eToro krypto kaupankäyntialusta 2021 – Osta kryptovaluuttaa!

eToro on monipuolinen sijoitusalusta!

eTorossa voit käydä kauppaa kryptopareilla, krypto-valuuttapareilla, krypto-hyödykepareilla sekä kryptovaluutoilla. Voit sijoittaa eTorossa myös perinteisiin osakkeisiin, ETF:iin ja hyödykkeisiin.

Tässä artikkelissa avaamme sinulle, millä tavalla eToro eroaa muista kaupankäyntialustoista ja miksi se on hyvä vaihtoehto kaupankäyntiin. eTorolta löytyy laaja valikoima käteviä ominaisuuksia, kuten uutissyöte, kommentointi sekä muiden sijoittajien salkkujen/sijoituksien kopioiminen. Nykypäivänä puhutaan myös sosiaalisesta sijoittamisesta.

Tästä artikkelista saat myös tietoa millaista treidaaminen, päiväkauppa tai sijoittaminen eTorossa on muihin markkinoilla oleviin sivustoihin verrattuna.

Kaikki alle listatut kryptovaluutat löytyvät eTorosta.

NamePrice
bitcoin
Bitcoin (BTC)
$58,464.00
ethereum
Ethereum (ETH)
$4,457.84
binancecoin
Binance Coin (BNB)
$632.60
cardano
Cardano (ADA)
$1.73
ripple
XRP (XRP)
$1.05
litecoin
Litecoin (LTC)
$227.95
bitcoin-cash
Bitcoin Cash (BCH)
$624.77
stellar
Stellar (XLM)
$0.345
tron
TRON (TRX)
$0.101
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC)
$52.25
iota
IOTA (MIOTA)
$1.62
tezos
Tezos (XTZ)
$5.14
eos
EOS (EOS)
$4.28
zcash
Zcash (ZEC)
$278.80
neo
NEO (NEO)
$41.16
dash
Dash (DASH)
$208.99

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Sisällysluettelo

Mikä eToro on?

eToro on kätevä alusta kryptovaluuttojen, arvopapereiden ja sijoitussopimuksien vaihtokauppa-alustaksi.

eTorossa on mm. kätevää se, että pystyt tekemään demo-tilin avulla harjoituksena riskisijoituksia, ja katsoa etukäteen, miten ihmiset keskustelevat kryptojen sijoittamisesta, ennnen kuin lähdet oikealla rahalla kryptosijoittamiseen mukaan.

Tietopaketti eTorosta yrityksenä

Israelista käsin toimiva eToro perustettiin vuonna 2007 veljesten Yoni ja Ronen Assia sekä David Ring toimesta. Yoni toimii tällä hetkellä eToron toimitusjohtajana. Yrityksellä on toimipisteitä Kyproksella, Israelissa, Englannissa, Amerikassa sekä Australiassa. eToro on ilmoittanut listautuvansa pörssiin tulevaisuudessa, mutta tietoa tarkasta ajankohdasta ei vielä ole.

Opas: Näin ostat virtuaalivaluuttoja!

Vaihe 1: Avaa sijoitustili

Virtuaalivaluuttoja saa ostettua nykyään monelta eri palveluntarjoajalta. On kuitenkin oltava tarkkana minkä valitsee, koska eri tarjoajien kuluissa voi olla suuriakin eroja.

Itse suosimme tällä hetkellä eToroa, joka on yksi maailman suurimmista finanssialan verkkoalustoista. eToro tarjoaa ostettavaksi lähes kaikki merkittävimmät virtuaalivaluutat, mm. Bitcoinin, Ethereumin, Litecoinin, Ripplen ja lukuisia muita. 

eToron hinnoittelu on markkinoiden edullisimpia: Bitcoinin ostamisessa palvelumaksu on vain 0,75% hankitun valuutan hinnasta. 

Vastuunvapaus: Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa.
Harkitse onko sinulla kyky ottaa riski rahojen menettämisestä.
Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

Vaihe 2: Aktivoi tilisi ja talleta haluamasi euromäärä

eToro toimii EU:n finanssilainsäädösten alaisena, joten sinun tulee vahvistaa tilisi. Tämän jälkeen eToro tarkastaa tiedot, ja saat hyväksynnän noin 1-2 päivän kuluessa.

Voit tallettaa eToroon euroja suoraan verkkopankista tai luotto- ja maksukorteilla. Vähimmäistalletus on 50 USA:n dollaria, eli noin 42 euroa.

Vinkki: Talleta suoraan USA:n dollareita, niin vältyt valuutanvaihtokuluilta!

