Litecoin (LTC) – kattava tietopaketti teknologiasta,

Litecoin on yksi maailman vanhimmista kryptovaluutoista. Litecoin toimii hyvin samankaltaisesti kuin Bitcoin, ja voidaan kuulla sanottavan, että Litecoin on Bitcoinin vikkelä pikkusisko, tai että jos Bitcoin on kryptovaluutoiden kultaa, Litecoin on hopeaa.

Litecoin LTC onkin Bitcoinin ohjelmakoodiin perustuva kryptovaluutta, ja lukemalla artikkelin saat lisää tietoa tästä potentiaalisesta sijoituskohteesta.

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Sisällysluettelo

Mikä on Litecoin?

Litecoin on lyhenteeltään LTC. Litecoin perustuu vertaisverkkoon, eli on niin sanottu ”peer-to-peer” (P2P) -valuutta, jonka etuina on muun muassa kuluvapaa maksaminen. Litecoin-nimi saattaa viitata sekä projektiin, ohjelmaan ja yhteisöön, jolloin se kirjoitetaan isolla alkukirjaimella, kuten valuuttaan, jolloin se kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella.

Kryptovaluutat voidaan jakaa kolmeen ryhmään, joista Litecoin kuuluu valuutta-ryhmään. Tämä tarkoittaa, että se on tarkoitettu maksuvälineeksi. Muita altcoineja ryhmässä ovat Bitcoin Cash, Dash ja Monero. Litecoinin perustajan Charlie Leen tavoite oli tuoda markkinoille nopeampi valuutta, jonka toiminta helpottaa käyttäjiään suorittamaan pieniä, lähes kuluttomia rahansiirtoja.

Litecoinin ohjelmakoodi perustuu Bitcoinin avoimeen ohjelmakoodiin, ja sen vuoksi verkostoa kontrolloivat käyttäjät, eivätkä esimerkiksi keskuspankit tai viranomaiset. Kuten myös Bitcoinissa, transaktiot rekisteröidään julkisesti ja käyttäjien tulee vahvistaa ne.

Kuka perusti Litecoinin?

Litecoinin perusti entinen googlen työntekijä, Charlie Lee, vuonna 2011. Nykyään Lee työskentelee Litecoin Foundation-yhdistyksessä, joka keskittyy Litecoinin kehitystyöhön.

Videolta voit kuunnella lyhyen esittelyn Litecoinista. 

Opas: Näin ostat virtuaalivaluuttaa!

Vaihe 1: Avaa sijoitustili

Virtuaalivaluuttoja saa ostettua nykyään monelta eri palveluntarjoajalta. On kuitenkin oltava tarkkana minkä valitsee, koska eri tarjoajien kuluissa voi olla suuriakin eroja.

Itse suosimme tällä hetkellä eToroa, joka on yksi maailman suurimmista finanssialan verkkoalustoista. eToro tarjoaa ostettavaksi lähes kaikki merkittävimmät virtuaalivaluutat, mm. Bitcoinin, Ethereumin, Litecoinin, Ripplen ja lukuisia muita. 

eToron hinnoittelu on markkinoiden edullisimpia: Bitcoinin ostamisessa palvelumaksu on vain 0,75% hankitun valuutan hinnasta. 

Vastuunvapaus: Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa.
Harkitse onko sinulla kyky ottaa riski rahojen menettämisestä.
Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Vaihe 2: Aktivoi tilisi ja talleta haluamasi euromäärä

eToro toimii EU:n finanssilainsäädösten alaisena, joten sinun tulee vahvistaa tilisi. Tämän jälkeen eToro tarkastaa tiedot, ja saat hyväksynnän noin 1-2 päivän kuluessa.

Voit tallettaa eToroon euroja suoraan verkkopankista tai luotto- ja maksukorteilla. Vähimmäistalletus on 50 USA:n dollaria, eli noin 42 euroa.

Vinkki: Talleta suoraan USA:n dollareita, niin vältyt valuutanvaihtokuluilta!

