Litecoin kurssi & arvonkehitys

Vuonna 2011 perustettu litecoin on nykymuotoisista kryptovaluutoista vanhimpia ja tunnetuimpia. Litecoinin juuret ovat bitcoinissa ja sitä onkin kuvailtu niin bitcoinin pikkuveljeksi kuin digitaaliseksi hopeaksikin.

Bitcoinista litecoin poikkeaa ensisijaisesti siten, että se on nimensä mukaisesti kevyempi versio, joka sopii isoveljeään paremmin kuluttajien välisiin rahansiirtoihin.

Valuuttaa suositaankin laajalti sellaisissa tilanteissa, joihin kaivataan nopeita ja edullisia transaktioita.

Litecoin kurssi on muiden suosittujen kryptovaluuttojen tavoin mielenkiintoista seurattavaa, sillä vaihtelua tapahtuu runsaasti ja lyhyillä aikaväleillä.

Pitkällä tähtäimellä tarkasteltuna kyseessä on bitcoin-henkeen melkoinen menestystarina ja monet valuutan olemassaolon alkutaipaleella louhintaan osallistuneet ja siihen pikkurahallakin sijoittaneet ovat päässeet kiinni todella koviin tuottoihin.

Tätä nykyä litecoin on peruskauraa liki jokaisen kryptovaluuttoihin tosissaan sijoittavan portfoliossa. Mitä litecoinin kurssissa sitten on viime aikoina tapahtunut ja mitä puolestaan sopii odottaa tulevilta ajoilta?

 

SegWit litecoinin kurssin nostattajana

Litecoin kurssi lähti keväällä 2017 hurjaan nousuun, kun valuutassa otettiin käyttöön niin sanottu Segregated Witness eli SegWit-skaalauspäivitys.

Toukokuussa 2017 aktivoitu päivitys sujui suunnitellusti ja litecoin-verkon toiminta tehostui ja kapasiteetti nousi huomattavasti. Tämän ansiosta litecoin kurssi lähti vauhdilla päivityksen aktivoimisen jälkeen selvään kasvuun.

Kryptovaluutan digitaaliset allekirjoitukset eristävää ja sitä kautta siirtoja nopeuttavaa SegWit-päivitystä alettiin alun alkaen kehittää litecoinin isoveljeä bitcoinia varten.

Tavoitteena oli tehdä maailman suosituimmasta kryptovaluutasta sujuvampi, nopeampi ja parempi palvelemaan yhä suurempaa käyttäjäjoukkoa.

Päivityksen toimivuutta kuitenkin epäiltiin bitcoin-yhteisön sisällä, minkä vuoksi sen käyttöönotto viivästyi viivästymistään.

Litecoinin menestyksellinen esimerkki sai kuitenkin myös bitcoin-yhteisön vakuuttumaan päivityksen positiivisista vaikutuksista.

Litecoin kurssi lähti kipuamaan kohti taivaita heti SegWitin aktivoimisen jälkeen ja ennätyksen toisensa jälkeen nähtiin rikkoutuvan kesän aikana. Päivitys paitsi nopeutti siirtoja, myös laski siirtohintoja, mikä on tehnyt litecoinien kanssa puljaamisesta entistä mukavampaa.

Bitcoin-piireissä maalaillut kauhukuvat sen sijaan loistivat poissaolollaan ja päivitys toimi juuri niin, kuin sen kehittäjät olivat luvanneetkin.

Ei siis mikään ihme, että SegWit on sittemmin aktivoitu käyttöön myös litecoinin isoveljessä, bitcoinissa, niin ikään mairittelevin tuloksin.

 

Miksi kryptovaluutan perustaja myi litecoininsa?

Joulukuussa 2017 litecoinin luoja Charlie Lee ilmoitti myyneensä pois kaikki omistuksessaan olleet litecoinit.

Syyksi tähän mies on kertonut jatkuvat syytökset siitä, että hän olisi sosiaalisessa mediassa julkaisemiensa kirjoitusten avulla pyrkinyt nostamaan kehittelemänsä valuutan arvoa.

Tilanteessa on eittämättä melkoinen eturistiriita: valuutan perustajana Leellä on sanomisineen siihen hurjasti vaikutusvaltaa, minkä vuoksi hän on omista litecoineistaan päättänytkin luopua.

Lee ei ole julkisesti paljastanut myymiensä litecoinien kokonaismäärää, mutta vakuuttelee, ettei ollut ostanut sen enempää kuin myynytkään valuuttaa ennen Twitter-kirjoitteluitaan tai niiden jälkeen.

Myynnin aikoihin litecoin kurssi oli varsin hyvissä kantimissa, sillä valuutan arvo oli noussut vuoden aikana huimat 7 500 prosenttia. Yksi litecoin oli tuohon aikaan arvoltaan yli 300 dollarin ennätyslukemissa.

