Litecoin ostaminen ja sijoittaminen 2021

  • litecoin
  • Litecoin
    (LTC)
  • Price
    $156.50
  • Market Cap
    $10.39 B

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Kuluttajansuojaa ei ole. Sijoita omalla riskilläsi.

Litecoin 2021

Aiemmin maailman top 10 suosituimpien kryptovaluuttojen joukkoon kuuluva Litecoin perustettiin vuonna 2011. 

Litecoin on tällä hetkellä tippunut top10 kryptovaluutan joukosta sijalle 11. Vuoden 2020 lopussa Litecoin lähti Bitcoinin rinnalla nousuun ja tällä hetkellä kesällä 2021 kurssi pyörii 120 dollarin paikkeilla kun viime vuoden joulukuussa kurssi heilui vielä n. 70 dollarissa.

Tässä artikkelissa kerromme lisää Litecoinin historiasta, teknologiasta ja sen potentiaalista sijoituskohteena. 

litecoin Litecoin
$156.50

Sisällysluettelo

Koska Litecoin perustettiin?

Litecoinin perustaja, Charlie Lee, on ollut merkittävä hahmo Litecoinin toiminnassa alusta alkaen. Norsunluurannikolla syntynyt Lee muutti 13-vuotiaana yhdysvaltoihin, ja valmistui tietojenkäsittelytieteiden maisteriksi MIT-yliopistosta. Tämän jälkeen Lee työskenteli Googlella kymmenen vuotta, mutta alkoi kuitenkin perehtyä kryptovaluuttoihin ja kehittelemään Bitcoinin pohjalta paranneltua versiota. Litecoin perustuukin toiminnaltaan Bitcoinin ohjelmakoodiin. Lee halusi erityisesti luoda markkinoille kryptovaluutan, jonka avulla jokapäiväiset pienemmät rahansiirrot olisivat tehokkaampia.

Kun Litecoin perustettiin, sen lisäksi markkinoilla oli vain kahdeksan muuta altcoinia: Namecoin, Ixcoin, I0coin, Solidcoin V1 ja V2, GeistGeld, Tenebrix ja Fairbrix. Kaikki kyseiset valuutat ovat tähän päivään mennessä kuolleet, jonka seuraksena Litecoin onkin toiseksi vanhin markkinoilla oleva kryptovaluutta Bitcoinin jälkeen.

Vuonna 2017 Lee myi lähes kaikki omistamansa Litecoinit, ja häntä syytetäänkin ”pump and dump” ilmiöstä, sillä ennen myyntiä kurssi oli huipuissaan, mutta Leen teon seurauksena kurssi lähti laskuun. Charlie Lee työskentelee nykyään Litecoin Foundation-yhdistyksessä, joka keskittyy kryptovaluutan kehitystyöhön.

Litecoineja on rajattu määrä

Litecoinin maksimimäärä on 84 miljoonaa eli neljä kertaa enemmän kuin bitcoinin, jonka maksimimäärä on 21 miljoonaa. Artikkelin kirjoitushetkellä markkinoilla on noin 66,7 miljoonaa Litecoinia, joka tarkoittaa että 79 prosenttia kaikista Litecoineista on jo saatavilla.

Mitä enemmän Litecoineja on markkinoilla, sen vaikeammaksi algoritmien selvittäminen louhintavaiheessa muuttuu, joka tarkoittaa, että Litecoineja tulee markkinoille tällä hetkellä hitaammin, kuin alku aikoina. 

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Kuluttajansuojaa ei ole. Sijoita omalla riskilläsi.

Litecoin ostaminen

Litecoin ostaminen – miten tapahtuu?

Litecoinin ostaminen on tänä päivänä erittäin helppoa. Voit ostaa kryptovaluuttoja samaan tapaan kuin esimerkiksi osakkeita. Kryptovaluuttojen osto ja myynti tapahtuu toimeksiantojen mukaan, jolloin täytät osto-/myyntilomakkeen ja syötät lomakkeeseen haluamasi summan ja klikkaat lopuksi osta/myy painiketta. Kryptovaluuttojen ja osakkeiden ostamisessa on vain se ero, että kryptopörssit ovat auki ympäri vuorokauden jolloin voit ostaa kryptoja 24/7. 