Katso video

Vaihe 3: Osta virtuaalivaluuttaa

Löydät kaikki tarjolla olevat virtuaalivaluutat klikkaamalla valikosta löytyvää ”Käy kauppaa markkinoilla” –kohtaa.

Kun haluat siirtyä ostamaan kryptovaluuttaa, paina haluamasi valuutan kohdalta ”Käy kauppaa” -painiketta ja syötä esiin avautuvaan lomakkeeseen haluamasi summa, jonka haluat sijoittaa (ks. kuva lomakkeesta).

Voit halutessasi asettaa tappionpysäyttimen tai voitonkotiuttimen. Jos valuutan arvo nousee tai laskee yli asettamasi pysäyttimen, eToro tekee osto-/myyntikaupan automaattisesti puolestasi.

Valintojen jälkeen klikkaa ”Avaa kauppa”. Onnittelut, nyt omistat virtuaalivaluuttaa!

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

 

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Litecoin 2020-2021

Vuosi 2020 oli Litecoinille suhteellisen tasainen, etenkin verrattuna aikaisempiin kurssinousuihin- ja laskuihin. Vuoden 2020 alussa Litecoin hinta pyöri 40 dollarin paikkeilla, ja pysyikin koko vuoden tasaisesti 40 ja 60 dollarin välillä. Litecoin hinta alkoi kuitenkin vuoden 2020 lopussa nousemaan, ja joulukuussa kurssi pyörikin jo yli 100 dollarissa.

Osa analyytikoista ennusti Litecoinin nousevan uuteen huippuunsa vuoden 2020 aikana, mutta näin ei kuitenkaan tapahtunut. Litecoin 2020 kurssi oli kuitenkin nouseva, ja kurssinousu on jatkunut vielä artikkelin kirjoitushetkeen kesään 2021 saakka.

Litecoinin arvonnousuun vaikuttaa osittain Bitcoinin kurssimuutokset. Siinä missä Bitcoinin kurssi lähti vuoden 2021 lopussa hurjaan nousuun, samoin lähti myös Litecoinin. Tällä hetkellä Litecoinin kurssi pyörii 120 dollarin paikkeilla. Kurssikehitys on ollut suurta koko alkuvuoden ajan. 

 • litecoin
 • Litecoin
  (LTC)
 • Price
  $186.04
 • Market Cap
  $12.79 B

Miten Litecoin arvo määräytyy?

Litecoinin kurssiin vaikuttavat monet eri tekijät. Pääasiassa hintaan vaikuttaa kysyntä ja tarjonta, sekä tulevaisuudenodotukset. Jos sijoittajat uskovat, että Litecoin tulee kehittymään tulevaisuudessa, ja onnistuu keräämään huomiota, voi sen hinta nousta paljonkin.

Kurssiin vaikuttaa myös tarjonnan määrä. Litecoineja on lähtökohtaisesti markkinoilla on tarjolla enemmän Litecoinia, kuin esimerkiksi Bitcoinia, jonka vuoksi voikin mennä aikaa ennen kuin Litecoin nousee samalle tasolle kuin Bitcoin. Vuonna 2017 Charlie Lee myi lähes kaikki omistamansa Litecoinit, jonka vuoksi tarjonta markkinoilla lisääntyi, ja Litecoinin kurssi tippui.

Litecoinia pidetään Bitcoinin seuraajana, ja tarkastellessa hintakehtitystä voimme nähdä korrelaation Bitcoinin ja Litecoinin hinnan välillä. Usein yleiset trendit kryptomarkkinoilla vaikuttavat Litecoinin hintaan, joten on hyvä idea seurata koko markkinaa eikä vain Litecoinia. Myös esimerkiksi koronakriisi vaikutti negatiivisesti Litecoinin hintaan, ja Litecoin hinta putosi noin 60 dollarista 40 dollariin vuoden 2020 alussa.

Litecoinin markkina-arvo

Artikkelin kirjoitushetkellä, kesällä 2021, Litecoinin markkina-arvo on noin 7,8 miljardia yhdysvaltain dollaria. Litecoin on ollut markkina-arvoltaan joskus top 10. kryptovaluuttojen joukossa, mutta tällä hetkellä Litecoin on tippunut sijalle 13.

