Osta ethereumia – näin virtuaalivaluutan osto onnistuu

Ethereum on kirinyt asemaansa virtuaalivaluttamarkkinoilla, ja siitä onkin tullut maailman kuumin kryptovaluutta heti bitcoinin jälkeen.

Ethereumin lohkoketjuihin perustuva turvallisuus on osana myös etherium-kaupankäynnissä: kolmansia osapuolia ei välttämättä tarvita, ja kyseinen kryptovaluutta vaihtaa omistajaansa kätevästi myös ilman välikäsiä.

Samoin kuin ethereumia louhiessa, kun ostat ethereumia, edellyttää se kryptovaluuttaan sijoittajalta jonkin verran perehtymistä asiaan, sillä ether vaihtaa väsymättä omistajaansa internetin lukuisilla eri foorumeilla ja erilaisissa välityspalveluissa.

Valuutan ostopaikkaa pohtiessa ethereumin ostamiseen vaikuttaa etenkin ostajan oma-aloitteisuus: etheriä välitetään eräänlaisten alan ‘pörssimeklarien’ toimesta, jotka tekevät vaihdannasta ja ethereumin ostamisesta vielä vähän vaivattomampaa, mutta vaihtoehtoisesti voit myös sivuuttaa erilaisia välityspalveluita tarjoavat sivut ja luottaa omiin taloustaitoihisi ja intuitioosi mitä tulee virtuaalivaluutan kauppaan. Yhteistä jokaiselle kryptovaluuttoja välittävälle sivulle on se, että ne edellyttävät sinulta rekisteröitymistä ja usein myös tunnistautumista.

Ethereumin ostoon liittyy myös muita muuttujia: ostaessaan ethereumia tulee potentiaalisen ostajan perehtyä muun muassa siihen, mikä ethereum-lompakko vastaa hänen tarpeitaan parhaiten, ja kiinnittää huomiota niin ikään erilaisiin maksuvaihtoehtoihin.

Ostoprosessin jälkeen on lisäksi ensisijaisen tärkeää säilyttää virtuaalivaluuttaa turvallisessa ja sille tarkoituksenmukaisessa paikassa. Lukemalla pidemmälle myös sinusta voi kuoriutua virtuaalivaluuttakaupan mestari, sillä seuraavissa kappaleissa tulet oppimaan, missä Ethereumin ostaminen tapahtuu, sekä mistä turvalliset Ethereum-lompakot löytyvät.

Mistä ostaa ethereumia?

Ostaaksesi ethereumia tulee sinun tutustua niihin verkon portaaleihin ja kryptovaluuttojen välityspaikkoihin, jotka välittävät muiden virtuaalivaluutoiden lisäksi myös etheriumia.

Ethereum on heti bitcoinin jälkeen suurin kryptovaluutta, joten ethereumin ostopaikkojen löytäminen ei ole sinänsä haasteellista.

Löydät internetistä muutamia juuri virtuaalivaluuttoihin erikoistuneita välittäjiä, jotka toimivat usein mantereittain: suomalaisena (oletuksena, että asut Suomessa) käyt ethereum-kauppaa luultavasti juuri Euroopan portaalissa.

Oikean ethereumin ostopaikan valintaan vaikuttaa muun muassa maksutapa: luottokortilla ja bitcoineilla maksaminen ei välttämättä onnistu samassa paikassa.

Virtuaalivaluuttojen ja ethereumin ostajilla saattaa olla erilaisia preferenssejä yksityisyyden suhteen. Mikäli ethereumin ostaja haluaa pysyä anonyyminä, tapahtuu kaupankäynti yleensä mahdollisimman suoraan ilman välikäsiä toisella virtuaalivaluutalla maksaen. Tässä tapauksessa olisi kohdallaan, että myös bitcoin-lompakot ja virtuaalivaluutan vaihtaminen ovat tulleet tutuksi.

Miten ostaa ethereumia?