Litecoinia voit ostaa myös suoraan toiselta yksityishenkilöltä. Jos ostat Litecoinia suoraan toiselta henkilöltä, harkitse tarkkaan kenen kanssa käyt kauppaa ja missä kaupanteko tapahtuu. Turvallisinta on ostaa litecoineja ainoastaan entuudestaan tuntemaltaan henkilöltä ja suorittaa kaupat julkisella paikalla, jotta välttyy huijatuksi tulemiselta. Kannattaa pitää mielessä, että litecoin osto- tai myyntitoimeksiantoa ei voi peruuttaa, joten sekä ostajan että myyjän tulee olla varuillaan. Turvallisinta on ostaa litecoineja esimerkiksi juuri alussa mainituista kryptopörsseistä tai välittäjän kautta, koska silloin voi välttyä huijareiden hampaisiin joutumiselta.

Jos suoritat Litecoin oston esimerkiksi eTorossa, voit samalla hyödyntää eToron omaa eWallet mobiililompakkoa, jonne voit kätevästi siirtää Litecoinisi säilöön, jollet halua käydä litecoineilla aktiivisesti kauppaa välitysalustalla. Kryptovaluuttalompakoista kerromme lisää myöhemmin tässä artikkelissa.

Opas: Näin ostat virtuaalivaluuttoja!

Vaihe 1: Avaa sijoitustili

Virtuaalivaluuttoja saa ostettua nykyään monelta eri palveluntarjoajalta. On kuitenkin oltava tarkkana minkä valitsee, koska eri tarjoajien kuluissa voi olla suuriakin eroja.

Itse suosimme tällä hetkellä eToroa, joka on yksi maailman suurimmista finanssialan verkkoalustoista. eToro tarjoaa ostettavaksi lähes kaikki merkittävimmät virtuaalivaluutat, mm. Bitcoinin, Ethereumin, Litecoinin, Ripplen ja lukuisia muita. 

eToron hinnoittelu on markkinoiden edullisimpia: Bitcoinin ostamisessa palvelumaksu on vain 0,75% hankitun valuutan hinnasta. 

Vastuunvapaus: Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa.
Harkitse onko sinulla kyky ottaa riski rahojen menettämisestä.
Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

Vaihe 2: Aktivoi tilisi ja talleta haluamasi euromäärä

eToro toimii EU:n finanssilainsäädösten alaisena, joten sinun tulee vahvistaa tilisi. Tämän jälkeen eToro tarkastaa tiedot, ja saat hyväksynnän noin 1-2 päivän kuluessa.

Voit tallettaa eToroon euroja suoraan verkkopankista tai luotto- ja maksukorteilla. Vähimmäistalletus on 50 USA:n dollaria, eli noin 42 euroa.

Vinkki: Talleta suoraan USA:n dollareita, niin vältyt valuutanvaihtokuluilta!

Katso video

Vaihe 3: Osta virtuaalivaluuttaa

Löydät kaikki tarjolla olevat virtuaalivaluutat klikkaamalla valikosta löytyvää ”Käy kauppaa markkinoilla” –kohtaa.

Kun haluat siirtyä ostamaan kryptovaluuttaa, paina haluamasi valuutan kohdalta ”Käy kauppaa” -painiketta ja syötä esiin avautuvaan lomakkeeseen haluamasi summa, jonka haluat sijoittaa (ks. kuva lomakkeesta).

Voit halutessasi asettaa tappionpysäyttimen tai voitonkotiuttimen. Jos valuutan arvo nousee tai laskee yli asettamasi pysäyttimen, eToro tekee osto-/myyntikaupan automaattisesti puolestasi.

Valintojen jälkeen klikkaa ”Avaa kauppa”. Onnittelut, nyt omistat virtuaalivaluuttaa!

Vastuunvapaus: Sijoittaessa on aina riskinä rahan menettäminen. Huomioi eTorossa sijoittamisen kulut. Lisätietoa: etoro.com/fi/trading/fees

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Onko Litecoin hyvä sijoitus vuonna 2021?