Katso video

Vaihe 3: Osta virtuaalivaluuttaa

Löydät kaikki tarjolla olevat virtuaalivaluutat klikkaamalla valikosta löytyvää ”Käy kauppaa markkinoilla” –kohtaa.

Kun haluat siirtyä ostamaan kryptovaluuttaa, paina haluamasi valuutan kohdalta ”Käy kauppaa” -painiketta ja syötä esiin avautuvaan lomakkeeseen haluamasi summa, jonka haluat sijoittaa (ks. kuva lomakkeesta).

Voit halutessasi asettaa tappionpysäyttimen tai voitonkotiuttimen. Jos valuutan arvo nousee tai laskee yli asettamasi pysäyttimen, eToro tekee osto-/myyntikaupan automaattisesti puolestasi.

Valintojen jälkeen klikkaa ”Avaa kauppa”. Onnittelut, nyt omistat virtuaalivaluuttaa!

Vastuunvapaus: Sijoittaessa on aina riskinä rahan menettäminen. Huomioi eTorossa sijoittamisen kulut. Lisätietoa: etoro.com/fi/trading/fees

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Sopiiko eToro aloittelevalle kryptosijoittajalle?

eToro on sopiva alusta kryptosijoittajalle, koska alustalta on karsittu kaikki ylimääräinen pois. Koska eToron kaupankäyntialusta on yksinkertainen, se helpottaa sijoittamista ja alustalle voi liittyä aloittelevakin sijoittaja. Toki aina kannattaa perehtyä alustan toimintaan tarkasti ennen kuin sijoittaa oikeaa rahaa.

Kryptovaluuttojen valikoima eTorossa koostuu vanhemmista, tutummista valuutoista sekä joukosta löytyy myös uusia kohua aiheuttaneita kryptovaluuttoja kuten Dogecoin. 

Huomaathan, mikäli ostat kryptovaluuttaa 1/1-suhteessa, omistat ostamasi kryptovaluutan kokonaan, mutta jos teet kauppaa vivulla, kyseessä on silloin CFD-kauppa, jolloin omistat vain sopimuksen kaupasta, et kyseistä kryptovaluuttaa. Listaamme alle muutaman kohdan minkä vuoksi aloittelijalle eToro voi olla sopiva alusta kryptovaluuttoihin sijoittamiseen:

eToro krypto Wallet

eToro Walletin saa ladattua kätevästi puhelimelle App storesta tai Google Play Storesta. Voit kirjautua samoilla tunnuksilla, millä kirjaudut vaihdanta-alustallekin, huomioithan että sinulla tulee olla vahvistettu käyttäjätili, mikäli haluat käyttää Wallettia.

Voit eToro Walletissa vaihtaa kryptovaluuttaa toiseen kryptoon, lähettää eri kryptolompakkojen välillä valuuttaa, myydä tai ostaa kryptovaluuttaa. Kryptojen kanssa toimimiseen tämä on vielä yksinkertaisempi ratkaisu, sillä sinun ei tarvitse edes nähdä osakkeita.

Tähän asti eToro Wallet-lompakko on ollut turvallinen vaihtoehto kryptosijoittajille. Toki kannattaa aina muistaa, että  suuria määriä kryptovaluuttoja ei välttämättä kannata säilyttää mobiililompakossa, vaan ennemminkin Hardware-lompakossa, jota pidetään tällä hetkellä turvallisimpana tapana säilöä kryptoja. 

eToron Walletin tämän hetkiset heikkoudet ovat ainoastaan se, että lompakko ei ole saatavilla työpöytäversiolla eikä se tue kaikkia mahdollisia kryptovaluuttoja (mutta kuitenkin niinkin laajaa määrää kuin yli 120 eri kryptoa).

etoro kryptolompakko

Mihin kaikkiin kryptovaluuttoihin eTorossa voi sijoittaa?

eTorossa voit tehdä vaihdantaa seuraavilla kryptovaluutoilla: Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Ripple, Dash, Litecoin, Ethereum Classic, Cardano, IOTA, Stellar, EOS, NEO, TRON, ZCASH, Binance Coin, Tezos ja Dogecoin.