Litecoin vs. Bitcoin

Vaikka Litecoin LTC perustuukin Bitcoinin ohjelmakoodiin, on näissä kahdessa valuutassa paljon eroja. Ensinnäkin Bitcoin kehitettiin vuonna 2009, kun taas Litecoin vuonna 2011. Bitcoinin kehittäjä on Satoshi Nakamoto, kun taas Litecoinin on kehittänyt Charlie Lee. Bitcoin on myös markkina-arvoltaan huomattavasti suurempi kuin Litecoin.

Valuuttojen toiminnassa on myös joitain eroja. Esimerkiksi Litecoinin lohkojen käsittelyajat ovat huomattavasti nopeampia kuin Bitcoinin. Kun yhden Bitcoin-lohkon käsittelyssä kestää 10 minuuttia, yhden Litecoin lohkon käsittyyn kuluu vain 2.5 minuuttia; tämä tarkoittaa, että Litecoin on neljä kertaa nopeampi. Lisäksi Litecoinin maksimimäärä markkinoilla on 84 miljoonaa, eli neljä kertaa enemmän kuin Bitocinin, jonka maksinmimäärä on 21 miljoonaa. Tällä hetkellä Bitcoineja on markkinoilla liikkeellä noin 18 miljoonaa, kun taas Litecoinia lähes 67 miljoonaa.

Vaikka molemmat valuutat käyttävätkin Proof of Work-algoritmia, eli lohkoketjun ylläpitoa suoritetaan tietokoneiden avulla, Bitcoin ja Litecoin käyttävät eri tiivistealgoritmia. ASIC-louhinnan suosion lisääntyessä Bitcoinin louhinta tavallisella tietokoneella ei ollut kannattavaa, ja Lee huomasikin tässä kehityskohdan. Litecoin käyttää algoritmia nimeltä Scrypt, ja prosessointitehonsa vuoksi se vaatii myös muistia, jonka vuoksi ASIC-laitteiden käytöstä louhinnassa ei ole merkittävää hyötyä.

Vaikka Bitcoinissa ja Litecoinissa on eroavaisuuksia, ne eivät juurikaan käytössä eroa toisistaan. Tämän vuoksi Litecoin sijoittaminen ja käyttö on helppoa, jos Bitcoinit ovat aikaisemmin tuttuja.

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Litecoinin perustiedot

 • Perustaja Charlie Lee, vuonna 2011
 • Enimmäismäärä markkinoilla 84 miljoonaa, tällä hetkellä markkinoilla liikkeellä noin 67 miljoonaa Litecoinia.
 • Markkina-arvo artikkelin kirjoitushetkellä 7,8 miljardia USA:n dollaria.
 • Lohkoaika 2.5 minuuttia.
 • Konsensusalgoritmi Proof-of-Work.
 • Tiivistealgoritmi louhinnassa Scrypt.
 • ATH-hinta (Kurssiennätys) 375,29 USD, 19. Joulukuuta 2017
 • Kurssi matalimmillaan 1,11 USD, 14. Tammikuuta 2015

Miksi Litecoinin käyttö kannattaa?

Vaikka kryptovaluutat ovat vielä monelle vieraita, on niiden käyttöön monta hyvää syytä. Moni uskookin kryptovaluuttojen olevan tulevaisuuden valuutta.

Litecoinia ei hallitse mikään ulkopuolinen taho, kuten keskuspankki, vaan kyseessä on vertaisverkko, jossa jokainen hallitsee omia virtuaalikolikoitaan. Litecoineja siirrettäessä ei tarvita myöskään minkäänlaisia välikäsiä, joten siinä ei luoteta järjestelmään vaan toimijoihin, jotka pitävät tätä vertaisverkkoa pystyssä.

Tämän lisäksi, Litecoineja lasketaan liikkeelle erittäin hallitusti, eikä niitä ole koskaan liikkeellä enempää kuin 84 miljoonaa, kun taas eurot voivat helposti kokea inflaation.

