ethereum kurssi

Ethereum kurssi 2024

Ethereumin kurssi on tällä hetkellä $3,047.36 ja koko markkina-arvo $365,903,274,477.66. Ethereumin kurssi on muuttunut -1.85% viimeisen 24 tunnin aikana. Lue tarkemmin Ethereumin kurssista, kurssikehityksestä ja historiasta tältä sivulta.

Ethereumin kurssissa on nähty positiivista kehitystä vuoden 2024 alkuviikkoina. 

Ethereumin kurssi perustuu muiden kryptovaluuttojen tavoin pääsääntöisesti kysyntään ja tarjontaan. Ethereumin arvo on tyypillisesti hyvin epävakaa. Hinta muuttuu melkein joka sekunti ja vaihtelu voi olla hyvin suurta pelkästään yhden päivän aikana. Suuri vaihtelu houkuttelee sijoittajia.

Ethereum on ensimmäinen niin sanottu toisen sukupolven kryptovaluutta. Sanotaan, että se on paljon muutakin kuin vain virtuaalista valuuttaa. Se on ”ekosysteemi”. Monesti puhutaan myös virtuaalisesta käyttöjärjestelmästä ja sitä kuvailtaessa ymmärtämisen helpottamiseksi on käytetty vertauskuvana esimerkiksi Windowsia.

Ethereum perustuu lohkoketjuteknologiaan. Itse asiassa virtuaalisen kolikon nimi on Ether ja Ethereum tarkoittaa koko käyttöjärjestelmää. Ethereumin kehittäjänä pidetään venäläistä Vitalik Buterinia, mutta tosiasiassa mukana kehitystyössä oli muitakin henkilöitä. Virallisesti Ethereum käynnistyi vuonna 2015, mutta sitä oli kehitetty jo muutama vuosi ennen varsinaista käynnistymistä.

eToro on usean omaisuusluokan sijoitusalusta. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Voit menettää sijoittamasi varat. Ei kuluttajansuojaa. Voitoista voi koitua veroseuraamuksia.

Sisällysluettelo

Ethereum reaaliaikainen kurssi

Kryptovaluutoille on tyypillistä, että kurssi vaihtelee todella paljon ja arvonvaihtelu voi olla hyvinkin suurta. Koska Ethereumin kurssi määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan, kurssi on korkealla silloin, kun suuri määrä ihmisiä haluaa ostaa sitä. Vastaavasti se on matala silloin, kun kysyntää on vähemmän. Koska Etherin määrää ei ole Bitcoinin lailla rajattu, pitää kysynnän pysytellä korkeammalla kuin uusien louhittujen Etherien määrä.

Suuret vaihteluvälit kryptovaluuttojen kursseissa mahdollistaa muhkeat voitot, mutta kääntöpuolena kasvattaa samalla riskejä. Verrattuna esimerkiksi osakkeisiin tai sijoitusrahastoihin, kryptovaluutat voivat mahdollistaa moninkertaisesti suuremmat tuotot kuin nämä kaksi ikinä, mutta mahdollisuutena on myös menettää sijoitetut rahat. Tämä kannattaa pitää mielessä ja myös se, että sijoittaa vain sen verran kuin on valmis häviämään.

  • ethereum
  • Ethereum
    (ETH)
  • Price
    $3,052.92
  • Market Cap
    $366.78 B

Pikaopas: Näin käyt CFD-kryptokauppaa eTorossa!

Vaihe 1: Avaa tili eToroon!

Siirry eToron omille sivuille ja klikkaa sivulta löytyvää Liity heti-painiketta. Tämän jälkeen eToro pyytää sinua luomaan uuden käyttäjätunnuksen ja salasanan. Voit halutessasi kirjautua Facebook- tai Google-tilisi avulla. Kirjautumisen jälkeen  ohjaudut automaattisesti eToron kaupankäyntialustalle, jossa voit kokeilla Demo-tilin avulla, miten alusta käytännössä toimii. Demotilillä voit testata miten kryptovaluuttojen ostaminen ja myyminen tapahtuu alusta loppuun.

Vastuunvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees 

eToron arvosanamme:

4.6/5

Vastuunvapaus: Pääomasi on vaarassa. Muut maksut ovat voimassa. Lisätietoja on osoitteessa etoro.com/trading/fees 

Vaihe 2: Aktivoi tilisi ja talleta haluamasi euromäärä

Kun haluat käydä kauppaa oikealla rahalla, sinun tulee vahvistaa tilisi ja viedä rekisteröinti loppuun. Viereisen videon avulla näet miten tilin vahvistus tapahtuu muutaman vaiheen kautta. 

