutekniikkaan ja avoimeen lähdekoodiin perustuen.

Kansankielellä kyseinen operaatio kääntyy sanoiksi louhinta ja mainaus – josta vaivanpalkaksi tietokoneensa Ethereum-verkkoon liittänyt louhija saa kryptovaluuttaa, eli etheriä, joka toimii erinomaisena ja modernina vaihdannan välineenä.

Tässä artikkelissa käydään kattavammin läpi Ethereumia. Lue alta lisää!

Sisällysluettelo

Opas: Näin ostat virtuaalivaluuttaa helposti ja turvallisesti

Vaihe 1: Avaa sijoitustili

Virtuaalivaluuttoja saa ostettua nykyään monelta eri palveluntarjoajalta. On kuitenkin oltava tarkkana minkä valitsee, koska eri tarjoajien kuluissa voi olla suuriakin eroja.

Itse suosimme tällä hetkellä eToroa, joka on yksi maailman suurimmista finanssialan verkkoalustoista. eToro tarjoaa ostettavaksi lähes kaikki merkittävimmät virtuaalivaluutat, mm. Bitcoinin, Ethereumin, Litecoinin, Ripplen ja lukuisia muita. 

eToron hinnoittelu on markkinoiden edullisimpia: Bitcoinin ostamisessa palvelumaksu on vain 0,75% hankitun valuutan hinnasta. 

eToron arvosanamme:

4.6/5

Vaihe 2: Aktivoi tilisi ja talleta haluamasi euromäärä

eToro toimii EU:n finanssilainsäädösten alaisena, joten sinun tulee vahvistaa tilisi. Tämän jälkeen eToro tarkastaa tiedot, ja saat hyväksynnän noin 1-2 päivän kuluessa.

Voit tallettaa eToroon euroja suoraan verkkopankista tai luotto- ja maksukorteilla. Vähimmäistalletus on 500 USA:n dollaria, eli noin 410 euroa.

Vinkki: Talleta suoraan USA:n dollareita, niin vältyt valuutanvaihtokuluilta!

Katso video

Vaihe 3: Osta virtuaalivaluuttaa

Löydät kaikki tarjolla olevat virtuaalivaluutat klikkaamalla valikosta löytyvää ”Käy kauppaa markkinoilla” –kohtaa.

Kun haluat siirtyä ostamaan kryptovaluuttaa, paina haluamasi valuutan kohdalta ”Käy kauppaa” -painiketta ja syötä esiin avautuvaan lomakkeeseen haluamasi summa, jonka haluat sijoittaa (ks. kuva lomakkeesta).

Voit halutessasi asettaa tappionpysäyttimen tai voitonkotiuttimen. Jos valuutan arvo nousee tai laskee yli asettamasi pysäyttimen, eToro tekee osto-/myyntikaupan automaattisesti puolestasi.

Valintojen jälkeen klikkaa ”Avaa kauppa”. Onnittelut, nyt omistat virtuaalivaluuttaa!

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 71% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Ethereumin kehitys

Ethereumin on kehittänyt venäläiskanadalainen Vitalik Buterin vuonna 2015 ja kyseessä on kryptovaluuttakonsepti ja erittäin varteenotettava kilpailija menestyksekkään bitcoinin rinnalle. Buterin innostui kehittämään Ethereumia etenkin Bitcoinin ohjelmointikielen puutteiden vuoksi. Bitcoin ei taivu sovelluskehitykseen ja siinä Buterin puolestaan näki valtavan potentiaalin.

Koska yhteisymmärrystä Bitcoinin kanssa ei saatu aikaan, syntyi seurauksena Ethereum: tietojenkäsittely-ympäristö, jossa on kyse muustakin, kuin kryptovaluutan louhimisesta. Ethereum tarjoaa erinomaisen alustan sovelluskehitykselle, ja jonka seurauksena ovat syntyneet louhintaa ja louhijien jokapäiväistä elämää helpottavat dapp-sovellukset.

Dapp-sovellukset hemmottelevat käyttäjiään muun muassa erinomaisella tietosuojalla ilman välikäsiä, sensuuria tai muita yksilön vapautta rajoittavia tekijöitä.

Joukkorahoituksellisten ICO-antien, eli kryptovaluutan mainaamisen lisäksi Ethereum mahdollistaa myös toisenlaisten resurssien siirtämisen verkon välityksellä: sen erilaisia sovelluksia ajava Ethereum Virtual Machine (EVM) mahdollistaa eräänlaisten älykkäiden sopimusten (smart contracts) automaattisen ja luotettavan prosessoimisen ja muun muassa juuri tästä hyvästä sinä, ethereum-verkon louhija, saat palkaksi Ether-kryptovaluuttaa!

Jo mahtipontinen nimi ‘Ethereum’ viittaa kauaskantoisiin ajatuksiin tietotekniikan kehityksestä ja utopioista, joista saattaa tulla jonain päivänä totta. Itse asiassa Buterin viehättyi sanaan ‘ether’ selaillessaan Wikipedian scifi-artikkeleita.

