IOTA kurssi 2021 – reaaliaikainen kurssi, arvo ja ostaminen

IOTA:n kurssi on tällä hetkellä $1.52 ja koko markkina-arvo $4,210,988,379.17. IOTA:n kurssi on muuttunut -18.33% viimeisen 24 tunnin aikana. Lue tarkemmin IOTA:n kurssista, kurssikehityksestä ja historiasta tältä sivulta.

IOTAn kurssi on kokenut samanlaista turbulenssia kuin muidenkin kryptovaluuttojen kurssit. Kryptovaluuttana ja teknologiana IOTA on melko uusi ja IOTA kurssi kehittyessään antaakin kryptosijoittajalle mahdollisuuden saada tuottoa pääomalle pitkällä aikavälillä.

Sijoittajalta vaaditaan kuitenkin kärsivällisyyttä ja kryptovaluuttojen ominaispiirteiden ymmärtämistä. IOTAlle on ominaista sen tietynlainen yhteisöllisen ideologian esiintuominen, joten tähän valuuttaan sijoittaminen voi tarjota investoijalle myös henkisen pääoman kasvua: “put your money where your heart is”.

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

 

Sisällysluettelo

IOTA kurssi 2021

IOTAn kurssi on vaihdellut vuosien varrella jonkin verran, myös alkuvuonna 2021, mutta se ei ole kokenut samanlaista hurjaa arvonnousua ja mediahuomiota, kuin esimerkiksi Bitcoin. IOTAn kurssi vuoden 2021 alussa oli 0,2961 USD ja hinta on kehittynyt siitä huomattavasti, lähes kahden dollarin tasoon. Kokonaisuudessaan IOTA kurssi on ollut tasaisen nousujohteinen alkuvuoden 2021 aikana.

Jos verrataan muihin, etenkin perinteisempiin sijoituskohteisiin, on IOTA kurssi 2021 tarjonnut siis huomattavaa arvonnousua kryptovaluuttoihin perehtyneille sijoittajille – riippuen tietenkin siitä, milloin IOTAa on ostettu ja kuinka onnistunutta sen myynnin ajoittaminen on ollut. Kryptovaluuttojen kohdalla onkin varauduttava huomattaviin kurssiheilahteluihin, joten niihin sijoittavalta vaaditaan kylmiä hermoja ja taloudellista kantokykyä.

Opas: Näin ostat virtuaalivaluuttoja!

Vaihe 1: Avaa sijoitustili

Virtuaalivaluuttoja saa ostettua nykyään monelta eri palveluntarjoajalta. On kuitenkin oltava tarkkana minkä valitsee, koska eri tarjoajien kuluissa voi olla suuriakin eroja.

Itse suosimme tällä hetkellä eToroa, joka on yksi maailman suurimmista finanssialan verkkoalustoista. eToro tarjoaa ostettavaksi lähes kaikki merkittävimmät virtuaalivaluutat, mm. Bitcoinin, Ethereumin, Litecoinin, Ripplen ja lukuisia muita. 

eToron hinnoittelu on markkinoiden edullisimpia: Bitcoinin ostamisessa palvelumaksu on vain 0,75% hankitun valuutan hinnasta. 

Vastuunvapaus: Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa.
Harkitse onko sinulla kyky ottaa riski rahojen menettämisestä.
Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

Vaihe 2: Aktivoi tilisi ja talleta haluamasi euromäärä

eToro toimii EU:n finanssilainsäädösten alaisena, joten sinun tulee vahvistaa tilisi. Tämän jälkeen eToro tarkastaa tiedot, ja saat hyväksynnän noin 1-2 päivän kuluessa.

Voit tallettaa eToroon euroja suoraan verkkopankista tai luotto- ja maksukorteilla. Vähimmäistalletus on 50 USA:n dollaria, eli noin 42 euroa.

Vinkki: Talleta suoraan USA:n dollareita, niin vältyt valuutanvaihtokuluilta!

Katso video

Vaihe 3: Osta virtuaalivaluuttaa

Löydät kaikki tarjolla olevat virtuaalivaluutat klikkaamalla valikosta löytyvää ”Käy kauppaa markkinoilla” –kohtaa.