Vahvistuksen jälkeen voit tallettaa tilillesi rahaa klikkaamalla vasemmasta valikosta löytyvää Talletus-painiketta. Talletuksen voit tehdä luottokortilla, pankkisiirtona, PayPalin kautta tai pikasiirtona. Minimitalletus eToro alustalle on 50 dollaria (n. 50 euroa).

Katso video

Vaihe 3: Käy kauppaa virtuaalivaluutoilla

Tilin vahvistamisen ja rahansiirron jälkeen etsi haluamaasi kryptovaluuttaa (esim. Bitcoinia tai Ethereum) yläreunasta löytyvän haun avulla. Tämän jälkeen klikkaa haluamasi kryptovaluutan kohdalla Käy kauppaa -painiketta ja eteesi avautuu ostolomake (ks. viereltä).

Ostolomakkeeseen voit asettaa haluamasi kauppasumman, jolla haluat käydä CFD-kauppaa. Lopuksi klikkaa Avaa kauppa -painiketta ja olet tehnyt ensimmäisen kryptovaluuttakauppasi!

{etoroCFDrisk}% piensijoittajista menettää rahaa käydessään kauppaa CFD:llä tämän palveluntarjoajan kanssa. Sinun tulee harkita tarkasti, onko sinulla varaa ottaa suuri riski menettää rahasi. 

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa kryptovaluuttoihin CFD-, eli hinnanerotussopimuksien kautta (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin {etoroCFDrisk}% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Pikaopas: Aloita sijoittaminen Plus500 alustalla!

Plus500 on tällä hetkellä yksi suosituimmista CFD-kaupankäyntialustoista, jonka kautta voit käydä CFD-kauppaan mm. kryptovaluutoilla, osakkeilla, ETF:llä sekä hyödykkeillä. Plus500 sijoitusalustan käyttöönottaminen onnistuu muutaman askeleen kautta. Kerromme tarkat ohjeet alapuolella.

 

Askel 1. Luo oma tili

Voit luoda oman tilin Plus500 alustalle klikkaamalla etusivulta löytyvää Aloita kaupankäynti nyt -painiketta. Voit halutessa kokeilla myös Demo-tiliä, jolloin pääset testaamaan Plus500 alustaa ilman, että sinun tulee syöttää tilille oikeaa rahaa. Demo-tilin avulla opit miten alusta toimii, miten kaupankäynti käytännössä tapahtuu ja Demo-tilin avulla voit käydä alustalla kauppaa riskittä. 

Plus500 tilin avaaminen onnistuu joko Google-, Facebook- tai Apple-tilisi kautta tai voit syöttää rekisteröitymislomakkeeseen haluamasi käyttäjätunnuksen ja salasanan (muista valita vahva salasana). Rekisteröitymisen jälkeen siirryt automaattisesti Plus500 alustan kaupankäynnin etusivulle.

82 % piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 2. Vahvista tilisi

Jotta voit käydä Plus500 alustalla käydä oikeaa CFD-kauppaa, tulee sinun viedä rekisteröitymisesi loppuun. Tämän voit tehdä siirtymällä vasemmassa valikosta löytyvään Talletus -kohtaan, josta löytyy tilin vahvistaminen. (Vaatii Demo-tililtä oikean rahan puolelle siirtymistä).

Plus500 alusta kysyy sinulta perustietoja ja sen jälkeen sinun tulee täyttää lyhyt arviointi. Arvioinnin tavoitteena on selvittää millaiset ovat tieto- ja taitotasosi CDF-sopimuksia kohtaan. Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut kohdat, rekisteröitymisesi on valmis.

Askel 3. Lisää tilillesi rahaa

Kun olet saanut vietyä rekisteröitymisen loppuun, voit siirtää tilillesi rahaa Talletus -kohdasta löytyvän lomakkeen avulla. Minimitalletus Plus500 alustalle on 100 euroa ja voit tehdä siirron luottokortilla, pankkisiirrolla, Trustlyn tai PayPalin kautta. Plus500 ei veloita talletusmaksuja.

Arviomme

plus500-logo.png
5/5

82 % piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Askel 4. Käy kauppaa Plus500 sijoitusalustalla

Kun olet saanut siirrettyä rahaa tilillesi, voit ryhtyä käymään oikeaa kauppaa haluamillasi sijoitusinstrumenteilla. Vasemmasta valikosta löytyy kohta Kaupankäynti, jota klikkaamalla esiin avautuu  laaja valikoima eri sijoituskohteita; ensin löytyy lista tällä hetkellä suosituimmista kohteista, nousijat ja laskijat ja sen jälkeen voit hakea eri kohteita kategorioittain. Jos sinulla on selkeästi mielessä jokin tietty kohde, voit syöttää kohteen nimen yläosasta löytyvään haku-lomakkeeseen. 