‘Ether’ näkymättömänä maailmankaikkeuden läpäisevänä ja aikamatkustamisen mahdollistavana kappaleena kielii myös Buterinin kehittelemän kryptovaluuttakonseptin tavoitteista, jonka seurauksena jatkuvasti kehitteillä oleva lohkoketjujärjestelmään perustuva pieni bittiavaruuden oma kolonia voi mahdollistaa mitä ihmeellisimpiä asioita tulevaisuudessa.

Mikset siis hyppäisi Ethereum-kelkkaan, sillä Ethereumissa kyse on niin paljosta muustakin, kuin ainoastaan kryptovaluutta-Etheristä. Ethereum-mainaajana pääset parhaimmillaan osaksi kryptovaluuttavisionäärien jännittävää tarinaa.

Ethereumin käyttötarkoitukset

Toimiakseen Ethereum valjastaa lohkoketjuunsa tuhansia tietokoneita ympäri maailmaa suorittamaan aiemmin kuvattuja prosesseja, joiden aikana tietokoneita ei voi sammuttaa tai kontrolloida yhdestä tällaisesta yksiköstä käsin.

Tästä syystä Ethereumin vahvuuksiin automaattisten tapahtumien lisäksi kuuluu ehdottomasti luotettavuus ja turvallisuus.

Ethereum-tietojenkäsittelyverkko on ohjelmoitu tarjoamaan sivutuotteena eräänlaisia älykkäitä sopimuksia (smart contracts), joita voi soveltaa lähes rajattomasti.

 

Älykkäiden sopimusten ja tietojen käsittelyn seurauksena muutamia Ethereumin käyttötarkoituksia ja sovelluskohteita ovat muun muassa:

  • Automaattinen ja reaaliaikainen kirjanpito, jonka sovelluskohteet ovat rajattomat
  • Suoja hakkereita vastaan: Hajautettu tapahtumien prosessointi yhden ainoan keskuspalvelimen sijaan tekee Ethereumista turvallisen
  • Ethereum turvaa tietosi kolmansilta osapuolilta
  • Erilaiset automaattiset ja globaalit tietorekisterit, jotka luovat rajattomasti mahdollisuuksia eri sektoreilla
  • Haavoittumattomuus katastrofitapauksissa
  • Ether-virtuaalivaluutan louhiminen
  • Tiedon turvallinen säilyttäminen pilvessä
  • Älykkäät sopimukset vastikkeellisessa vaihdossa
  • Tarjoaa inhimillisistä virheistä vapaan ja vakaan alustan

Ether eroaa Bitcoinissa suuresti etenkin siinä, ettei kyseisen kryptovaluutan kehittämisen tarkoituksena ollut luoda kansainvälistä digitaalista valuuttaa, vaan kyse on ensisijaisesti Etherium-järjestelmän sisäisestä palkkiojärjestelmästä.

Ether kryptovaluuttana saattaa hämmentää potentiaalisia louhijoita etenkin sen epämääräisyyden vuoksi: bitcoinille on asetettu 21 miljoonan katto, josta arvon säätely suurissa määrin johtuu.

Tämä ei kuitenkaan päde Etheriin, joka muotoutuu vielä toistaiseksi paljonkin markkinoiden kasvaessa. Etherin potentiaali arvoa kasvattavana vaihdon välineenä perustuu kuitenkin kehittäjäkunnan suuriin suunnitelmiin: Etheriumin vakiintuessa ja saadessa jalansijaa muun muassa edellä mainituilla markkina-alueilla oletettavasti myös Etherin arvo kasvaa.

Onko Ethereum turvallinen ja luotettava?

Turvallisuus on yksi Etheureumin perusperiaatteista, mikä tulee ilmi jo Ethereum-ohjelmiston projektien hajauttamisesta tuhansille tietokoneille lohkoketjuihin perustuen.

Näin olemassa ei ole lainkaan keskuspalvelinta, jonka hakkeroiminen on rutkasti helpompaa ja todennäköisempää kuin Ethereum-järjestelmän.

Vaikka lohkoketjuihin liittyy tuhansia ja edelleen tuhansia tietokoneita maailman jokaisesta kolkasta, suorittavat nämä laitteet ainoastaan niille ennalta koodattuja automatisoituja prosesseja, joihin yksittäinen yksikkö ei kykene vaikuttamaan haitallisesti.

Sen lisäksi että Ethereumin hajauttamiseen perustuva perusperiaate lisää turvallisuutta, tekee sen käyttämä lohkotekniikka tietojen keräämisestä lähes mahdotonta niillä koneilla, jotka verkkoon liittyvät. Tämä on yllättävän harvinaista maailmassa, jossa jo pelkästään hakukoneesi kerää sinusta hyvinkin yksityiskohtaisia tietoja, jotka se myy niin ikään eteenpäin mainostajille.