Miten voin siis käytännössä ostaa ethereumia? Aloitteleva ethereumin ostaja ja tiedonhakija tulee törmäämään internetissä lukuisiin ohjeistussivustoihin vain huomatakseen, että niistä jokainen mainostaa omaa ethereum-lompakkoaan. Tästä voi siis päätellä, että ensisijaisen tärkeää ennen ethereumin ostamista on miettiä säilytyspaikka valuutalle ja löytää sellainen kryptovaluuttalompakko, joka vastaa tarpeitasi, joista tärkein lienee turvallisuus.

Virtuaalivaluuttojen lompakoissa on kuin onkin turvallisuuseroja, joten muutamien vaihtoehtojen perusteellinen tutkiminen kannattaa; valinnanvaraa on nimittäin runsaasti. Pahimmillaan vikavalinta voi johtaa kaiken virtuaalivaluutan menettämiseen. Alempana kerrotaan vielä lisää ethereum-lompakoista.

Kun olet löytänyt itsellesi sopivan tavan säilyttää etheriä, tulee sinun seuraavaksi valita välityssivusto tai palvelu, josta ethereumia ostat.

Valinnanvaraa on runsaasti: helpointa on luonnollisesti ostaa kryptovaluuttaa niitä välittävältä palvelulta, joka seuraa hintojen kehitystä puolestasi samalla välitystyöstä huolehtien. Luonnollisesti tästä syntyy hieman lisäkuluja, jotka ovat kuitenkin usein vaivan arvoisia.

Virtuaalivaluutan lompakon valinnan jälkeen tulee valuuttaa halajavan etsiä itselleen parhaiten sopiva valuutan kauppapaikka, joita löydät internetistä kymmeniä. Välityspalvelun valinta ei edellytä yhtä tarkkaa asioihin perehtymistä, kuin mitä oikeanlaisen Ethereum-lompakon löytämiseen tulee. Pääsääntö on, että asioiminen on turvallisinta tunnetuilla ja maailmanlaajuisesti käytetyillä suurimmilla virtuaalivaluutan vaihtoareenoilla, kuten esimerkiksi Coinbase.

Näissä palveluissa etheriumin ostaminen luonnistuu vaivatta etenkin fiat-rahalla. Luonnollisesti tällaiset palvelut edellyttävät rekisteröitymistä, jotta ethereumin osto onnistuu. Itse ethereumin ostotapahtuma sujuu luontevasti yleisimmillä maksutavoilla (pankki-, luottokortti ja usein verkkopankkimaksu).

Ostamasi ethereum-valuutta siirretään automaattisesti käyttämäsi palvelun käyttäjätilille, jonne rahan voi periaatteessa jättää, mutta se ei ole suositeltavaa. Tässä vaiheessa otat käyttöön valitsemasi ethereum-lompakon. Muista, että virtuaalivaluuttalompakot ovat olemassa samasta syystä kuin pankitkin: siellä rahasi on turvassa odottamassa arvonnousua tai käytettävissä tarvittaessa vaihdannanvälineenä verkossa.

Erillinen ethereum-lompakko pienentää hakkeroiduksi tulemisen riskiä suuresti. Mikäli olet viehättynyt älylaitteiden helppouteen, on kaikki edellä luetellut tapahtumat suoritettavissa myös esimerkiksi älypuhelimella.

Edellä kuvaillun virtuaalivaluutan vaihdannan lisäksi voit toimia oman elämäsi pörssimeklarina ja suorittaa ethereumin ostamisen ja myymisen ilman välikäsiä.

Tässä tapauksessa sinun tulee etsiä mahdollinen ethereumin myyjä itse, ja valuutan omistajuus vaihtuu reaaliajassa molempien osapuolten läsnäollessa. Huomaa, että olet nyt itse vastuussa vaihdannan onnistumisesta. Tämä tarkoittaa, että ennen ethereumin ostolomakkeen lähettämistä tiedot kannattaa tarkistaa oikeiksi useampaan kertaan. Tällainen kaupankäynti edesauttaa ainakin yksityisyyden säilymistä, sillä kun ostat etheriumia tällä tavoin, voit itse suurissa määrin vaikuttaa käyttämääsi maksutapaan, joka voi vaihdella aina PayPalista bitcoiniin tai ääritapauksissa jopa käteiseen.