NamePrice
bitcoin
Bitcoin (BTC)
$58,464.00
ethereum
Ethereum (ETH)
$4,457.84
binancecoin
Binance Coin (BNB)
$632.60
cardano
Cardano (ADA)
$1.73
ripple
XRP (XRP)
$1.05
litecoin
Litecoin (LTC)
$227.95
bitcoin-cash
Bitcoin Cash (BCH)
$624.77
stellar
Stellar (XLM)
$0.345
tron
TRON (TRX)
$0.101
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC)
$52.25
iota
IOTA (MIOTA)
$1.62
tezos
Tezos (XTZ)
$5.14
eos
EOS (EOS)
$4.28
zcash
Zcash (ZEC)
$278.80
neo
NEO (NEO)
$41.16
dash
Dash (DASH)
$208.99

eToro hinnasto

eToron kulut ovat aika pieniä. Normaalista kaupankäynnistä maksat vain, jos vaihdat valuuttaa toiseen, tai nostat voittoja palvelusta. Viereen on listattuna muutamien suurempien kryptovaluuttojen kustannuksia, mikäli vaihdat esim. dollarista kryptoon. Suosittelemme tallettamaan eToroon suoraan dollareissa, niin vältyt lisäkuluilta.

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Spreadit:

Bitcoin: 0.75 %
Ethereum: 1.9 %
XRP: 2.45 %
Litecoin: 1.90 %
Cardano: 2.90 %

Sopiiko eToro kryptovaluutoilla treidaamiseen?

eToron selainversio ei perinteisessä muodossa ole paras paikka kryptoilla treidaamiseen, mutta jos lataat eToro Wallet -sovelluksen puhelimeesi, niin sitä kautta treidaaminen on helpompaa.

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Kuluttajansuojaa ei ole. Sijoita omalla riskilläsi.

eToro vs. Nordnet

Nordnetissä et voi ostaa yksittäisiä kryptovaluuttoja, etkä voi tehdä vaihdantaa kryptovaluutoilla keskenään, eli siihen tarkoitukseen näillä kahdella on suuri ero. Lisäksi eToro mahdollistaa virtuaalivaluuttatilin, missä voit testailla sopiiko sijoittaminen sinulle ollenkaan, eikä kulut ole yhtä suuria kuin Nordnetillä. Eikä eTorossa tule piilokuluja, mitkä voivat olla uudelle sijoittajalle harhaanjohtavia.

Onko eToro laillinen?

eToro on sääntelyn alainen. Kaikki alustat eivät ole sääntelyn alaisia. Sääntelyn tarkoitus on sijoittajien suojelu, joten sinun on syytä käydä kauppaa vain säännellyillä alustoilla. eToro toimii FCA:n, CySEC:in ja ASIC:in mukaisesti.

eToro tarjoaa ympärivuorokautista käyttäjätukea: Tukitiimi on käytettävissä ympäri vuorokauden kaikkina kaupankäyntipäivinä, joten eToron asiakkailla on aina joku, jonka puoleen he voivat kääntyä, jos he kohtaavat ongelmia tai tarvitsevat apua.

Aina pitää muistaa mahdolliset riskit, ja lukea ehdot mitkä hyväksyä, kun aloittaa kaupankäynnin millä tahansa sivustolla.

Voiko eTorossa sijoittaa mihinkään muuhun?

Voit sijoittaa eTorossa erilaisiin valuuttapareihin esim. Ethereum/Japanin Jeni, hyödykkeisiin Kulta/Bitcoin tai kryptovaluuttapareihin XRP/Ethereum.

Hyödykkeisiin voit sijoittaa esim. suoraan öljyyn tai raakametalliin, osakkeisiin, indekseihin, ETF:iin.

Lisäksi voit tehdä CFD-kaupankäyntiä eli hinnanerosopimuksia. Näissä on yleensä korkokertoimia mitä voit käyttää, esim. sijoitat 5X vipuvaikutuksella, jos osakkeen hinta laskee 20 %, tarkoittaa se silloin, että olet menettänyt kaiken.

eToro verotus 2021

Kuten kaikkien muidenkin kryptovaluuttojen tai osakkeiden kaupalla tehdyt voitot ovat veronalaisia siinä missä muutkin tulot. Kannattaa muistaa, mikäli teet CFD-kauppaa, niin niiden tappioita ei saa vähentää verotuksessa.

Jos teet voittoa eTorossa, muista ilmoittaa siitä veroilmoitusta täytellessäsi. Osto- ja myyntihinnan erotuksesta maksetaan 30 tai 34 prosentin pääomatuloveroa. Voit ladata eTorosta raportit myynneistäsi.

Mietitään asiaa alla olevan esimerkin kautta:

Verottaja laskee virtuaalivaluutan luovutusvoiton FIFO-periaatteella, eli First In First Out.