Litecoinilla on vakaa asema artikkelin kirjoitushetkellä top 10 kryptovaluuttojen joukossa. Litecoinilla on hyvät tulevaisuuden näkymät, ja monet sijoittajat luottavat siihen. Litecoinin aseman parantamiseksi markkinoilla tehdään jatkuvasti töitä aseman parantamiseksi. Esimerkiksi vähän aikaa sitten Litecoin Foundation solmi sopimuksen UFC:n kanssa, tullakseen ”viralliseksi” UFC:n kryptovaluutaksi. UFC lyhenne tulee sanoista Ultimate Fighting Championshipistä, joka on yhdysvaltalainen vapaaotteluorganisaatio.

Yleisesti ajatellen Litecoinin hintakehitys seuraa Bitcoinia sekä kryptovaluuttamarkkinoita. Artikkelin kirjoitushetkellä kryptovaluuttojen suosio on nousussa, ja voidaan ajatella, että nyt olisi hyvä aika sijoittaa Litecoiniin. Jotkut sanovat, että Bitcoin on digitaalista kultaa ja Litecoin digitaalista hopeaa. Tämä lause tiivistääkin hyvin Litecoinin aseman markkinoilla, ja suosion sijoittajien keskuudessa.

Miksi Litecoinia kannattaa ostaa?

Kryptovaluuttoihin sijoittamisessa on monia hyviä puolia. Pitkällä aikavälillä Litecoinin arvo on kehittynyt huomattavasti ja lyhyellä aikavälillä se tarjoaa sijoittajalle mahdollisuuden hyötyä kurssinousuista ja -laskuista volatiilisuutensa ansiosta.

Jos tavoitteenasi on lyhyemmän aikavälin osto, on suositeltavaa ajoittaa Litecoin osto joko kurssinousun alkuun, tai kun huomaat hinnan olevan aliarvostettu. On hyvä muistaa, että jopa kokeneen sijoittajan voi olla vaikeaa tunnistaa, milloin on oikea aika ostaa ja myydä. Tämän vuoksi ostoeriä kannattaa suunnitellusti hajauttaa. Hajauttamisella säästyt siltä, että sijoitat kaikki varasi kryptoon kurssin ollessa korkeimmillaan, ja puoli vuotta myöhemmin olet menettänyt puolet sijoitetusta omaisuudestasi.

Toinen vaihtoehto on sijoittaa Litecoiniin pitkällä tähtäimellä, sillä vaikka Litecoinin arvo tulisi laskemaan hetkellisesti, kurssihistorian mukaan Litecoinin arvo on kuitenkin aina noussut.

Esimerkiksi jos ostit Litecoinia vuonna 2013, sen hinta on ollut matalimmillaan alle viisi euroa, ja myymällä sen nyt voisit tehdä hyvät voitot, vaikkakin kurssi on heitellyt vuosien saatossa paljon.

On myös hyvä muistaa, että kryptovaluutoihin sijoittaminen sisältää riskejä ja kuten yleisesti sijoittamisessa, tulee kryptoihin sijoittaa vain sen verran kuin on valmis häviämään. Historiallisesti myös muut kryptomarkkinoilla tapahtuvat muutokset, etenkin Bitcoinin liikkeet, ovat vaikuttaneet myös Litecoinin kurssiin. Tästä syystä on erityisen tärkeää seurata myös yleisesti kryptomarkkinoiden kehitystä.

Ostaessasi Litecoinia, on hyvä pohtia mikä on Litecoinin maine tällä hetkellä, sekä sisältyykö sen sijoittamiseen suurta riskiä. Jos uskot Litecoinin suosion kasvavan ja mahdollisuuksiin, sekä uskot sen yleistyvän maksuvälineenä, voi se olla sinulle hyvä sijoituskohde.

Sijoittamisessa hajautus on tärkeää, ja osa sijoittajista kokee, että kryptovaluutat tarjoavat mahdollisuuden hajauttaa omaisuuttaan, ja suojautua nykyisen valuuttajärjestelmän riskeiltä. Riskiensä ansiosta Litecoiniin sijoittamalla voit myös saada keskimääräistä suurempia tuottoja, jonka vuoksi Litecoin on oiva sijoituskohde hajauttaaksesi salkkuasi.

