Litecoin kurssi 2021

litecoin kurssi

Litecoinin kurssi on tällä hetkellä $178.19 ja koko markkina-arvo $12,244,249,359.00. Litecoinin kurssi on muuttunut 0.80% viimeisen 24 tunnin aikana. Lue tarkemmin Litecoinin kurssista, kurssikehityksestä ja historiasta tältä sivulta.

Ketterä ja nopea Litecoin on yksi vanhimmista ja tunnetuimmista nykymuotoisista kryptovaluutoista. Tässä artikkelissa jaamme katsauksen Litecoin kurssista vuonna 2021 ja kerromme miten tällä Bitcoinin pikkuveljeksikin tituleeratulla kryptovaluutalla oikein menee. 

Katso alta Litecoinin arvo tänään ja lue kattava tietopaketti Litecoinin kurssikehityksestä.

Litecoin arvo tänään

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Sisällysluettelo

Mihin Litecoinin arvo perustuu?

Kaikkiin kryptovaluuttoihin kuuluu suuri volatiliteetti, eli arvonvaihtelu. Kryptovaluuttojen kurssi vaihtelee todella paljon ja useasti. Jos innostut seuraamaan kryptovaluuttojen kursseja päivittäin, voit huomata suuriakin vaihteluita päivä- sekä viikkotasolla. Tätä ei kannata säikähtää, vaan se on niin sanotusti ”pelin henki” kryptovaluutoissa.

Litecoinin arvo määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan. Silloin kun kurssi on korkealla, suuri osa ihmisistä haluaa ostaa sitä. Kun taas kysyntä on matalalla niin kurssikin on laskussa. Kurssin suuren arvonvaihtelun vuoksi kryptovaluutoilla on mahdollisuus tehdä suurtakin voittoa, siksi ne ovat treidaajien suosiossa.

Hommaan sisältyy myös kääntöpuoli; rahojen menettämisen riski kasvaa suuremmaksi. Sinulla on mahdollisuus tehdä paljon voittoa, mutta sinulla on myös suurempi riski menettää kaikki rahasi. Tämä riski on ymmärrettävä jos ryhdyt sijoittamaan kryptovaluuttoihin. 

Kryptovaluuttasijoittamiseen pätee sanonta: ”High risk – High reward.”

Opas: Näin ostat virtuaalivaluuttoja!

Vaihe 1: Avaa sijoitustili

Virtuaalivaluuttoja saa ostettua nykyään monelta eri palveluntarjoajalta. On kuitenkin oltava tarkkana minkä valitsee, koska eri tarjoajien kuluissa voi olla suuriakin eroja.

Itse suosimme tällä hetkellä eToroa, joka on yksi maailman suurimmista finanssialan verkkoalustoista. eToro tarjoaa ostettavaksi lähes kaikki merkittävimmät virtuaalivaluutat, mm. Bitcoinin, Ethereumin, Litecoinin, Ripplen ja lukuisia muita. 

eToron hinnoittelu on markkinoiden edullisimpia: Bitcoinin ostamisessa palvelumaksu on vain 0,75% hankitun valuutan hinnasta. 

Vastuunvapaus: Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa.
Harkitse onko sinulla kyky ottaa riski rahojen menettämisestä.
Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

Vaihe 2: Aktivoi tilisi ja talleta haluamasi euromäärä

eToro toimii EU:n finanssilainsäädösten alaisena, joten sinun tulee vahvistaa tilisi. Tämän jälkeen eToro tarkastaa tiedot, ja saat hyväksynnän noin 1-2 päivän kuluessa.

Voit tallettaa eToroon euroja suoraan verkkopankista tai luotto- ja maksukorteilla. Vähimmäistalletus on 50 USA:n dollaria, eli noin 42 euroa.

Vinkki: Talleta suoraan USA:n dollareita, niin vältyt valuutanvaihtokuluilta!

Katso video

Vaihe 3: Osta virtuaalivaluuttaa

Löydät kaikki tarjolla olevat virtuaalivaluutat klikkaamalla valikosta löytyvää ”Käy kauppaa markkinoilla” –kohtaa.

Kun haluat siirtyä ostamaan kryptovaluuttaa, paina haluamasi valuutan kohdalta ”Käy kauppaa” -painiketta ja syötä esiin avautuvaan lomakkeeseen haluamasi summa, jonka haluat sijoittaa (ks. kuva lomakkeesta).

Voit halutessasi asettaa tappionpysäyttimen tai voitonkotiuttimen. Jos valuutan arvo nousee tai laskee yli asettamasi pysäyttimen, eToro tekee osto-/myyntikaupan automaattisesti puolestasi.

Valintojen jälkeen klikkaa ”Avaa kauppa”. Onnittelut, nyt omistat virtuaalivaluuttaa!