Kun haluat siirtyä ostamaan kryptovaluuttaa, paina haluamasi valuutan kohdalta ”Käy kauppaa” -painiketta ja syötä esiin avautuvaan lomakkeeseen haluamasi summa, jonka haluat sijoittaa (ks. kuva lomakkeesta).

Voit halutessasi asettaa tappionpysäyttimen tai voitonkotiuttimen. Jos valuutan arvo nousee tai laskee yli asettamasi pysäyttimen, eToro tekee osto-/myyntikaupan automaattisesti puolestasi.

Valintojen jälkeen klikkaa ”Avaa kauppa”. Onnittelut, nyt omistat virtuaalivaluuttaa!

Vastuunvapaus: Sijoittaessa on aina riskinä rahan menettäminen. Huomioi eTorossa sijoittamisen kulut. Lisätietoa: etoro.com/fi/trading/fees

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Miten IOTA kurssi on kehittynyt?

Vuoden 2021 kevääseen tultaessa IOTAn kurssi on kehittynyt aloitusvuosistaan huomattavasti, yli 400 prosenttia. Kryptovaluuttojen huuman aikaan vuonna 2017 myös IOTAn kurssi oli huipussaan, ja vaikka tästä korkeasta arvostuksesta on tultu alas, on iota kurssikehitys ollut kuitenkin kokonaisuudessaan nousujohteinen.

Muita kryptovaluuttoja maltillisempi vaihtelu ja ehkä jopa vähäiseksi mainittava tämän hetken arvostus tarjoavat kuitenkin tilaisuuden odottaa nousujohteista kurssikehitystä tulevaisuudessa. IOTAn eteenpäin katsovan teknologian pohjalta voidaan varovaisesti arvioida, että kryptovaluutan täyttä arvoa ei ole vielä nähty.

IOTA kurssihistoria

  • iota
  • IOTA
    (IOT)
  • Price
    $1.37
  • Market Cap
    $3.85 B

Miten IOTA arvo määrittyy?

IOTA arvonkehitys on pitkälti kiinni IOTAn käyttökelpoisuudesta ja kiinnostavuudesta, eli siitä onko IOTAlle ostajia, ja kuinka korkealle IOTAa arvostetaan suhteessa muihin virtuaalivaluuttoihin. Tähän kiinnostavuuteen vaikuttavat sekä valuutan ja salausteknologian realistiset käyttömahdollisuudet, että sijoittajien odotukset valuuttaa kohtaan. Sijoittaminen on aina myös psykologiaa. Etenkin kryptovaluuttojen kohdalla sijoituksille ei ole mitään sellaista realistista, konkreettista ja käsinkosketeltavaa elementtiä, jota voitaisiin hyödyntää muussa käytössä, kuten jalometallien, designesineiden, asuntojen tai metsän kohdalla.

Virtuaalivaluutta on olemassa globaaleissa tietoverkoissa. Odotukset siitä, mitä virtuaalivaluutoilla ja tässä tapauksessa myös salausteknologialla ja esineiden internetin sovelluksilla voidaan tulevaisuudessa tehdä, määrittävät IOTAn kurssia.

IOTAn kiinnostavuuteen vaikuttaa vahvasti sen teknologisen sovelluksen menestys. Mikäli IOTAn teknologiaan perustuva esineiden internet toteutuu kaikessa laajuudessaan, on arvonnousulle vahvat edellytykset – kukaan ei kuitenkaan pysty sanomaan, minkälaista arvoa tässä voidaan odottaa. Esineiden internetin on laskettu kytkevän vuonna 2024 yhteen yli 24 miljardia esinettä ja palvelua: jääkaappeja, nettikauppoja, maksupalveluita, autoja, latauspisteitä, jne. Vaikka esineiden väliset transaktiot olisivat minimaalisia, on tässä volyymissa todellinen mahdollisuus vahvaan arvonnousuun. IOTAn menestyessä sen teknologia tulisi olemaan osa globaaleja toimintaverkkoja.

