kryptouutiset

Kryptouutiset viikko 24 – louhintaa tulivuorilla ja lehmän lannalla

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Viikolle 24 saat laajan kattauksen viime viikon kuumimmista kryptovaluuttauutisista! Tällä kertaa kerromme kahdesta eritavasta tuottaa energiaa kryptovaluutta louhimoille – tulivuorista ja lehmän lannasta. Lisäksi kerromme Yhdysvaltojen verohallinnon toiveista tiukemmalla lainsäädännölle. Uudehko kryptovaluutta Cardano haastaa energiatehokkuudellaan etenkin Ethereumin. Lue tarkemmat sisällöt alta ja aloita uusi viikko kryptovaluutoilla!

Tulivuorista kryptovaluuttaa

Kryptovaluuttojen louhintaan vaadittava energia ja päästöt ovat puhuttaneet paljon viime aikoina. Jopa niin paljon, että esimerkiksi bitcoinin louhinnasta koituvat päästöt ovat johtaneet rajoituksiin osassa maailmaa. Rajoitukset sekä osaltaan pelkkä kriittinen keskustelu, on laskenut etenkin bitcoinin kurssia roimasti. Tilanne on johtanut uusiin, vaihtoehtoisiin energian hankintatapoihin. Kysyntä on synnyttänyt myös uusia, vähäpäästöisiä ja energiatehokkaita kryptovaluuttoja. Viime viikolla kerroimme El Salvadorin aikeista laillistaa bitcoin osaksi maan virallisia valuuttoja, yhdysvaltaindollarin rinnalle. El Salvadorissa on paljon tulivuoria, joiden geoterminen energia on nyt tarkoituksena valjastaa kryptovaluuttojen louhinnan lähteeksi. Tällä halvalla ja tehokkaalla energialla voitaisiin myös houkutella uusia bitcoin-louhijoita.

Verohallinto kaipaa kiristyksiä Yhdysvalloissa

Olemme alkuvuoden aikana kertoneet erimaiden toimia kryptovaluutta-säädäntöjen ja lakien kiristämiseksi. Osassa maista on uhattu kieltää kaikki kryptovaluutat, osassa taas toivotaan tiukennuksia lainsäädäntöihin liittyen esimerkiksi transaktioihin ja verotukseen. Yhdysvaltojen verohallinto IRS:n johto toivoo tiukempia lakeja liittyen kryptovaluuttojen siirtojen ilmoitusvelvollisuuksiin. Verohallinnon johtaja Charles Rettig toivoisi enemmän työkaluja verohallinnolle, että he voisivat kerätä tietoja suuremmista yli 10 000 dollarin transaktioista. Rettig perustelee kantaansa sillä, että yhä useammat kryptovaluutat on suunniteltu valuutoiksi, jotka pysyisivat poissa viranomaisten silmistä. Tämä aiheuttaa haasteita verottajan toimille. Haasteeksi nousee myös institutionaaliset sijoittajat, joiden transaktiot ovat jopa satoja tuhansia dollareita kerralla.

Uusi kryptovaluutta haastaa ethereumin

Edelleen suosituimpana kryptovaluuttana porskuttaa bitcoin, kurssilaskuista huolimatta. Hyvänä, vahvana kakkosena keikkuu ether, joka pohjautuu ethereum-alustaan. Aika ajoin uusia kryptovaluuttoja kehitetään lisää, jotka saattavat jopa haastaa perinteisempia ja vanhempia kryptovaluuttoja. Uudehko, vahva tulokas on Cardano. Cardano ja sen ada-token on haasteena etherille. Se perustuu Ouroboros-algoritmiin, ja sen louhinta ei ole niin energiatehotonta kuin vaikkapa bitcoinin. Cardano pohjautuu proof-of-stake-mekanismiin. Cardanon perustaja Charles Hoskinson on ollut aikanaan mukana perustamassa ethereumia. Kuitenkin hänellä oli erimielisyyksia toisen perustajan Vitalik Buterinin kanssa, joten heidän tiensä erkanivat. Cardanon vahvuus on energiatehokkuus, sillä sen energiankulutus on selvästi vähäisempää kuin vaikkapa bitcoinilla. Cardano on vielä kaukana ethereistä ja bitcoinista, mutta se on ottanut selvästi vähemmän takkiin viimeaikaisten kurssipuodotusten aikana.

Lehmän lannalla kryptovaluuttaa

Kanandan Albertassa on maatila, jonka lehmän lantaa käytetään louhimoiden energianlähteenä. Philip Hughesin perhe on viljellyt maata sukupolvien ajan – mutta nyt hän kääntää kätensä kaivostoimintaan käyttämällä tehokkaita, uusiutuvalla energialla toimivia tietokoneita uusien kryptovaluuttojen tuottamiseen. Tuo energia on peräisin Philipin sanoin ”lehmänräpäyksestä”. Suuri kuuden sylinterin moottori, joka käy 500 kierrosta minuutissa, muuttaa lannan metaanin sähköksi. Tätä prosessia kutsutaan anaerobiseksi pilkkomiseksi. Hapen puuttuessa mikrobit hajottavat lannan ja tuottavat metaania, joka voidaan polttaa lämmön ja sähkön tuottamiseksi sen sijaan, että ne pääsisivät ilmakehään, jossa se toimisi voimakkaana kasvihuonekaasuna. Jäljelle jäävä osa voidaan käyttää lannoitteena. Tällä hetkellä tilalla louhitaan ethereumia. Philipiä on lähestyneet useat aiheesta kiinnostuneet farmarit. 

Julkaisemme joka maanantai uudet kryptouutiset, joissa yhden uutiskoosteen avulla saat kokonaiskuvan menneen viikon tapahtumista kryptovaluuttarintamalla. Kryptouutiset lukemalla saat ajankohtaisen katsauksen kryptovaluutoista. Muista seurata virtuaalivaluutta.comia myös Twitterissä, jossa saat ilmoitukset uusista julkaisuistamme sekä pääset käsiksi muihin mielenkiintoisiin uutisnostoihin! 

Tuoreet #kryptouutiset sähköpostiisi

Koostamme kryptomaailman tapahtumat tiiviiksi paketiksi kerran viikossa. Tilaa alta viikoittainen uutiskatsaus sähköpostiisi tuoreeltaan!

cardano alonzo päivitys

Cardano Alonzo-päivitys 2021

Alonzo Hard Fork on ollut pitkään odotetun kehityksen tulos. Se mahdollistaa Cardanon lohkoketjun älysopimuksia käyttävät hajautetut sovellukset. Cardanoa on kutsuttu jo vuosia

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Vastuuvapaus: Sijoittaessa voit menettää rahaa. Tee sijoituspäätökset omalla vastuulla.