Vastuunvapaus: Sijoittaessa on aina riskinä rahan menettäminen. Huomioi eTorossa sijoittamisen kulut. Lisätietoa: etoro.com/fi/trading/fees

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Litecoin kurssihistoria

Litecoin (LTC) kurssihistoria on ollut vaihteleva. Litecoinin kurssin voidaan nähdä aaltomaisena liikkeenä, sisältäen korkeita nousuja ja jyrkkiä laskuja.

Ensimmäinen ”aalto” nähtiin vuoden 2014 aikana, jolloin Litecoinin arvo koki ensimmäisen nousun hetkensä. Sen jälkeen Litecoinin kurssi jäi useammaksi vuodeksi horrostilaan, heräten uuteen nousuun lähestyttäessä vuoden 2017 kultakautta!

Vuonna 2017 Litecoin, kuten moni muukin kryptovaluutta, koki suuria nousun hetkiä. Litecoinin kurssi kohosikin kaikkien aikojen ennätyslukemiin, hipoen 250 €. Tämän jälkeen kurssi on tullut alas, mutta kun pohjalukemat on saatu, on Litecoinin kurssi lähtenyt samantien uuteen nousuun.

Tällä hetkellä Litecoinin kurssi on uuden nousun aallon harjalla, ja jää vain nähtäväksi kuinka korkeisiin lukemiin tällä kertaa pääsemmekään kipuamaan.

Miltä Litecoinin tulevaisuus näyttää?

Litecoinille on koko sen olemassaolon ajan ollut ominaista se, että kurssi on kohonnut ja laskenut aalloittain, omien syklien kautta. Tämä on havaittavista kurssikaaviosta. Suuria arvonnousuja on siis tyypillisesti seurannut notkahdus alaspäin, ja tämän jälkeen kurssin käyrä on lähtenyt taas uudelleen nousuun. Tämä on sitä aiemmin mainittua arvonmuutosta eli volatiliteettiä. Tämän tyyppinen heilahteleva kehitys on varsin tuttua myös kaikille Bitcoininkin kurssia seuraileville – tavallista on, että ylhäältä tullaan alas, mutta käyrä tasaantuu kuitenkin korkeammalle kuin missä se oli ennen edellistä nousua.

Pitkällä aikavälillä kurssia tarkastellessa voidaan nähdä nousujohteinen trendi – eli tuotto sinun sijoituksille! Vaikkakin virtuaalivaluuttoihin skeptisesti suhtautuvat vanhan liiton sijoittajat povaavatkin pahinta jokaisen notkahduksen tapahtuessa, Litecoin kurssi on kerta toisensa jälkeen pyrähtänyt nopeasti uuteen nousuun. Tämä vaatii sinulta siis kylmiä hermoja, päättäväisyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Kurssinotkahduksien jälkeen on siis luvassa nousua, eli myrskyn jälkeen aurinkopaistaa kryptovaluutojenkin kurssiin.

Litecoin (LTC) kuuluu suosituimpiin kryptovaluuttoihin. Myös litecoinilla on omat vahvuutensa, jonka puolesta se erottuu muista kryptovaluutoista. Litecoinin vahvuus muihin suosittuihin kryptovaluuttoihin nähden ovat sen nopeat ja edulliset siirrot. Bitcoiniin verrattuna ero on huikea, sillä tämän isovelivaluutan lähettäminen ei ole kovinkaan sujuvaa hitaiden siirtoaikojen ja turhan kalliiden hintojen vuoksi. Juuri näitä puutteita paikkaamaan litecoin onkin alun perin kehitetty. Litecoinia onkin kutsuttu myös Bitcoinin ”kevytversioksi”.

Litecoin tulevaisuus näyttää varsin hyvältä. Litecoin on noussut Bitcoinin vanavedessä tasaisen kiihtyvään tahtiin. Kurssikaaviota seuraamalla, voidaan nähdä vuoden 2017 jälkeen seuraava kurssipiikki 2021 vuoden puolella. Litecoin arvo 2021 on ollut hyvin nousuvoittoinen. Litecoin on vahva ja vakavasti otettava tapaus myös pitkän historiansa ansiosta ja monet kryptosijoittajat pitävätkin valuuttaa olennaisena osana hyvin koostettua sijoituskokonaisuutta. Virtuaalikolikko löytyykin tätä nykyä lähes jokaisen kovan luokan sijoittajan salkusta. Litecoinien ostamisesta löydät lisätietoa sivuiltamme täältä.

Top 10 kryptovaluuttakurssit

NamePrice24H %
bitcoin
Bitcoin
€52,540.16-3.31%
ethereum
Ethereum
€3,463.98-2.97%
binancecoin
Binance Coin
€413.660.190%
tether
Tether
€0.859-0.46%
cardano
Cardano
€1.86-1.22%
solana
Solana
€174.560.740%
ripple
XRP
€0.945-1.34%
polkadot
Polkadot
€38.11-0.78%
usd-coin
USD Coin
€0.859-0.43%
dogecoin
Dogecoin
€0.212-0.08%

Miten Litecoinia voi ostaa?