Mitkä tekijät vaikuttavat IOTAn kurssiin?

IOTAn kohdalla kiinnostavaa on se, että valuutan koko volyymi on laskettu liikkeelle kerralla. IOTA kurssiin vaikuttavat sen sijoittuminen suhteessa muihin virtuaalivaluuttoihin, sen tietoturvaan liittyvät ongelmat (joita on tosiaankin ollut), ja sen teknologinen menestyminen.

Myös yleinen kryptovaluuttojen kiinnostavuus vaikuttaa IOTAn kurssiin, lähtien niiden saamasta mediahuomiosta. Yksikin twiitti oikealta henkilöltä voi nostaa tai laskea virtuaalivaluuttojen kursseja, eikä niiden kurssiheilahteluja ja noteerauksia sido sen enempää aikavyöhykkeet kuin pankkien tai pörssien aukioloajat. Virtuaalivaluutat ovat aina liikkeessä ja aina auki.

IOTA sijoituskohteena

IOTA on säilynyt vähemmän tunnettuna virtuaalivaluuttana, kuin kryptovaluuttojen kärki. Kokenut sijoittaja – samoin kuin sijoittaja-ajattelua omaksuva aloittelija – varmasti miettiikin, voisiko IOTA ostaminen olla järkevää? Voisiko IOTA olla juuri se kryptovaluutta, jonka arvoa ei ole vielä täysin ymmärretty, ja johon panostettu pääoma tulisi nousemaan tulevaisuudessa moninkertaiseksi?

Osa virtuaalivaluuttoja seuraavista bloggaajista ja tubettajista suhtautuu varoen IOTAan, mutta tämä antaa nimenomaan mahdollisuuden myös oman käsityksen muodostamiselle siitä, mikä on IOTA arvonkehitys tulevaisuudessa. Jos katsotaan IOTAn suunnitelmia esineiden internetin salauksesta, nopeista ja kuluttomista siirroista, skaalautuvuudesta ja henkilöiden identiteetin varmistamisesta, voi tulevaisuuteen katsova sijoittaja pohtia, millaiset menestymisen mahdollisuudet hän näkee tällaisella teknologialla olevan. Tämän kautta voi miettiä onko IOTA sijoittaminen kannattavaa nyt tai lähitulevaisuudessa? Uskooko IOTAn luomiin mahdollisuuksiin?

Entä vuosikymmenien päästä – millaista arvonnousua on odotettavissa kryptovaluutoille kokonaisuudessaan, vai onko nähtävissä että ne katoavat kokonaan maailmasta. Selvää on, että kryptovaluuttoihin sijoittaessa tarvitaan myös kärsivällisyyttä ja kantokykyä, sillä niiden kurssit ovat huomattavan heilahtelevia verrattuna muiden sijoituskohteiden kursseihin.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

IOTA on salausteknologia, joka on suunniteltu helpottamaan esineiden internetissä (IoT) olevien laitteiden välisiä mikrotransaktioita. Tämän lisäksi IOTA on virtuaalivaluutta (mIOTA), joka mahdollistaa maksamisen nopeasti ja täysin kuluitta.

Iotan teknologia perustuu DAGeihin, joka vaatii käyttäjiä vahvistamaan kaksi aiempaa tapahtumaa omien tapahtumien tekemiseksi. Erotuksena lohkoketjuteknologiaan, tiedonsiirto nopeutuu jokaisen transaktion myötä.

IOTAn kurssi on kehittynyt maltillisesti verrattuna joihinkin muihin kryptovaluuttoihin. Koska teknologian tulevaisuuden näkymät ovat vahvat – vaikkakin futuristiset – voisi ainakin hajautetun ja pitkän aikavälin sijoittamiseen tähtäävä sijoittaja ostaa IOTAa.

IOTAa voi ostaa useilta eri sijoitusalustoilta tai kryptopörsseistä. Yksi suosittu vaihtoehto on eToro, jota käyttää jo yli 20 miljoonaa sijoittajaa. 

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Vastuuvapaus: Sijoittaessa voit menettää rahaa. Tee sijoituspäätökset omalla vastuulla.