Ethereum Classic kurssi – Reaaliaikainen ETC kurssigraafi ja kurssihistoria

Ethereum Classic on älysopimusalusta ja oma lohkoketjunsa, minkä tarkoituksena on antaa kenelle tahansa mahdollisuus tehdä sovelluksia, minkä toimintaa ei voi rajoittaa yksittäinen taho, ja ne toimivat koodin mukaan ilman ulkopuolista puuttumista.

Ethereum Classic on ns. alkuperäinen Ethereum. Päivityksen myötä nämä kaksi projektia jakautuivat kahtia, ja niistä tuli omat projektinsa.

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Sisällysluettelo

Ethereum Classic kurssi

Ethereum Classic (ETC) kurssihistoria on ollut suhteellisen tasainen monta vuotta. Kevään 2021 kryptobuumissa Ethereum Classic sai osansa sijoittajien kiinnostuksesta. Kurssi nousi toukokuun alussa lyhyessä ajassa todella korkealle (ATH 6. toukokuuta 2021 on $176.16), mutta on tämän jälkeen laskenut. Internetissä on ollut paljon puhetta siitä, että ETC nousu alkaisi loppuvuoden aikana uudelleen, mutta tähän mennessä on nähty vain maltillista nousua. Kurssi pyörii marraskuussa 50-60 dollarin välillä.

Ethereum Classicin nousu on monen kokeneen kryptosijoittajan mielestä yllättävää, sillä ETC ei sinänsä ole tehnyt mitään uutta lähiaikoina. Ethereum Classic kuitenkin seuraa tiiviisti niin sanottua isoveljeään ja nauttii melko usein Ethereumin noususta, vaikkakin pelkän nimensä ansiosta.

Opas: Näin ostat virtuaalivaluuttoja!

Vaihe 1: Avaa sijoitustili

Virtuaalivaluuttoja saa ostettua nykyään monelta eri palveluntarjoajalta. On kuitenkin oltava tarkkana minkä valitsee, koska eri tarjoajien kuluissa voi olla suuriakin eroja.

Itse suosimme tällä hetkellä eToroa, joka on yksi maailman suurimmista finanssialan verkkoalustoista. eToro tarjoaa ostettavaksi lähes kaikki merkittävimmät virtuaalivaluutat, mm. Bitcoinin, Ethereumin, Litecoinin, Ripplen ja lukuisia muita. 

eToron hinnoittelu on markkinoiden edullisimpia: Bitcoinin ostamisessa palvelumaksu on vain 0,75% hankitun valuutan hinnasta. 

Vastuunvapaus: Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa.
Harkitse onko sinulla kyky ottaa riski rahojen menettämisestä.
Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

Vaihe 2: Aktivoi tilisi ja talleta haluamasi euromäärä

eToro toimii EU:n finanssilainsäädösten alaisena, joten sinun tulee vahvistaa tilisi. Tämän jälkeen eToro tarkastaa tiedot, ja saat hyväksynnän noin 1-2 päivän kuluessa.

Voit tallettaa eToroon euroja suoraan verkkopankista tai luotto- ja maksukorteilla. Vähimmäistalletus on 50 USA:n dollaria, eli noin 42 euroa.

Vinkki: Talleta suoraan USA:n dollareita, niin vältyt valuutanvaihtokuluilta!

Katso video

Vaihe 3: Osta virtuaalivaluuttaa

Löydät kaikki tarjolla olevat virtuaalivaluutat klikkaamalla valikosta löytyvää ”Käy kauppaa markkinoilla” –kohtaa.

Kun haluat siirtyä ostamaan kryptovaluuttaa, paina haluamasi valuutan kohdalta ”Käy kauppaa” -painiketta ja syötä esiin avautuvaan lomakkeeseen haluamasi summa, jonka haluat sijoittaa (ks. kuva lomakkeesta).

Voit halutessasi asettaa tappionpysäyttimen tai voitonkotiuttimen. Jos valuutan arvo nousee tai laskee yli asettamasi pysäyttimen, eToro tekee osto-/myyntikaupan automaattisesti puolestasi.

Valintojen jälkeen klikkaa ”Avaa kauppa”. Onnittelut, nyt omistat virtuaalivaluuttaa!

Vastuunvapaus: Sijoittaessa on aina riskinä rahan menettäminen. Huomioi eTorossa sijoittamisen kulut. Lisätietoa: etoro.com/fi/trading/fees

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Ethereum Classic (ETC) - Mikä se on?

Ethereum Classic on älysopimusalusta, jonka päälle ohjelmoijat voivat tehdä sovelluksia, joiden toimintaa ei voi yksi taho rajoittaa. Ne toimivat ilman mahdollisuutta kaataa servereitä, sillä moni taho pyörittää lohkoketjua, eikä sovellusten toimintaa voi rajoittaa muuten, kuin mitä siihen on koodilla kirjoitettu.

Ethereumin whitepaper julkaistiin 2013 loppupuolella, perustajanaan ohjelmoija Vitalik Buterin sekä Cardanon perustaja Charles Hoskinson ja Polkadotin perustaja Gavin Wood. Lohkoketjuratkaisuja haluttiin ratkaisemaan oikean maailman ongelmia, joita ovat esimerkiksi sensuuri, luottamus ja hitaus. Lohkoketjuun voidaan ohjelmoida sovelluksia, jotka voisivat tehdä esimerkiksi pankit turhiksi, sinulla voisi olla oma pankkisi taskussasi.