Mikäli aiempien kappaleiden vaihtoehtojen suma kuulostaa mielestäsi monimutkaiselta, voit soveltaa seuraavaa hyvin lyhyttä ja ytimekästä tarkistuslistaa ethereumin ostoa suunnitellessasi. Tulet huomaamaan, että Ethereumin ostaminen ei ole itse asiassa kovinkaan vaikeaa.

  • Haluatko mieluummin ostaa ethereumia sen louhimisen sijaan?
  • Oletko valinnut ethereum-lompakon valmiiksi? Onko ko. lompakko online- vai offline-lompakko? Onko se ennen kaikkea turvallinen?
  • Mistä ostat etheriumia? Käytätkö välityspalveluita vai haluatko käydä kauppaa ilman kolmansia osapuolia?

Ethereum lompakko

Ethereum-lompakko tai ts. Ethereum-tili tulee ajankohtaiseksi, kun suunnitellaan kryptovaluutta Etherin ostamista.

Pääsääntöisesti virtuaalivaluuttalompakkoja on kahdenlaisia; ns. Hardware-lompakkoja sekä online-lompakkoja. Lompakoista ensimmäinen, eli hardware-lompakko on offline-tilassa toimiva valuutan säilytyspaikka, joka on usein käytännössä muistitikku, jossa virtuaalivaluutta makaa turvassa esimerkiksi hakkerointiyrityksiltä.

Vielä fyysisempi ja perinteisempi tapa säilyttää virtuaalivaluuttaa on ns. Paper wallet, joka perustuu tulostettuihin private- ja public-avaimiin, joista ainakin privaattiavaimet kätketään visusti. Paperilompakon etuihin kuuluu sen turvallisuus: ainoita turvallisuusuhkia ovat inhimilliset erheet, kuten avaimien hukkaaminen tai joutuminen vääriin käsiin. Avaimista kannattaa ottaa kopioita, sillä tietojen katoaminen tarkoittaa, että virtuaalivaluuttaan ei pääse enää lainkaan käsiksi. Oletuksena on kuitenkin, että kopiot säilytetään turvallisessa paikassa.

Online-lompakoiden suosioon on luonnollisesti painavat syynsä, sillä offline-lompakot voivat olla joissain tapauksissa melko työläitä. Toki online-lompakot luovat nimellisen riskin verkossa tapahtuville hakkerointiyrityksille, mutta mikäli foliohattu ei kiristä liikaa ja arvostat kryptovaluuttakaupassa Etheriumia ostaessasi myös sen helppoa likviditeettiä, voi älypuhelimeen ladattava lompakkosovellus sopia erinomaisesti juuri sinulle.

Voit lisätä virtuaalivaluuttalompakkosi turvallisuutta esimerkiksi 2FA-todennuksen avulla, jolloin lompakkoosi kirjautuminen edellyttää salasanan lisäksi toisenlaisen varmennuksen siitä, että lompakkoosi kirjaudut juuri sinä, eikä kukaan muu. Käytännössä tämä toimii tekstiviestivarmenteen avulla.

Mutta mistä tiedän, mikä Ethereum-lompakko on paras juuri minulle? Pyhitä hetki arvokasta aikaasi tutustuaksesi muutamiin puolueettomiin arvosteluihin ethereum-lompakoista. Tällaisia arvioita löydät esimerkiksi älypuhelimesi sovelluskaupasta tai yksinkertaisesti googlettamalla.

Lisäksi internetin erilaiset keskustelupalstat toimivat erinomaisena tiedonlähteenä, kunhan muistat lähdekritiikin mainonnan varalta.

Mieti tarkkaan preferenssisi: sopiiko sinulle esimerkiksi paremmin online- vai offline-lompakko? Tai haluatko sen kenties toimivan älypuhelimessasi? Kuinka tärkeää on esimerkiksi nopea likviditeetti?

4.6/5

Kryptoja markkinoiden