Ethereum vakuuttaa jo kotisivuillaan turvallisuuden kolmansilta osapuolilta yhdeksi tärkeimmistä toimintaperiaatteistaan ja lähtökohdistaan kehitystyössä. Sen nykyaikaisin lisäys lienee ohjelmiston soveltaminen myös sovellusmaailmaan, jolloin lopputuotteena syntyy sovelluksia ilman kolmannen osapuolen urkkijoita.

Ethereumin ydinidea on siis taata kaatumaton, sensuroimaton ja turvallinen tietojenkäsittely-ympäristö, joka ulottuu nykyään myös sovellustasolle.

 

Ethereumin louhinta

Mikäli olet vasta-alkaja virtuaalivaluutoiden maailmassa, saattaa koko louhintakonsepti tuntua hieman oudolta ja jopa riskialttiilta.

Kyseessä on kuitenkin hyvin yksinkertainen vaihtokauppa, jossa käytännössä lainaat tietokonettasi Ethereum-infrastruktuurin prosessien käsittelyyn ja vaivanpalkaksi siitä saat käyttöösi kryptovaluuttaa, eli Ethereumin polttoainetta Etheriä.

Jos mainaat Etheriä, muista, että olet itse vastuussa jo louhimastasi rahasta ja tietokoneesi sekä älylaitteidesi tietoturvasta.

Sama pätee myös Ether-kauppoihin; Ether on loppujen lopuksi rahanarvoista tavaraa, jota huijarit mielellään kalastelevat samoin intressein kuin esimerkiksi nettipankkitunnuksiasi.

Itse Etherium lienee lohkoketjutekniikan vuoksi olla yksi verkon turvallisimmista paikoista.

LOUHINTA LAINSÄÄDÄNNÖN NÄKÖKULMASTA

Huolettaako sinua kenties louhimisen laillisuus? Suomen lainsäädännön näkökulmasta kryptovaluuttojen louhinta on kategorioitu tuloksi, joka on veronalaista.

Tämä tarkoittaa, että mainaaminen on kuin onkin täysin laillista puuhaa, mutta toki sinulta edellytetään kansalaisvelvollisuuksiesi täyttämistä verojen maksamisen muodossa.

Mikäli kryptovaluutat ja Ethereum kiinnostavat, et häviä mitään kokeilemalla tätä pientä sivutulonlähdettä!

Lue Virtuaalivaluutta.comin ohjeet louhmisen aloittamiseen täältä.

Ethereumin tulevaisuuden näkymät

Kryptovaluuttamaailman käydessä kuumana myös maailman toiseksi merkittävimmällä virtuaalivaluutalla Ethereumilla on ehdottomasti markkinarakonsa myös tulevaisuudessa.

Ethereum on konseptiltaan ensimmäinen luokkaansa, sillä kyseessä on virtuaalivaluutan lisäksi tietojenkäsittely-ympäristö, joka on ohjelmoitu myös sovelluskehityksen näkökulma huomioon ottaen.

Ethereum on vielä toistaiseksi markkinoilla suhteellisen uusi tulokas, ja sen taustalla toimii Buterinin kaltaisia lahjakkaita koodaajia, jotka pyrkivät luomaan alustan uudenlaiselle automatisoidulle ja luotettavalle tietojen käsittelylle aiemmin mainittujen älykkäiden sopimusten ja kirjanpidon keinoin.

Kehitystyön ihanteena on väsymätön maailmanlaajuinen lohkoketjuverkosto, joka tarjoaa kaikkien ominaisuuksien ohessa vaihtoehtoisen ja modernin vaihdannanvälineen.

Väsymätön Ethereum saattaa olla tulevaisuuden ratkaisu etenkin maailmanlaajuisessa tietojen rekisteröinnissä, ja sen sovelluskohteet etenkin terveydenhuollossa ovat monilukuiset: maailmanlaajuiset terveydentilarekisterit yhdistettynä esimerkiksi terveydentilaa seuraaviin aktiivirannekkeisiin voi futuristisissa utopioissa ennakoida terveydentilan muutoksia ja jopa pelastaa ihmishenkiä.

Hieman maanläheisempiä sovelluskohteita tulevaisuudessa lienevät kuitenkin Ethereumin yhä kehittyvät sovellukset sekä sen hyödyntäminen maailmanlaajuisessa kirjanpidossa: ko. sektori voisi mullistua täysin Ethereum-teknologian myötä, jolloin väsymättömät koneet voivat korvata suuren osan manuaalisesta työstä sekä säästää lukuisia työtunteja – sekä virheitä.

Sinua potentiaalisena Ether-kryptovaluutan louhijana tai ostajana kiinnostanee kuitenkin eniten Ethereumin kurssin tulevaisuudennäkymät.

Olet luultavasti jo perehtynyt jonkin verran virtuaalivaluuttoihin ja nähnyt niiden raketoivan ja ajoittain taas menettävän arvoaan. Kyse on kuitenkin loppujen lopuksi eräänlaisesta sijoittamisesta, jossa itse “sijoituspääomaa” on varsin helppo hankkia.

Katso lista suosittelemistamme Ethereum-kauppapaikoista täältä.

eToron arvosanamme:

4.6/5

4.6/5

Kryptoja markkinoiden