Kuten Lee luodessaan Litecoinia tavoittelikin, ovat rahansiirrot Litecoineilla paljon nopeampia ja ne hoituvat yleensä minuuteissa. Litecoinilla suoritetut rahansiirrot ovat myös nopeampia, kuin esimerkiksi Bitcoinilla.

Niitä on myös turvallisempaa käyttää, sillä rahansiirroissa ei ole näkyvissä henkilötietoja vaan kaikki hoidetaan osoitteilla. Viranomaiset eivät voi myöskään jäädyttää kryptovaluuttaa, toisin kuin pankkitilejä. Toisaalta, kultaan verrattuna litecoineja on paljon helpompi säilyttää, niihin ei tarvitse tarkkaan vartioitua holvia. Litecoineja on myös paljon helpompi käyttää ostosten maksamiseen, on paljon hankalampi sahailla siivu kultaharkosta ja ostaa sillä maitoa ja leipää. Täten voidaankin ajatella, että Litecoin on hyvä kohde hajauttaa sijoituksiasi, sillä sen säilytys on helppoa, ja Litecoinit saat siirrettyä helposti takaisin rahaksi.

Litecoinin historia

Kuten aikaisemmin jo artikkelissa mainittu, Litecoinin loi vuonna 2011 Charlie Lee. Lee on aikaisemmin työskennellyt muun muassa Googlella insinöörinä. Ennen Litecoin-projektia hän oli ollut myös mukana kehittelemässä Fairbrix-nimistä digitaalista valuuttaa, joka kuitenkin epäonnistui. Litecoinia perustaessa sen järjestelmässä ilmaantui jonkinlaisia bugeja, mutta ne onnistuttiin korjaamaan vuoden 2013 marraskuussa julkaistun päivityksen ansiosta. Tämä kuitenkin on hieman horjuttanut sijoittajien uskoa Litecoiniin.

Litecoin suosio alkoi nousta vuonna 2013, taustalla on monia tekijöitä. Ensiksi sen louhinnan helppous kannusti ihmisiä alkamaan louhia sitä – louhijat eivät enää tarvinneet kalliita välineitä sen louhintaan. Moni myös huomasi Litecoinin kehittäjätiimin olevan hyvä, ja kehittävän säännöllisiä päivityksiä valuutan käyttöön.

Litecoin säilytti paikkansa valokeilassa, ja olikin pitkän aikaa markkina-arvoltaan toinen ja kolmas kryptovaluutta. Litecoin on toiminut monen Bitcoiniin kaavaillun ominaisuuden testialustana, esimerkiksi toukokuussa 2017 Litecoin LTC otti käyttöönsä Segregated Witness-päivityksen. Tämän päivityksen ansiosta transaktioiden vauhti nousi merkittävästi. Kun päivitys launchattiin Litecoin kurssi nousi 3 dollarista 300 dollariin.

Miltä Litecoinin tulevaisuus näyttää?

Koska kryptomarkkinat ovat suhteellisen uusi markkina, ei kukaan tiedä miten ne tulevat kehittyvään tulevina vuosina. Litecoin tulevaisuus kuitenkin näyttää hyvältä. Vaikka Litecoin onkin kohdannut kurssiromahduksia, se on niistä huolimatta onnistunut säilyttämään asemansa markkinoilla top 10 suosituimman kryptovaluutan joukossa.

Litecoinia kehitetään jatkuvasti, ja tällä hetkellä kehitteillä olevat privaattiominaisuudet CT ja Mast voivat vaikuttaa Litecoin käyttöön ja kurssiin tulevaisuudessa positiivisesti.

Tarkastellessasi kryptomarkkinoita tulet huomaamaan, etteivät kaikki kryptovaluutat kilpaile keskenään. Litecoin LTC tulevaisuus riippuukin kovasti sen kyvystä täyttää tehtävänsä markkinoilla – eli miten se tulee yleistymään vaihdon välineenä ja minkälaisia etuja se tulee tarjoamaan käyttäjilleen. Etenkin tulevat sukupolvet tulevat olemaan entistä tietoisempia yksityisyyteen ja tietosuojaan liittyvistä ongelmista, ja kryptojen tarjotessa ongelmaan ratkaisun, voisimme ajatella, että kryptot tulevat yleistymään maksuvälineenä tulevaisuudessa.