Miten Litecoin toimii?

Kryptovaluutat voidaan jakaa kolmeen eri ryhmään; Valuutat, tokenit ja platformit. Litecoin kuuluu valuutoihin. Muita altcoineja jotka kuuluvat kyseiseen ryhmään ovat esimerkiksi Bitcoin Cash, Dash ja Monero. Kuten aikaisemmin tekstissä mainittiin, Litecoinin perusta pohjautuu Bitcoinin ohjelmakoodiin. Sen vuoksi Litecoin toimii hyvin samankaltaisesti kuin Bitcoin, ja joskus voidaankin kuulla sitä kutsuttavan Bitcoinin vikkelämmäksi pikkusiskoksi.

Litecoinia syntyy markkinoille tietokoneilla tehdyn louhinnan myötä. Louhimisessa tietokone ratkaisee algortimejä. Kun tietokone on ratkaissut hankalan algorytmin, samalla syntyy uutta kryptovaluuttaa. Litecoinin louhinnassa käytetään samaa Proof of Work (PoW)-algoritmia, kuin Bitcoinin louhinnassa.

Opi lisää kryptovaluuttojen eri kategorioista

Onko Litecoin parempi kuin Bitcoin?

Suurin eroavaisuus Bitcoinin ja Litecoinin välillä on nopeus. Litecoinin lohkojen käsittelyajat ovat huomattavasti nopeampia kuin Bitcoinin. Kun yhden Bitcoin-lohkon käsittelyssä kestää 10 minuuttia, yhden Litecoin lohkon käsittyyn kuluu vain 2.5 minuuttia; tämä tarkoittaa, että Litecoin on neljä kertaa nopeampi kuin Bitcoin.

Kuten aikaisemmin tekstissä jo mainittiinkin, Litecoinien maksimimäärä markkinoilla on 84 miljoonaa, kun taas Bitcoinin 21 miljoonaa. Litecoinien suurempi tarjonta markkinoilla voi vaikuttaa sen hintaan, ajamalla sitä hieman alemmas.

Toisena merkittävimmistä eroista on louhinta. Vaikka molemmat valuutat käyttävätkin Proof of Work-algoritmia, eli lohkoketjun ylläpitoa suoritetaan tietokoneiden avulla, Bitcoin ja Litecoin käyttävät eri tiivistealgoritmia. ASIC-louhinnan suosion lisääntyessä Bitcoinin louhinta tavallisella tietokoneella ei ollut kannattavaa, ja Lee huomasikin tässä kehityskohdan. Litecoin käyttää algoritmia nimeltä Scrypt, ja prosessointitehonsa vuoksi se vaatii myös muistia, jonka vuoksi ASIC-laitteiden käytöstä louhinnassa ei ole merkittävää hyötyä.

Myös Litecoinin käyttötarkoitus eroaa Bitcoinista. Charlie Lee on monesti kertonut haastatteluissaan yhtenä pääpyrkimyksenään olleen luoda Bitcoinin kaltainen kryptovaluutta, joka soveltuu paremmin pienten rahasummien siirtoon. Litecoin skaalautuu nopeammin, ja sillä voidaan suorittaa 56 transaktiota sekunissa, kun taas Bitcoinilla vain 7. Bitcoinin tehtävänä onkin ollut enemmän toimia arvonsäilyttäjänä, kuin vaihdon välineenä.

Litecoinin hyvät ja huonot puolet listattuina

Litecoinin privaattiominaisuudet

Joillain kryptovaluutoilla, esimerkiksi Monerolla, on ollut jo privaattiominaisuuksia mutta yleisesti ottaen kryptovaluutoiden lohkoketju ei suojaa rahansiirtojen osapuolia. Litecoinin on kuitenkin kehittämässä uusia MAST ja CT (Confidential Transactions) privaattiominaisuuksia valuutalleen.

Confidential Transactions ominaisuus sallisi teknologian, jonka avulla voidaan piilottaa transaktion summa ylimääräisiltä osapuolilta. CT:n kehityksessä on kuitenkin ilmennyt ongelmia, sillä prosessi on heikosti skaalautuva ja järjestelmän tarvitsisi paljon tilaa. Litecoinin kehitystiimi kuitenkin löysi ratkaisun: MimbleWimble-teknologia.