Kun löydät sopivan kohteen, klikkaa kohde auki ja osta / myy haluamallasi summalla.  

Havainnollistavat hinnat

Askel 5. Seuraa sijoituksiasi

Kun olet tehnyt ensimmäisen sijoituksesi Plus500 alustalla, voit jatkossa seurata sijoituksiasi helposti asentamalla älypuhelimellesi Plus500:n mobiilisovelluksen. Sovellus on saatavilla niin Android- kuin myös iOS-kaupoista.

Plus500 mobiilisovellus on hyvä seurantatyökalu aktiiviselle sijoittajalle, koska sovelluksen avulla voit tehdä kattavia analyyseja eri kohteista, käydä kauppaa, tallentaa haluamiasi kohteita omalle listallesi ja seurata sijoituksiasi mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa pelkästään älypuhelimesi avulla. Plus500 mobiilisovelluksella on jo yli 10 miljoonaa latausta ja sen saama arvosana on korkea. 

82 % piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä

Ethereum on muutakin kuin virtuaalivaluutta

Ethereumin avulla kuka tahansa voi kehittää oman kryptovaluutan tai luoda älysopimuksia käyttävän sovelluksen. Ethereumin kehittäjä Vitalik Buterin oli sitä mieltä, että Bitcoin tarvitsee oman ohjelmointikielen, jonka avulla sen lohkoketjuun voitaisiin kehittää erilaisia sovelluksia. Buterin työskenteli aluksi Bitcoinin parissa, joten sen ominaisuudet ja mahdolliset puutteet olivat hänelle erityisen tuttuja. Hän olisi halunnut, että Bitcoinilla olisi mahdollisuus olla muutakin kuin virtuaalinen valuutta. Kuitenkaan Bitcoin ei lähtenyt kehittymään tähän suuntaan, joten Buterin keräsi rahoituksen Ethereum-projektille ja loppu on historiaa.

Jos verrataan Ethereumia esimerkiksi juuri Bitcoiniin, kyseessä on oikeastaan täysin eri asiat. Bitcoin on lohkoketjuteknologiaa hyödyntävä kryptovaluutta ja maksujärjestelmä. Ethereum puolestaan on lohkoketjuteknologiaan perustuva tietojenkäsittelyalusta, jolla on myös oma ohjelmointikieli sovellusten kehittämistä varten.

Ethereumin yhteydessä puhutaan usein älysopimuksista. Ne tarkoittavat käytännössä Ethereumin lohkoketjuun tallennettuja ohjelmanpätkiä, jotka toimivat ennalta määritettyjen ehtojen mukaisesti. Kyseessä on niin sanotut hajautetut ohjelmat, minkä johdosta niitä ei voi jälkeenpäin muokata tai peukaloida. Ne toteutuvat 100 % varmuudella aina, kun niille määritetyt reunaehdot täyttyvät. Tämä takaa hyvän toimintavarmuuden, mutta toisaalta pienikin ohjelmointivirhe aiheuttaa ongelmia, koska myös väärin tehty ohjelmanpätkä toteutuu varmuudella aina.

Ethereumin avulla on jo tähän mennessäkin rakennettu paljon erilaisia sovelluksia, joihin kuuluu muiden muassa kryptovaluuttalompakkoja, pelejä, joissa voi käyttää pelin sisäistä rahaa tai oikeaa rahaa sekä erilaisia taloudellisia sovelluksia, joiden kautta voi lainata tai sijoittaa digitaalisia varoja.  Lohkoketjuteknologian avulla kuka tahansa pystyy tarkistamaan, mitä ketjussa on tapahtunut. Tämä luo avoimuutta ja läpinäkyvyyttä virtuaalivaluutan käyttöön. Kuitenkaan eri osapuolten henkilöllisyys ei paljastu, vaikka muuten tieto onkin julkista.

