Kryptouutiset

Kryptouutiset viikko 15 – kryptovaluuttamarkkina yli 2000 miljardin dollarin arvoinen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Kryptouutisissa viikolle 15 saamme katsauksen kuluneelta viikolta. Vuosineljännes kvartaalin vaihtuessa useat lähteet ovat julkistaneet omia arvioita kryptovaluuttojen markkinaan liittyen. Kryptovaluuttamarkkinoiden koosta on myös tehty arviota. Kryptovaluuttojen nousun myötä yhä useampi kryptosijoittaja on liittynyt ”miljardöörikerhoon”. Uuteen kvartaaliin astuen myös kryptovaluuttarintamalla – lue tarkemmat sisällöt uutisista alta!

Bloomberg arvioi bitcoinin nousevan tänä vuonna 400 000 dollariin

Bloombergin analyytikot arvioivat bitcoinin arvon nousevan vuoden 2021 aikana yli 400 000 dollariin. Vastaavia hurjia nousuja on nähty aiemmin vuonna 2013 ja 2017, jolloin bitcoinin arvo nousi satoja prosenttiyksiköitä muutamissa kuukausissa. Bitcoinin arvo nousi vuoden 2013 aika yli 55-kertaiseksi ja vuonna 2017 noin 15-kertaiseksi. Tällä hetkellä bitcoinin arvo on edelleen lähellä viimeisintä ennätysarvoa. Arvo on noin 58 000 dollaria, ja viimeisen puolen vuoden aikana arvo on noussut lähes kuusinkertaiseksi. Kuitenkin Bloombergin analyytikot uskovat vielä suurempaan nousukiitoon. Analyytikot perustavat arviotaan bitcoinin lohkopalkkion puolittamiseen. Aikaisempina nousukausina kova nousu tapahtui noin 12–18 kuukauden sisällä siitä, kun lohkopalkkio oli puolitettu, ensin marraskuussa 2012 ja seuraavaksi heinäkuussa 2016. Viimeisin lohkopalkkion puolittaminen tapahtui toukokuussa 2020. Eli vuonna 2021 olisi tällä perusteella edessä huima arvon nousu.                    

Kryptosijoittajia miljardöörikerhossa

Forbesin tekemän listauksen mukaan miljardöörikerhoon kuuluu nyt 12 kryptovaluutoilla rikastunutta sijoittajaa. Listan kärkipaikkaa pitää neljättä kertaa peräkkäin Amazon-pomo Jeff Bezos, jonka omaisuuden arvoksi on laskettu 177 miljardia dollaria. Toisella sijalla on Teslan toimitusjohtaja Elon Musk 151 miljardilla dollarillaan Teslan hurjan pörssikiidon ansiosta. Tuoreita miljardöörejä ovat muun muassa kaksoset Cameron ja Tyler Winklevoss, joiden molempien omaisuus on arvioilta 3 miljardia dollaria. Kaikista varakkain kryptomiljardööri on 29-vuotias Sam Bankman-Fried, jonka netto-omaisuus on noin 8,7 miljardia dollaria. Hän on yksi vaikutusvaltaisimmista henkilöistä kryptomaailmassa.

Kryptovaluuttojen markkina-arvo on nyt yli 2000 miljardia dollaria

Kryptovaluuttojen kokonaismarkkina-arvo on ylittänyt 2000 miljardia dollaria. Markkina-arvo on yli kaksinkertaistunut vuoden alusta. Yhä useammat instituutiot, kuten valtiot, ovat kiinnostuneet kryptovaluuttojen hankkimisesta tai omien valuuttojen luomisesta. Suurimpien kryptovaluutojen kuten bitcoinin ja ethereumin imussa nostatusta ovat saaneet myös muut pienemmät vaihtoehtovaluutat, eli altcoinit. 2000 miljardia dollaria on euroissa noin 1700 miljardia euroa. Kokonaismarkkina-arvon kasvuun on suurimmaksi osaksi vaikuttanut altcoinit. Quantum Economicsin analyytikko Mati Greenspan arvioi markkinan kasvua Forbesille: ”Se on kiva virstanpylväs juhlittavaksi, mutta kuten tiedämme, itsessään aika merkityksetön. Kryptomarkkina jatkaa kasvuaan ja yhä useampi kryptoihin liittymätön markkina siirtyy digitaalisiin omaisuusluokkiin. Tämä on erittäin hyvä aika alalle.”

Coinbasen arvioita kryptovaluutoista vuodelle 2021

Coinbase on tehnyt arvioita kryptovaluuttamarkkinalle vuodelle 2021. Coinbase on tehnyt kurssien ailahtelevuuden vuoksi kolme erilaista ennustetta loppuvuodelle. Coinbase on kryptovaluuttavälittäjä, jonka kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä palvelussa oli 6,1 miljoonaa siirtoja tekevää käyttäjää. Coinbasen korkean ennusteen mukaan kryptovaluuttojen nousu jatkuu, ja tämän myötä heidän siirtomääränsä nousevat seitsemään miljoonaan per neljännesvuosi. Keskimmäisen ennusteen mukaan tilanne rauhoittuu hieman ja siirtoja tehdään noin 5,5 miljoonaa per neljännesvuosi. Matalimman ennusteen mukaan edessä on laskukausi, joka vastaa vuoden 2018 pudotusta. Tämä ennuste pitää sisällään arvion, jonka mukaan hintojen vaihtelu tulisi säilymään matalana. Pahimmassa pudotusvaiheessa vuonna 2018 bitcoinin arvo tippui 19 000 dollarista alle 4000 dollariin. Coinbase on tehnyt hyvää tulosta kryptovaluuttojen nousun myötä. Kryptovaluuttaa on ensimmäisellä neljänneksellä myyty ja ostettu yhteensä 335 miljardin dollarin edestä, joka on tuonut yhtiölle yli 1,8miljardin dollarin liikevaihdon ja tuottoa arviolta 700–800 miljoonaa dollaria.

Joka maanantaina ilmestyy uudet kryptouutiset, joissa yhden uutiskattauksen avulla saat kokonaiskuvan viikon tapahtumista kryptovaluuttarintamalla. Muista seurata meitä myös Twitterissä nimellä krypto_uutiset. Löydät sen tästä linkistä: https://twitter.com/krypto_uutiset Twitterissä saat uusimmat ilmoitukset uusista julkaisuistamme sekä muita mielenkiintoisia uutisnostoja! 

Tuoreet #kryptouutiset sähköpostiisi

Koostamme kryptomaailman tapahtumat tiiviiksi paketiksi kerran viikossa. Tilaa alta viikoittainen uutiskatsaus sähköpostiisi tuoreeltaan!

cardano alonzo päivitys

Cardano Alonzo-päivitys 2021

Alonzo Hard Fork on ollut pitkään odotetun kehityksen tulos. Se mahdollistaa Cardanon lohkoketjun älysopimuksia käyttävät hajautetut sovellukset. Cardanoa on kutsuttu jo vuosia

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Vastuuvapaus: Sijoittaessa voit menettää rahaa. Tee sijoituspäätökset omalla vastuulla.