MimbleWimblen ansiosta lohkoketju saadaan tiivistettyä niin pieneksi, että myös privaattiominaisuudet saadaan käyttöön. Privaattiominaisuuksien olisi määrä tulla käyttöön vapaaehtoisena päivityksenä, joka tarkoittaa, että käyttäjät saavat itse valita transaktioita tehdessään perinteisen siirron ja MimbleWimble-tuen välillä.

Onko Litecoin laiton?

Vuonna 2011 Litecoinia perustaessa Charlie Lee kopioi melkein kokonaan bitcoinin ohjelmakoodin, tehden siihen vain pieniä muutoksia parametriin. Voidaan helposti ajatella, että tämänkaltainen kopiointi olisi laitonta. Bitcoin perustuu kuitenkin avoimeen ohjelmakoodiin, jonka vuoksi koodi on kaikkien luettavissa, kopioitavissa tai muokattavissa. 

Kryptovaluutan kopioinnin lisäksi Litecoinin ja muiden kryptovaluuttojen ostaminen, käyttäminen ja kryptovaluuttoihin sijoittaminen on täysin laillista suurimmassa osassa maista. Ainoastaan yksittäiset maat, kuten Intia, on valmistellut lakeja kryptovaluuttoja vastaan. Suomessa kryptovaluuttojen ostaminen ja myyminen on täysin laillista. 

Miltä Litecoinin tulevaisuus näyttää?

Litecoinin tulevaisuuden odotukset riippuvat pitkälti siitä, miten Litecoinia onnistutaan kehittämään toimivammaksi kryptovaluutaksi ja vaihdonvälineeksi. Globalisoituneen maailmamme vuoksi meillä on lisääntynyt tarve suorittaa nopeita rahansiirtoja helposti mihin vain – ja tähän Litecoin tarjoaakin ratkaisun. Litecoinia kehitetään jatkuvasti, ja tähän mennessä Litecoinin kehitys on ollut Bitcoinia nopeampaa, voidaan ajatella, että Litecoin on ”Bitcoinin testialusta”. On vaikeaa ennustaa mikä on Litecoinin tulevaisuus, mutta se on selvinnyt jo melkein kymmenen vuotta kryptomarkkinoilla ja on vieläkin suosituimpien kryptovaluuttojen joukossa, ja tämän ansiosta voidaankin ajatella, että valuutalla on kyky myös menestyä tulevaisuudessa.

Kryptovaluutoilla on keskenään hyvin erilaisia ominaisuuksia, ja kaikki kryptovaluutat eivät kilpaile suoraan keskenään. Tämän vuoksi Litecoin sijoittaminen voi olla järkevää, koska se ei suoraan kilpaile esimerkiksi Ethereumin kanssa. Sen sijaan Litecoinin kurssi seuraakin vahvasti Bitcoinin kurssiliikkeitä ja Bitcoinin kasvanut suosio onkin vaikuttanut positiivisesti myös Litecoinin kurssiin. Viimeisen vuoden aikana olemme huomanneet kryptovaluuttojen kurssiin vaikuttavan vahvasti isojen nimien mielipiteet. Hyvänä esimerkkinä toimii Elon Musk, joka onnistui nostamaan Bitcoinin kurssia yhden twiitin avulla. Helmikuussa 2021 suuri instituutio Grey Scale, osti 10 234 Litecoinia markkinoilta, joka vaikutti valuutan huomioon positiivisesti ja lisäsi myös muiden sijoittajien luottamusta valuuttaan. Myös analyytikoiden luoma Litecoin ennuste näyttää positiiviselta.

Litecoin ennuste vuodelle 2021

Selatessasi internetiä voit törmätä erilaisiin ennustuksiin Litecoin kurssikehityksestä. Vaikka on hyvä olla tietoinen muiden sijoittajien mielipiteistä, on kuitenkin hyvä muistaa, että nämä ovat vain yksittäisten ihmisten tai organisaatioiden ennusteita, eivätkä absoluuttinen totuus.