Ethereumin avulla toteutetaan paljon ICO-sijoittamista. ICO tulee sanoista Initial Coin Offering ja se tarkoittaa sitä, että jokin yhtiö myy pienen osan uutta kryptovaluuttaansa ennen sen tulemista julkisille markkinoille. Tätä voi verrata IPO:oon eli Initial Public Offeringiin, joka tarkoittaa yksinkertaistetusti yrityksen listautumista pörssiin. Sijoittajat monesti pitävät listautumisista, koska sen jälkeen on mahdollisuus mukavaan kurssinousuun. Yhtä lailla ICO:n jälkeen kryptovaluutan arvo voi nousta hurjasti, mikä on tuottoisaa sijoittajalle. Erityisesti vuonna 2017 valloillaan oli suuri ICO-buumi ja se näkyi myös Ethereumin kurssissa.

Mihin Ethereumin arvo perustuu?

Ethereumin arvo perustuu yksinkertaistetusti kryptovaluutoille tyypilliseen tapaan kysyntään ja tarjontaan. Ethereumin arvon muodostumiseen liittyy kuitenkin muutakin, ja sitä voi olla vaikea ymmärtää. Tässä kohtaa on hyvä huomata jo aiemmin mainitun Bitcoinin (tai muun virtuaalivaluutan) ja Ethereumin ero. Ethereumin arvoon vaikuttaa muun muassa se, kuinka paljon Ethereumin avulla luodaan sovelluksia ja kuinka paljon sitä ylipäätään hyödynnetään. Jos ihmiset kokevat Ethereumin hyödyntämisen ja käytettävyyden helpoksi ja käteväksi, suosio kasvaa ja samalla sillä on myös positiivisia vaikutuksia arvoon.

Ethereum kurssihistoria

Ethereumin ja muiden kryptovaluuttojen kurssi on vaihdellut vuosien varrella hyvinkin radikaalisti. Ethereumin kurssihuippu osui vuoteen 2021, jolloin sen kurssi saavutti yli 4890 dollarin rajan. Ethereum eroaa esimerksiksi Bitcoinista siinä, että Ethereitä voidaan louhia koko ajan lisää, eikä niiden lukumäärää ole rajoitettu. Bitcoin on rajattu 21 miljoonaan yksikköön, kun taas Ethereitä on markkinoilla tällä hetkellä jo noin 122,7 miljoonaa yksikköä. Tarjontaa on siis enemmän kuin Bitcoinilla, millä saattaa olla vaikutuksia Ethereumin hintaan.

Markkinoilla on jo lukuisia eri kryptovaluuttoja ja todennäköistä on, että lisää tulee jatkuvasti. Tietyn kryptovaluutan arvoon vaikutta ilman muuta se, minkä valuutan ominaisuudet lopulta osoittautuvat parhaimmiksi ja mikä saavuttaa pitkällä aikavälillä suurimman suosion.

Vuonna 2016 Ethereumin lohkoketju jakautui kahtia The DAO-hakkeroinnin takia. Alkuperäistä lohkoketjua jatkoi Ethereum Classic ja nykyisin yleisesti käytössä oleva Ethereum on tässä yhteydessä jakautunut toinen haara.

Miltä Ethereumin tulevaisuus näyttää?

Tällä hetkellä Ethereum on maailman toiseksi suurin kryptovaluutta ja sitä pidetään yhtenä lupaavimmista lohkoketjuteknologian sovelluksista. Pitkähkö toimintahistoria ja tunnettujen yritysten (esimerkiksi Microsoft) mukana olo sen kehittämisessä kasvattaa luottamusta kryptovaluuttaa kohtaan. Mikäli älysopimuksia tulevaisuudessakin hyödynnetään laajasti ja yhä enemmän, sijoittamisen Ethereumiin saattaa olla kannattavaa. Ethereumin lohkoketjussa olevien sovellusten lukumäärä ja niiden laatu vaikuttavat Ethereumin arvoon. Myös lohkoketjussa tehtävien transaktioiden määrä vaikuttaa sen arvoon.

Ethereum on saanut paljon kilpailijoita, mutta sen etuna on edelleen tunnettavuus ja se, että se on ollut markkinoilla pidempään kuin moni muu toimija. Ethereumin lohkoketju toimi aiemmin samalla tavalla kuin Bitcoinin. Lohkoketjun ylläpitämistä hoitivat tehokkaat tietokoneet, joita kutsutaan louhijoiksi. Tätä louhintamallia kutsutaan Proof of Work -malliksi. Ethereum siirtyi pois tästä mallista viime vuoden aikana ja käytössä on nyt Proof of Stake -malli. Uudessa mallissa lohkoketjun ylläpitäjäksi pääsee lukitsemalla omistamiaan kryptovaluuttoja, tässä tapauksessa Ethereitä, lohkoketjun ylläpitoon. Ethereum 2.0 nostaa Ethereumin mahdollisuudet samalle viivalle ns. kolmannen sukupolven kryptovaluuttojen kanssa.