Litecoin sijoittaminen on tänä päivänä erittäin helppoa. Litecoinia voi ostaa nykyisin melkein mistä tahansa verkon tunnetusta kauppapaikasta. Palveluntarjoajia on useita, ja myös niiden tarjonta on vaihtelevaa. Myös palvelumaksujen suuruudet ovat hyvä pitää silmällä.

Nykyään on tarjolla monta eri palveluntarjoajaa, missä pystyt tekemään toimeksiantoja, sekä säilyttämään omistamasi valuutat. Me suosimme tällä hetkellä eToroa, joka on yksi maailman suurimmista finanssialan verkkoalustoista. eToron avulla voit ostaa lähes kaikkia suosituimpia virtuaalivaluuttoja, kuten Bitcoinia, Ethereumia, Litecoinia, Ripple XRP:tä ja lukuisia muita. eToron hinnoittelu on markkinoiden edullisimpia: esimerkiksi Bitcoinin ostamisessa palvelumaksu on vain 0,75 % hankitun valuutan hinnasta. eToron alustalla tai hyödyntää eToto Walletia, joka on eToron oma kryptovaluuttalompakko.

Useimpiin palvelualustoihin liittyessä tulee vahvistaa oma henkilöllisyys esimerkiksi ajokortin tai passin kuvalla, eikä tätä tule säikähtää. Myös tiedot verotusta varten vaaditaan, koska sivustot pyrkivät välttymään näin erilaisilta laillisilta ongelmilta. Talletuksiin liittyvät maksut vaihtelevat usein pankkien ja luottokorttien välillä, ja siksi kotimaisen palveluntarjoajan valinta on suositeltavaa – tällöin siirrot ovat yleensä ilmaisia.

Litecoinia voi hyödyntää erilaisissa netin verkkokaupoissa, koska markkinoille on muodostunut palveluntarjoajia, jotka keskittyvät auttamaan yksityisiä toimijoita kryptomaksujen vastaanoton aloittamisessa. Tunnettavuutensa lisäksi Litecoinin asemaa markkinoilla edustaa sen verrattavuus kilpailija Bitcoiniin. Kyseinen altcoin todella nähdään monissa asiayhteyksissä edeltäjänsä lite-versioksi – perustajansa suunnitelmien mukaisesti. Kryptovaluuttarintamalla tulee jatkuvasti uusia uutisia ja julkistuksia uusista mahdollisuuksista kryptovaluuttamaksamisessa. Näistä tiedotamme usein viikottaisissa Krytovaluutta uutisissa!

Kannattaako Litecoinia ostaa?

Kryptovaluutat voidaan lajitella tokeneihin, ekosysteemeihin ja valuuttoihin. Kun siis tarkastelee Litecoinin sijoittumista kryptomarkkinoilla, on tärkeää huomioida, ettei se missään nimessä pyri kilpailemaan Ethereumin tai NEOn kaltaisten ekosysteemien kanssa. Kaikilla kryptovaluutoilla on oma erilainen toimintatapa ja -periaate. Kaikki krytovaluutat eivät kilpaile keskenään, vaan osa kryptovaluutoista on suoraa tarkoitettu yksityiskuluttajille ja osa taas suuremmille instituutioille, kuten valtioille. Valuuttana Litecoinin (LTC) tulevaisuudennäkymät tulevat valuuttana riippumaan täysin siitä, miten yleistä sen käyttö rahanvaihdon välineenä tulee olemaan. Käteisrahasta pyritään pääsemään eroon lähes kaikissa kehittyneissä maissa – joskin vaihtelevan moraalisista syistä – ja tämä on omiaan lujittamaan virtuaalivaluuttojen asemaa perinteisten valuuttojen ohella.

Voi hyvinkin olla mahdollista, että verkkokauppojen ja erilaisten netin tilauspalvelujen yleistyessä myös kryptovaluuttojen omaksunta maksuvälineenä tulee yleistymään. Nyt aikuistuva Z-sukupolvi myös on edeltäjiään tietoisempi yksityisyyteen ja valtiovaltaan liittyvistä ongelmista, ja kryptovaluutat näyttäisivät vetäneen puoleensa etenkin nuorten miesten huomion.

Näiden kryptokannattajien päätyessä korkeampiin virkoihin tietämys vaihtoehtoisista valuutoista saadaan otettua paremmin huomioon esimerkiksi lakimuutoksia tehdessä. Uusien asioiden luominen ja vakiinnuttaminen vaatii aina sulattelu- ja kypsyttelyaikaa. Jonkinlainen huomattava mullistus seuraavien vuosikymmenten aikana on lähes varmaa; keskuspankkien rahan luonnin ja valtioiden ylivelkaantumisen kun on tultava päätökseen. Jos uskot kryptovaluuttojen tulevaisuuteen tulevaisuuden maksuvälineenä kannattaa sinun harkita sijoittamista Litecoiniin!