Myyntipuuhat vaikuttivat litecoinin kurssiin negatiivisesti ja asettivat valuutan luojan kyseenalaiseen valoon.

Riippuu täysin näkökannasta ja tulkitsijasta, onko Charlie Lee pelkästään todella rehti ja rehellinen herra, vai liittyykö kuvioon kenties jonkinlaista arveluttavaa toimintaa.

 

Litecoin kurssi – tulevaisuuden näkymät

Litecoinille on koko sen olemassaolon ajan ollut ominaista se, että kurssi on kohonnut ja laskenut aalloittain.

Suuria nousuja on siis tyypillisesti seurannut notkahdus alaspäin ja tämän jälkeen kurssin käyrä on lähtenyt taas uudelleen nousuun.

Tämän tyyppinen heilahteleva kehitys on varsin tuttua myös kaikille bitcoinin kurssia seuraileville – tavallista on, että ylhäältä tullaan alas, mutta käyrä tasaantuu kuitenkin korkeammalle kuin missä se oli ennen edellistä nousua.

Vaikka virtuaalivaluuttoihin skeptisesti suhtautuvat vanhan liiton sijoittajat povaavatkin pahinta jokaisen notkahduksen tapahtuessa, litecoin kurssi on kerta toisensa jälkeen pyrähtänyt nopeasti uuteen nousuun.

Tavanomaisesta aaltoilustaan huolimatta varsin nousujohdanteinen vuosi 2017 huipentui sekä litecoinin että bitcoinin tapauksessa joulukuussa, kun kummankin valuutan arvo nousi ennätyskorkeisiin lukemiin.

Asiantuntijat ja kryptovaluuttojen kehitystä pidempään seuranneet siis tuskin olivat yllättyneitä siitä, että vuotta 2018 on aloiteltu alaspäin kääntynyttä kurssikäyrää vilkuillen.

Litecoinin historiaa tunteva tietääkin, että syytä suurempaan huoleen on tuskin tälläkään kertaa. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, kohta ihaillaan taas ylöspäin puskevaa käyrää.

Litecoinin vahvuus muihin suosittuihin kryptovaluuttoihin nähden ovat sen nopeat ja edulliset siirrot.

Bitcoiniin verrattuna ero on huikea, sillä tämän isovelivaluutan lähettäminen ei ole kovinkaan sujuvaa hitaiden siirtoaikojen ja turhan kalliiden hintojen vuoksi. Juuri näitä puutteita paikkaamaan litecoin onkin alun perin kehitetty.

Litcoin on vahva ja vakavasti otettava tapaus myös pitkän historiansa ansiosta ja monet kryptosijoittajat pitävätkin valuuttaa olennaisena osana hyvin koostettua sijoituskokonaisuutta.

Virtuaalikolikko löytyykin tätä nykyä lähes jokaisen kovan luokan sijoittajan salkusta. Litecoinien ostamisesta löydät lisätietoa sivuiltamme täältä.

 

Uusia tuulia litecoinien maailmassa – mikä on LitePay?

Litecoin-maailmassa tapahtuvat uudet käänteet vaikuttavat luonnollisesti valuutan arvon kehitykseen niin hyvässä kuin pahassakin.

Vuodelta 2018 osataan odottaa ainakin tämän artikkelin kirjoitushetkellä aivan näillä näppäimillä julkaistavaa LitePay-maksuprosessoria, jonka avulla litecoinien käytön tuotteiden ja palveluiden maksamiseen on tarkoitus helpottua huomattavasti.

LitePayn ansiosta yritykset voivat jatkossa vaivattomasti hyväksyä litecoinit maksutapana ja valuutan käyttäjät kaikkialla maailmassa puolestaan hankkia itselleen LitePay Visa -kortin. Kortti käy maksuvälineeksi kaikkialla, missä tavallinenkin Visa ja maksu otetaan suoraan käyttäjän litecoin-lompakosta.

Sekä LitePayta hyödyntävät nettikaupat että LitePay Visa -kortilla maksuja vastaanottavat yritykset saavat litecoineilla maksetun maksun tililleen automaattisesti paikallisena virallisena valuuttana, sillä LitePay huolehtii vaihdosta silmänräpäyksessä. Halutessaan yritykset voivat ottaa maksun vastaan myös kryptovaluuttana.

LitePay tietää suurta mullistusta litecoinin konkreettisiin käyttömahdollisuuksiin ja tätä kautta hyvin mahdollisesti myös nostaa kiinnostusta valuuttaa kohtaan entistäkin suurempien ihmismassojen joukossa.

Litecoinin arvossa tämän kehityksen voi olettaa näkyvän positiivisella tavalla. Aika näyttää, miten LitePay otetaan vastaan ja mitä muita jännittäviä, mahdollisesti litecoinin kurssiin vaikuttavia innovaatioita ja tapahtumia tulevaisuudessa tuleekaan vastaan.

eToron arvosanamme:

4.6/5
4.6/5

Kryptoja markkinoiden