Kryptovaluutat yleisesti ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosien kuluessa. Ne ovat saaneet uskottavuutta, kun muutamat suuret ja luotettavina pidetyt yritykset ovat kertoneet julkisesti suunnittelevansa sijoittamista niihin tai jo tehneet sijoituksia niihin. Myös kryptovaluuttojen käyttö maksamisessa on yleistymässä. PayPal ilmoitti ottavansa Bitcoinin mukaan maksuvaihtoehdoksi, mikä kuulostaa selkeältä askeleelta kohti kryptovaluuttojen käyttämisen yleistymistä.

Mikä on Ethereumin suurin kilpailija tällä hetkellä?  

Suurin kilpailija Ethereumille lienee edelleen Bitcoin. Vaikka nämä kaksi kryptovaluuttaa eivät ole täysin vertailukelpoisia keskenään, silti niistä usein puhutaan yhdessä ja spekuloidaan, kumpi lopulta vie voiton. Ethereumin vahvuus on sen monipuolisuudessa. Jos Bitcoin olisi kioski, Ethereum olisi kokonainen kauppakeskus. Kuitenkin Bitcoinilla on hallussaan markkinoiden ensimmäisen etu. Ihmiset ovat nähneet, että epäilyistä huolimatta se ei ole kadonnut mihinkään tai osoittautunut suureksi huijaukseksi, mikä osaltaan kasvattaa luottamusta juuri Bitcoinia kohtaan. Ajan mittaan luottamus vahvistunee myös Ethereumia kohtaan ja erityisesti sen tiivis kehitystyö kantaa varmasti tulevaisuudessa hedelmää.

Uusia kryptovaluuttoja syntyy koko ajan lisää. Nähtäväksi jää, haastaako joku niistä tulevaisuudessa Ethereumin.

Top 10 kryptovaluuttakurssit

Bitcoin

Bitcoin

$63,770.31

BTC -1.78%

Ethereum

Ethereum

$3,047.36

ETH -1.85%

Tether

Tether

$1.00

USDT -0.04%

USD Coin

USD Coin

$1.00

USDC 0.01%

Litecoin

Litecoin

$82.40

LTC 1.41%

XRP

XRP

$0.52

XRP 3.47%

Binance Coin

Binance Coin

$555.63

BNB -0.83%

Dogecoin

Dogecoin

$0.15

DOGE -0.34%

TRON

TRON

$0.11

TRX 0.23%

Cardano

Cardano

$0.48

ADA 2.21%

Virtuaalivaluutta.com suosittelee

5/5

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa kryptovaluuttoihin CFD-, eli hinnanerotussopimuksien kautta (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 76% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Tee kryptoverotuksesta helppoa!

Kryptoverotus.fi tekee kryptosijoittajan elämästä helpompaa! Kryptoverotus.fi palvelun avulla vähennät veroilmoituksen tekemisen tuskaa ja voit unohtaa Excelien pyörittelemisen.

Usein kysytyt kysymykset:

Ethereum on hajautettu, avoimen lähdekoodin tietojenkäsittely-ympäristö, joka perustuu lohkoketjuteknologiaan. Ethereumista puhutaan usein, kun tarkoitetaan oikeasti Ether-nimistä kryptovaluuttaa. Ethereum on laajempi kokonaisuus, johon Ether on tiiviisti kytköksissä.

Ethereumin arvo perustuu muiden kryptovaluuttojen lailla kysyntään ja tarjontaan. Mitä enemmän markkinoilla on ihmisiä, jotka haluavat ostaa Ethereumia, sitä korkeampi arvo on ja päinvastoin. Myös Ethereumin lohkoketjussa olevien sovellusten määrä ja siellä tehtävien transaktioiden määrä vaikuttanee sen arvoon.

Jos uskot, että älysopimusten kysyntä tulevaisuudessa kasvaa, voi sijoittaminen Ethereumiin olla kannattavaa. Merkittävää on myös, miten Ethereum 2.0 saadaan lopulta käyntiin ja milloin se on valmis. Jos kryptovaluuttojen käyttö maksamisessa yleistyy tulevaisuudessa (mikä on hyvin todennäköistä), saattavat kryptovaluuttasijoitukset olla erityisen tuottavia.

Ethereumia voi ostaa useista eri kryptovaluuttapörssistä. Kauppapaikkoja on tarjolla nykyään runsaasti. Palvelujen laajuus ja kaupankäyntikulut riippuvat hieman toimijasta.