2016 Ethereumissa toimivaan ohjelmaan murtauduttiin hyödyntämällä sen turvallisuusaukkoa, minkä vuoksi Ethereumista lähdettiin kehittämään uutta versiota, mikä ei mahdollistaisi tämän kaltaista hyökkäystä. Silloin syntyi Ethereum classic. Ethereum on nykyään markkina-arvoltaan toisiksi suurin kryptovaluutta, sekä paljon pidemmällä kehityksessä, kuin Ethereum Classic.

Myöhempinä vuosina Ethereum Classicin käyttäjämäärät sekä louhintatehot ovat laskeneet huomattavasti, alustalla hiljentyneen liikenteen vuoksi. 2020 Ethereum Classic sai huomiota siihen kohdistuneista hyökkäyksistä johtuen. Hyökkääjä saivat lohkoketjuverkon laskentatehoja yli 51 %, mikä johti siihen, että he pystyivät muokkaamaan lohkoketjua ja varastamaan varoja. Projektin louhinta-algoritmia muutettiin sen verran, että hyökkäyksien tekeminen ei olisi niin helppoa jatkossa.

Mitkä tekijät vaikuttavat Ethereum Classicin arvoon?

Kysyntä ja tarjonta vaikuttavat kryptovaluuttojen arvoon; Jos Ethereum Classicin ETC kryptovaluutalla on paljon kysyntää, mutta tarjontaa vähän – hinta nousee. Jos taas tarjontaa on paljon, mutta kysyntää vähän – hinta laskee.

Tulevaisuuden odotukset vaikuttavat taas kysynnän määrään. Mikäli Ethereum Classicin kehittäjiltä tulee hyviä uutisia uusista ominaisuuksista, tulee ETC kryptovaluutan tulevaisuuden näkymät paranemaan ja sitä myöten myös kysynnän avulla arvo nousemaan.

Uudet sovellukset, joita järjestelmään tehdään, tulevat kasvattamaan kryptovaluutan kysyntää ja sen käyttöä järjestelmässä. Tämä luo lisää kysyntää ja hinnan nousua.

Miten sijoittaa Ethereum Classiciin?

Ethereum Classic on yksi vanhimmista kryptovaluutoista, joten sitä löytyy hyvin monista eri kryptopörsseistä ja sijoitusalustoilta.

Kryptovaluuttojen ostaminen on tehty nykypäivänä todella helpoksi. Moniin pörsseihin saa kätevästi luotua oman tilin, jolle voi halutun summan, jonka jälkeen kryptoja voi ostaa mihin aikaan päivästä tahansa. Pörsseissä on käyttäjillä omat lompakot, missä voi säilyttää kryptovaluuttaa tai vastaanottaa. Kryptovaluuttojen vaihtaminen on myös erittäin helppoa monissa pörsseissä.

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Ethereum Classic tulevaisuus

Ethereum Classicin tulevaisuus on sinänsä heikoilla jäillä ja sen tulevaisuus riippuu erittäin paljon miten sen kehittäjät jatkavat työtään. Kehitys ei ole edennyt kovinkaan paljoa verrattuna Ethereumiin joka on kymmeniä kertoja suurempi projekti. Toinen vaikuttava tekijä on Ethereum Classic yhteisön lojaalius ja sen kasvu, joka ei tiettävästi ole nostanut päätään, koska teknologia ei ole kovinkaan uutta.

Positiivisena asiana Ethereum Classicin kannalta voidaan toki nähdä se, kun Ethereum poistuu Proof of Work -mallisesta teknologiasta ja siirtyy Proof of Stake -malliin. Teknologian muutos voi tuoda Ethereumia louhivat Ethereum Classicin pariin, koska kyseinen ETC kryptovaluutta todennäköisesti jatkaa perinteisen Proof of Work -teknologian parissa. Tämän myötä osa vannoutuneista Proof of Work -teknologian kannattajista voivat löytää positiivisemman vaihtoehdon Ethereumin Classicista. Ethereum Classicista saattaa tulla markkinoiden johtava Proof of Work projekti. IOHK eli Charles Hoskinsonin yritys, joka pyörittää Cardanoa, ovat investoineet Ethereum Classiciin omat osuutensa, ja tekevät sille mm. roadmappia tulevan varalle.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Ethereum Classic on älysopimusalusta, minkä päälle voi rakentaa hajautettuja sovelluksia, joiden toimintatapaa ei voi muuttaa kesken kaiken eikä niiden toimintaa voida sensuroida yksittäisen tahon toimesta.

Ethereum Classicia käytetään hajautettujen sovellusten laskentojen suorituksessa sekä tarkastamisessa, jos haluat esimerkiksi siirtää varoja toisesta lompakosta toiseen, silloin pieni kulu Etheriä menee transaktion tarkistajataholle.

Ethereum Classicin hinta on tällä hetkellä melko matalalla, ja vaikuttaisi ainekin siltä, että ihmiset ovat siirtymässä takaisin siihen sijoittamiseen. Myös Ethereumin tulevat kehitystoimenpiteet vaikuttavat positiivisesti Ethereum Classicin hintaan. Muista kuitenkin tehdä oma tutkimustyö.

Ethereum Classic on yksi vanhimpia kryptovaluuttoja, joten sitä voi ostaa melkein mistä tahansa pörssistä, kuten esimerkiksi eTorosta.

Ethereum Classic on jäänyt omaksi erilliseksi lohkoketjukseen, sillä se jakautui erilliseksi muutamia vuosia sitten. Ne ovat siis täysin eri lohkoketjut.

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Vastuuvapaus: Sijoittaessa voit menettää rahaa. Tee sijoituspäätökset omalla vastuulla.