kryptouutiset

Kryptouutiset viikko 30. – Yhdysvaltoijen kryptosijoittajat, Elon Muskin kryptosijoitukset

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Viikko 30. pyörähti käyntiin ja on aika uusien kryptouutisten! Tässä uutiskoosteessa saat katsauksen kolmeen mielenkiintoisimpaan kryptovaluuttauutiseen kuluneelta viikolta. Yhdysvalloissa tehdyn tutkimuksen mukaan kryptovaluuttasijoittajajoukko on monimuotoisempi kuin osakesijoittajien joukko. Monimuotoisuus ilmenee niin iän, sukupuolen, etnisen taustan kuin varallisuudenkin osalta. Elon Musk kertoi omistavansa niin bitcoinia, ethereumia ja dogecoinia. Elon kiistää myyntiaikeet kurssien nostattamisen avulla. Keskusrikospoliisi on saanut ennätysmäärän ilmoituksia koskien rahanpesua. Ilmoitusten määrä nousi ilmoitusvelvollisuuden tullessa voimaan vuoden 2021 alusta. Lue tarkemmat kuvaukset uutisista alta!

Yhdysvalloissa suuri joukko on sijoittanut kryptovaluuttoihin

Uuden tilastotutkimuksen mukaan yhdysvaltalaisista jopa 13 prosenttia on ostanut kryptovaluuttoja. Kryptovaluutoihin sijoittanut ihmisjoukko on verrattain monimuotoinen. Chicagon yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan kryptovaluuttoihin sijoittaneista yhdysvaltalaisista 41 prosenttia oli naisia, 35 prosenttia etniseen ryhmään kuuluvia ja 35 prosenttia alle 60 000 dollaria vuodessa ansaitsevia. Korkeakouluopintoja oli 45 prosentilla sijoittaneista. Myös osakkeisiin sijoittaneita tutkittiin. Osakkeita oli ostanut tai myynyt viimeisen vuoden aikana 24 prosenttia tutkimukseen vastanneista yhdysvaltalaisista kansalaisista. Kryptovaluuttaan sijoittaneet olivat tutkimuksen mukaan nuorempia kuin osakkeisiin sijoittaneet. Kryptosijoittajien keskimääräinen ikä oli 38 vuotta ja osakesijoittajien keski-ikä oli taas 47 vuotta. Kokonaisvertailussa kryptosijoittajien ja osakesijoittajien välillä, kryptosijoittajat olivat hiukan nuorempia, rodullistetuimpia ja pienempi tuloisia. ”Kryptovaluutat avaavat sijoitusmahdollisuuksia monimuotoisemmalle sijoittajajoukolle. Tämä on erittäin hyvä asia” kertoi johtaja Angela Fontes The National Opinion Research Centeristä Chigacon yliopistosta.

Elon Musk kertoi omistavansa bitcoinia, ethereumia ja dogecoinia

Maailman rikkaimpiin ihmisiin kuuluva, sähköautovalmistaja Teslan toimitusjohtaja, Elon Musk kertoo omistavansa bitcoinia, ethereumia ja dogecoinia. Musk kertoi omista ja yhtiönsä kryptovaluuttasijoituksista B Word -konferensissa. Musk kertoi, että hänen omistuksensa ovat erillään niin Teslan kuin SpaceX:n omistuksista. Musk kertoi myös, että Tesla todennäköisesti palauttaa mahdollisuuden maksaa bitcoinilla. Asiasta ei ole kuitenkaa tarkempaa aikataulua tiedossa. Tesla perui maksuvaihtoehdon viime toukokuussa, syyksi kerrottiin bitcoinin aiheuttamat ympäristöpäästöt suuren energian tarpeen vuoksi. ”Halusin hieman lisää due diligence -selvitystä varmistaakseni, että uusiutuvan energian käyttö on todennäköisimmin 50 prosentin tasalla tai yli, ja trendi osoittaa sen luvun olevan kasvamassa. Ja jos näin on, Tesla palauttaisi bitcoin-maksujen hyväksymisen”, Musk kertoi. Elon Muskia on kritisoitu twiittauksillaan, pitkin vuotta Musk on twiitannut niin dogecoinista kuin bitcoinista. Joka kerta twiittaukset ovat osaltaan joko nostattaneet tai laskeneet kyseisten kryptovaluuttoijen kurssia. Elon Musk kiistää tarkoituksellisen kurssien manipuloinnin, hän toki myöntää haluavansa kryptovaluuttojen menestyvän, mutta hän kertoo, ettei aikomuksenaan ole myydä, kun hinta kipuaa tarpeeksi ylös. ”En todellakaan usko hinnan saamiseen korkeaksi ja myymiseen… Haluaisin nähdä bitcoinin menestyvän”, Musk sanoi.

Kryptovaluuttoihin liittyvät rahanpesuepäilyt nousussa

Keskusrikospoliisin rahanpesun selvittelykeskus kirjasi vuoden 2021 kesäkuun loppuun mennessä yli 3,4 miljoonaa epäilyttävää liiketoimea tai epäilyä terrorismin rahoittamista koskevaa ilmoitusta. Näistä ilmoituksista vain 26 500 vastaanotettiin muilta kuin kryptovaluuttapalveluihin liittyviltä ilmoittajilta. Ilmoitusmäärän kasvu liittyy kryptovaluuttapalvelujen tarjoajiin, joiden ilmoitusvelvollisuus astui voimaan joulukuussa 2019. Edellisvuonna ilmoituksia oli vain noin 9000. Euroopan komission tuore lakialoite pyrkii vähentämään kryptovaluuttoihin liittyvää harmaata taloutta niin ikään rahanpesua. Laki yhtenäistäisi rahanpesua koskevia säännöksiä EU-alueella. Laki edellyttäisi kryptovaluuttapalveluiden tarjoajia varmistamaan asiakkaidensa henkilöllisyyden transaktioiden yhteydessä. Samalla kiellettäisiin anonyymien kryptovaluuttalompakoiden perustaminen.

Julkaisemme viikottain uudet kryptouutiset, joissa yhden uutiskoosteen avulla saat kokonaiskuvan menneen viikon tapahtumista kryptovaluuttarintamalla. Kryptouutiset lukemalla saat ajankohtaisen katsauksen kryptovaluutoista. Muista seurata virtuaalivaluutta.comia myös Twitterissä, jossa saat ilmoitukset uusista julkaisuistamme sekä pääset käsiksi muihin mielenkiintoisiin uutisnostoihin!

Tuoreet #kryptouutiset sähköpostiisi

Koostamme kryptomaailman tapahtumat tiiviiksi paketiksi kerran viikossa. Tilaa alta viikoittainen uutiskatsaus sähköpostiisi tuoreeltaan!

Bitcoin

Bitcoin liikkuu, altit ei.

Viimeisen parin viikon aikana ollaan nähty Bitcoinin tekevän erittäin kovaa liikettä ylöspäin. Samana aikana kuitenkin suuret altcoinit on lähinnä mörninyt paikallaan. Miksi

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Vastuuvapaus: Sijoittaessa voit menettää rahaa. Tee sijoituspäätökset omalla vastuulla.