Yleisesti lukiessa analyysejä ja ennusteita, Litecoinin odotetaan menestyvän vielä tulevaisuudessakin, ja että sen hinta voisi pitkällä tähtäimellä tulla nousemaan. Syinä tähän ovat etenkin kirkkaat tulevaisuuden näkymät ja osa myös uskoo, että Litecoin on tällä hetkellä aliarvostettu. Joidenkin ennusteiden mukaan, Litecoin voisi tehdä tänä vuonna uuden ATH ennätyksensä, ja yltää jopa 600 dollariin. Osa ennusteista on kuitenkin sitä mieltä, että uuden huipun muodostuessa valuutta kokee myös korjausliikkeen, joka voisi ajaa Litecoinin arvon alas.

Litecoinin turvallinen säilytys

Litecoineja ostaessa tai louhiessa, tulee Litecoinien säilytykseen kiinnittää huomiota. Kun on kyseessä virtuaalivaluutta, Litecoinien tallentaminen tulee tehdä myös virtuaalisesti.

Litecoinien omistajana voit valita itsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon tai käyttää useampaa tapaa  samanaikaisesti riippuen käyttötarkoituksesta. Voit valita online-lompakon, ladata puhelimeen helposti käytettävän mobiililompakon tai hankkia erillisen hardware lompakon, joka toimii ns. muistitikun tapaan: kryptovaluutat siirretään tikulle ja tikku säilötään turvallisessa paikassa. Hardware on paras vaihtoehto silloin kun olet päättänyt ostaa kryptovaluuttoja ja pitää ne itselläsi pitkään.

Mobiililompakot ovat tällä hetkellä kaikista suosituimpia helppokäyttöisyytensä vuoksi. Mobiililompakko on sovellus, joka ladataan älypuhelimelle sovelluskaupasta. Mitä tahansa mobiililompakkoa ei kannata lähteä lataamaan, koska osa sovelluksista on luotu alun alkaen huijausmielessä. Kryptouutisissa kerroimmekin miten mies menetti 850 000 dollarin edestä Bitcoinia sovelluksen kautta.

Siksi onkin tärkeää kiinnittää huomio minkä mobiililompakon valitsee. Voi olla myös hyvä käyttää jonkin sijoitusalustan tarjoamaa omaa mobiililompakkoa, koska näin voi olla varmempi ettei kyseessä ole huijaus vaan ihka oikea lompakko. Esimerkiksi eToro on luonut oman eWallet-lompakkonsa, jonka saat samoilla tunnuksilla käyttöön, joilla rekisteröidyit heidän alustalleen. eToron lompakko tukee yli 120 eri kryptovaluuttaa.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Litecoin on yksi vanhimmista kryptovaluutoista, ja on artikkelin kirjoitushetkellä 9. suosituin kryptovaluutta. Litecoinin on kehittänyt Charlie Lee Bitcoinin ohjelmakoodin pohjalta.

Litecoin osto onnistuu helposti kryptovaluuttapörsseistä, välittäjiltä tai yksityishenkilöiltä. Yksi suosittu ostoalusta on eToro, jossa voit samalla hyödyntää eToron omaa eWallet-mobiililompakkoa kryptovaluuttojen säilytykseen.

Litecoin on tällä hetkellä yksi suosituin kryptovaluutta sijoittamista ajatellen. Tulee kuitenkin pitää mielessä, että kryptovaluuttasijoittamisessa piilee omat riskinsä.

Litecoinin lohkoketju on 4 kertaa nopeampi kuin Bitcoinin, ja kehittää uusia lohkoja 2.5 minuutin välein, kun taas Bitcoinilla lohkon kehitys kestää 10 minuuttia. Litecoin käyttää myös scrypt-algoritmia louhinnassa, kun taas Bitcoin SHA-256 algoritmia.

Litecoin hinta määräytyy sen kysynnän ja tarjonnan mukaan. Muita hintaan vaikuttavia tekijöitä ovat yleiset trendit kryptovaluutta markkinoilla, sekä Litecoinin tulevaisuuden odotukset ja teknologian kehittyminen.

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Vastuuvapaus: Sijoittaessa voit menettää rahaa. Tee sijoituspäätökset omalla vastuulla.