Mitä on Ethereum louhinta – miksi Etheriä louhitaan?

Suurin osa maailman virtuaalivaluutoista syntyy verkon louhintaprosessien seurauksena, eikä ethereum tee poikkeusta tässä suhteessa.

Tämä virtuaalivaluuttojen louhimisena, mainauksena ja louhintana tunnettu tapahtuma kuvaa prosessia, jossa ethereum-verkkoon kytketyt tietokoneet ympäri maailmaa pitävät yllä kryptovaluutan laskentatehoa.

Ethereumin mainaaminen perustuu eräänlaiseen lohkoketjuteknologiaan, jossa ethereum-verkkoon valjastetut tuhannet tietokoneet osallistuvat louhintaprosessiin, josta verkkoon liitetty tietokone vastaanottaa vaivanpalkaksi virtuaalivaluutta etheriä.

Kyseessä on siis globaali pieni sivutulo, ja se on myös Suomessa täysin laillista. Laillisuuden lisäksi lohkoketjuihin perustuva louhinta on turvallista, sillä ohjelmiston ja louhintaprosessin suorittamisen hajautuneisuus tekee hakkerointiyrityksistä todella haastavia.

 

Miten Ethereumia louhitaan?

Kuten aiemmin kävi ilmi, ethereumin louhinta perustuu eräänlaiseen lohkoketjuteknologiaan, joka perustuu oman tietokoneen luovuttamiseen ethereuminin louhintakäyttöön.

Mikäli suunnitelmissasi on mainata ethereumia, kannattaa ihan aluksi kartoittaa oman laitteiston, eli louhintakoneen tehokkuus – riittääkö se?

Onko näytönohjaimesi ja prosessorisi ajan hermoilla? Vai sijoitatko mieluummin esimerkiksi FPGA- tai ASIC-louhintakoneisiin?

Laitteiston ostoa suunnitellessa tärkeintä on saavuttaa mahdollisimman hyvä tehokkuuden ja sähkönkulutuksen hyötysuhde.

Louhinta on helppoa aloittaa myös ilman laitteistoa ostamalla mainauspaketteja pilvipalvelu Hashflaresta

Louhinnan aloituksen jälkeen, tulee seuraavaksi etsiä sopiva ja turvallinen lompakko ethereumin säilyttämiseen.

Etherin säilytyspaikka tulee olla selvillä ennen ethereumin mainaamista, sillä louhittu ethereum tulee siirtää turvalliseen paikkaan saman tien.

Turvallisista offline-pohjaisia bitcoin-lompakoista suosittelemme Ledgeriä

Kun virtuaalivaluutan lompakko on löytynyt, kannattaa tulevan ethereum-louhijan etsiä mainaamispaikaksi pooli, eli eräänlainen “resurssiallas”, jossa ethereumin louhijat osallistuvat yhteistuumin louhintaprosessiin asettaen omat louhintaresurssinsa likoon, jolloin louhijien palkkio riippuu kunkin louhijan luovuttamien resurssien määrästä.

Palkkio maksetaan siis työmäärän perusteella, kun kyseessä on osuus löydetystä lohkoketjusta. Ethereum-louhijan voisi luonnehtia olevan “töissä” tällaisessa poolissa, ja siksi palveluun tulee luoda “worker”-tunnus, jonka avulla louhintapanoksesi suuruus voidaan todentaa.

Poolit eivät ole luonnollisesti täysin ilmaisia, vaan ne veloittavat pienen prosenttiosuuden tuloistasi. Tästä huolimatta louhiminen poolissa on yksin louhimista parempi vaihtoehto, sillä ethereumin louhiminen yksin pienentää todennäköisyyttä osua lohkoketjuun huomattavasti, jolloin louhintavoittojen tienaaminen voi olla hyvin epävakaata.

Kun olet rekisteröitynyt pooliin, tulee seuraavaksi ladata Ethereum-louhintaohjelma, joka on yleensä ilmainen. Oikean ethereum louhintaohjelman valitsemiseen vaikuttaa muun muassa laitteistosi käyttöjärjestelmä, sekä muutamat muut seikat.

Ethereum-louhintaohjelmaa ladatessa kannattaa olla varovainen; virtuaalivaluuttamaailmassa liikkuu valtavasti erilaisia viiruksia.

Yleisimpiä ethereumin louhintapooliin käytettyjä ohjelmia ovat Ethermine ja Nanopool.

Kun olet valinnut tarpeitasi parhaiten vastaavan ohjelmiston, asenna ohjelma tietokoneellesi. Kun ohjelma on asennettu, tulee sinun yleensä rekisteröidä ohjelmaan worker-nimesi poolistasi, jonne aiemmin rekisteröidyit. Lisäksi louhintaohjelmaan täytyy rekisteröidä se näytönohjain, jolla louhiminen halutaan suorittaa.

Tässä vielä lyhyt ja ytimekäs tarkistuslista Ethereumin louhinnan aloittavalle:

  1. Onko louhintalaitteistosi ja näytönohjaimesi tarpeeksi tehokas?
  2. Oletko löytänyt turvallisen lompakon louhimallesi Ethereumille?
  3. Oletko löytänyt poolin Ethereumin louhintaa varten?
  4. Oletko löytänyt luotettavan louhinta-ohjelmiston?
  5. Muistitko siirtää louhimasi Ethereumin turvallisesti sille tarkoitettuun lompakkoon?

 

Mitkä ovat Ethereumin louhinnan kustannukset?

Vaikka Ethereumin louhinnan voisi kuvitella olevan helppo ja yksinkertainen tapa tienata hieman sivutuloa, kannattaa mainaamista suunnittelevan selvittää ensin kokonaiskustannuksien suhde oletettuun tuottoon.

Voit selvittää tuotto-osuutesi käyttämällä internetin käteviä tuottolaskureita, esimerkiksi ilmaisesta Cryptocomparesta.

Louhimisen aloittaminen edellyttää ethereum louhijalta laitteiston verran alkupääomaa tai vaihtoehtoisesti voi investoida pilvessä toimiviin mainauspakettien Hashflaressa.

Hyvän pelikoneen speksit saattavat mahdollistaa Ethereumin louhimisen, mutta toisaalta myös erityisen virtuaalivaluuuttalouhintakoneen ostaminen voi käydä pitkällä aikavälillä järkeen; kun oletuksena on, että Ethereum on kelpo arvon säilyttäjä ja toivottavasti myös arvon kasvattaja, maksaa louhintakone itsensä takaisin yleensä kuukausien tai muutaman vuoden aikana.

Virtuaalivaluuttojen mainaaminen on harvemmin avain nopeaan rikastumiseen; Ethereumin louhintaa kannattaa ajatella korkeintaan stabiilina pienenä sivutienestinä.

Viehättävää Ethereumin louhimisessa on se tosiasia, että tietokoneesi tekee pitkälti “fyysisen työn”, eikä louhijan tarvitse tästä syystä aivan ylettömästi vaivata mieltään prosessin aikana.

eToron arvosanamme:

4.6/5
4.6/5

Kryptoja markkinoiden