  • Osta 1 bitcoin hintaan 5000 €
  • Myy 1 bitcoin myöhemmin hintaan 15 000 €
  • Luovutusvoitto 15 000 €-5000 € = 10000 €

Tässä esimerkissä maksat pääomatuloveroa 10 000 € summasta 30 % eli 3000 €

Virtuaalivaluutan arvonnousu realisoituu verohallinnon mukaan muutamissa eri tilanteissa. Silloin kun virtuaalivaluutta vaihdetaan oikeaksi valuutaksi, se vaihdetaan toiseen kryptovaluuttaan tai silloin kun virtuaalivaluutalla hankitaan jotakin hyödykettä, esim. ostetaan verkkokaupasta tuotteita.

Tulot kuuluvat kuluvan vuoden verotukseen, milloin olet ne realisoinut. Tulot pitäisi viimeistään ilmoittaa siinä vaiheessa, kun täytetään edellisen verovuoden esitäytetty veroilmoitus. Kannattaa säilyttää kaikki tositteet veroilmoitusta varten, sillä veron maksamattajättäminen on rikos.

Verohallinto voi tehdä aloitteen verotuksen oikaisuun vielä 6 vuodenkin jälkeen.

Opi lisää kryptovaluuttojen verotuksesta

Virtuaalivaluutta.com mielipide

Virtuaalivaluutta.com suosittelee eToroa oman kokemuksensa pohjalta. Myönteistä ovat kauppa-alustan matalat kulut, järjestelmän helppokäyttöisyys, selkeys ja suomenkielisyys. Sosiaaliset toiminnot ovat hyödyllisiä, analyysityökalut auttavat sijoittamisessa sekä mahdollisuus testata koko alustaa virtuaalisen demo-tilin avulla auttaa varsinkin alkuun pääsemisessä.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset:

eTorossa voit ostaa Bitcoinia erittäin pienillä kuluilla, voit myös ostaa erilaisia sijoitusinstrumentteja Bitcoiniin liittyen, esim. Kullan suhde Bitcoiniin.

eToron minimitalletusraja on 200 dollaria eli n. 170 euroa. 

eToro on sääntelyn alainen ja turvallinen paikka sijoittajalle, se on ollut monta vuotta toiminnassa ja sillä on yli 20 miljoonaa käyttäjää.

Demo-tilin kokeileminen mahdollistaa helpon tavan kokeilla millaista sijoittaminen eToron alustalla käytännössä on. Muiden sijoitussalkkujen seuraaminen tekee myös aloittamisesta helppoa.

eToro on käännetty monelle eri kielelle, ja Suomi on yksi niistä. Yritys on perustettu Israelissa, joten se ei ole Suomesta lähtöisin.

eToro on sääntelyn alainen kauppa-alusta eikä tällainen olisi mahdollista huijausyrityksille. Mikäli haluat tutkia lisätietoja aiheesta, suosittelemme etsimään turvalliseksi kokemiasi uutissivustoja ja niiden uutisia liittyen kaupankäyntialustoihin. eToro on ollut toiminnassa jo pitkän aikaa ja se tekee tiiviisti yhteistyötä suurien vakavaraisten yritysten kanssa, joka parantaa sen luotettavuutta.

Vastuuvapaus: eToro on kaupankäyntialusta, joka tarjoaa sijoitusmahdollisuutta osakkeisiin, kryptovaluuttoihin ja CFD-hinnanerotussopimustuotteisiin. 

Huomioithan että CFD:t (hinnanerotussopimukset) ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, ja niihin sisältyy riski nopeasta pääoman menettämisestä vipuvaikutuksen vuoksi. Noin XX% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa. Sinun tulee arvioida, ymmärrätkö CFD-tuotteiden toimintaa tarpeeksi ja pystytkö ottamaan riskin, että menetät pääomasi CFD-tuotteilla. 

Menneet tuotot eivät koskaan ole tae tulevasta. 

Kryptovaluutat ovat volatiili sijoitusinstrumentti, jonka arvot voivat vaihdella paljon lyhyen ajan sisällä, eivätkä ne siksi sovellu kaikille sijoittajille. Muutoin kuin CFD-tuotteiden kautta, kryptovaluuttojen treidaaminen on reguloimatonta, joten niillä tehty kauppa ei ole EU:n arvopaperiregulaation piirissä. 

eToro USA LLC ei tarjoa CFD-tuotteita eikä vastaa tällä sivustolla julkaistun tiedon ajantasaisuudesta, todenperäisyydestä ja tarkkuudesta. Sisältö on eToron partnerin julkaisemaa, ja tehty vapaasti saatavilla olevasta eToroa koskevasta tiedosta tarkkoja lähteitä erittelemättä. 

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Vastuuvapaus: Sijoittaessa voit menettää rahaa. Tee sijoituspäätökset omalla vastuulla.