Mitkä ovat Litecoinin suurimmat kilpailijat?

Kuten aiemmin on jo mainittu, Litecoin on Bitcoinin kaltainen, keveämpi ”pikkuversio” Bitcoinista. Näin ollen, voidaan myös ajatella Litecoinin suurimpana kilpailijana Bitcoinia, sen samankaltaisen perusperiaatteiden vuoksi. Bitcoinin ohella kilpailijoihin kuuluu myös Bitcoin Cash sekä Bitcoin SV. Toki voidaan myös ajatella muiden kryptovaluuttojen olevan kilpailija Litecoinille. Jokaisella kryptovaluutalla on enemmän tai vähemmän erilainen tapa toimia. Kryptovaluutat omaavat myös omanlaisensa käyttötarkoituksen, osa kryptovaluutoista on tarkoitettu suurempien instituutioiden välisiin transaktioihin, osa taas tavallisille kuluttajille. Kuitenkin kaikilla kryptovaluutoilla on omanlaisia ominaisuuksia, jonka vuoksi kryptovaluuttasijoittamisessa voi myös hajauttaa omistamalla useita eri kryptovaluuttoja.

Litecoin kehitys viime vuosina

Litecoinin kulta-aikaa oli 2017 vuoden nousukausi. Sen jälkeen kurssi on noussut aaltomaisesti, sykleittäin. Kurssikaaviosta on havaittavissa, että Litecoinin arvo heittelee, ja arvion mukaan tällä hetkellä ollaan uuden syklin harjanteella, kurssin kohotessa tasaiseen tahtiin. Kukaan ei voi kuitenkaan tietää kuinka pitkään nousukausi jatkuu. Varmaa on se, että kurssit heittelevät ja vaihtelevat. Pitkäntähtäimen sijoittamisella varmistaa sen, että kurssivaihteluista ei tarvitse kantaa niin suurta huolta. Litecoinin kaikkien aikojen suurin arvo oli 2017 250 € tuntumassa. Tällä hetkellä, vuonna 2021, Litecoin arvo on noin 160 €. Litecoin arvon lähtenyt jokaisen laskukauden jälkeen uudelleen nousuun, melkeinpä samantien. Viime vuosina nousua on tullut paljon, ja edellinen aallonpohja olikin 2020 kevättalvella ”Korona-dipin” aikaan.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Litecoinia voi ostaa nykyisin varsin helposti melkein mistä tahansa verkon tunnetusta kauppapaikasta. Palveluntarjoajia on monia, ja myös niiden tarjonta on vaihtelevaa. Me suosittelemme Litecoinin ostamiseen eToroa, koska kyseisellä alustalla ostaminen ja myyminen on helppoa. Etorossa voit halutessasi ostaa Litecoinin kokonaan itsellesi tai käydä sillä CFD-kauppaa. Osta Litecoinia eTorossa!

Litecoinissa on paljon hyviä ominaisuuksia, joita muilla kryptovaluutoilla ei ole. Litecoin on kuin Bitcoinin kevyt versio, omaten uunikin ketteryyden transaktioissa. Jos uskot Litecoinin tulevaisuuteen, Litecoinin jatkavat yhtenä maailman suosituimpana kryptovaluuttana, sijoita Litecoiniin! Litecoin on myös hyvä hajautuskeino, jos omistat jo jotain muuta erityyppistä kryptovaluuttaa.

Litecoinin arvo muuttuu jatkuvasti ja arvonmuutos voi olla hyvinkin suuri lyhyessä ajassa.

Litecoinin ja kaikkien muiden kryptovaluuttojen arvo määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan. Mitä enemmän Litecoinilla on kysyntää ja mitä vähemmän on tarjontaa, sen arvokkaampi Litecoin-kryptovaluutta on.

Kryptovaluutoille on ominaista kurssien suuri volatiliteetti, eli kurssin muutos. Tätä ei kannata säikähtää, vaan sen avulla voit itseasiassa tehdä suurta voittoa! Ajan mittaan kryptovaluuttojen vakiinnuttaessa paikkaansa maailman maksuvälinekentällä, tasapainottuu ja rauhoittuu myös kryptovaluuttojen kurssien muutosnopeus.

Kyllä. Litecoinin ostaminen ja omistaminen on laillista. Mikäli päätät myydä Litecoinia, maksat myynneistä pääomaveroa.

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Vastuuvapaus: Sijoittaessa voit menettää rahaa. Tee sijoituspäätökset omalla vastuulla.