Litecoin ennuste näyttää hyvältä. Monet analyytikot ovat ennustaneet Litecoin kurssin nousevan tulevina vuosina, ja lukemalla analyyseja, löytää niistä usein enemmän positiivisia arvosteluita, kuin negatiivisia odotuksia. On kuitenkin hyvä muistaa, että edes ammattilaisten luomiin analyyseihin ei tule luottaa, sillä kukaan ei voi ennustaa miten arvo tulee nousemaan. Seuraamalla analyysejä pysyt kuitenkin hyvin perillä yleisistä oletuksista valuuttaa kohtaan.

Myös aikaisemmin mainittu vuonna 2020 alkanut kasvu on jatkunut vuonna 2021, ja hinta nousi keväällä jo yli 200 euroon. Hinta on viimeksi ollut yhtä korkealla vuonna 2017, kun Litecoin kurssi teki ennätyslukemansa. Kevään nousun jälkeen kurssi on kuitenkin laskenut noin 120 dollarin paikkeille.

Litecoin louhinta

Litecoin louhiminen on myös hyvä keino hankkia Litecoineja. Louhiminen tarkoittaa käytännössä algoritmeja, joita mainareiksi kutsutut louhijat ratkaisevat. Käytännössä nämä algoritmit ovat monimutkaisia ongelmia, aivan kuten vaikeita sudokuja. Jos mainari ratkaisee tämän, saa hän palkkioksi kirjoittaa lohkon lohkoketjuun sekä lohkon verran litecoineja.

66,75/ milj.
Louhittu määrä

Litecoin käyttökohteita

Litecoineja voi käyttää verkkoliikkeissä, joita löytyy laidasta laitaan, lastenvaatteista ja kauneustuotteista musiikkiin ja kuivattuun lihaan. Voit esimerkiksi maksaa vuokraasi Litecoineilla, jos olet vuokralaisena Re/max:in asunnoissa Lontoossa! Käyttökohteiden lista on pitkä, ja se kasvaa koko ajan, sillä bitcoinia käyttävien kauppiaiden on helppo muuntaa sovelluksensa myös litecoineille sopivaksi.

Vaikka kryptovaluutta saattaa tuntua vieraalta asialta, on se kuitenkin jo tätä päivää ja erittäin paljon myös huomista. Sen suurin etu piilee rahansiirtojen nopeudessa, joka on parhaimmillaan sekunteja siirtopaikasta riippumatta. Muilla tavoin vaikkapa mannertenvälisiin siirtoihin uppoaa helposti päiviä. Tämä nopeus on juuri lohkoketjun ansiota, josta voidaan johtaa myös muita, uusia teknologioita.

Litecoinin turvallinen säilytys

Kun on ostanut Litecoineja tai ansainnut niitä louhimalla, on Litecoin lompakko hyvä paikka säilyttää niitä. Kun on kyseessä virtuaalivaluuttaa, ostettujen Litecoinien tallentaminen onnistuu tietysti sähköisessä muodossa. Litecoinien omistajat voivat valita itselleen parhaiten sopivan vaihtoehdon tai käyttää useampaa mahdollisuutta samanaikaisesti riippuen käyttötarkoituksesta. Sijoittaja voi valita online-lompakon, omalle tietokoneelle ladatussa lompakossa säilyttämisen, tai erillisen hardware lompakon.

Jos säilytät litecoineja tietokoneellasi, on paras tapa suojautua varkauksilta pitämällä tietokoneen tietoturva kunnossa. Kattavia tietoturvaoppaita löytyy käyttämästäsi käyttöjärjestelmästä liittyen esimerkiksi Microsoftilta.

Lisäksi tarjolla on korkeatasoisia yksityishenkilöiden pitämä tietoturvasivustoja kuin myös aktiivisia keskustelufoorumeja. Lompakko on hyvä myös salata, tämä onnistuu yleensä lompakko-ohjelman sisältä, sen asetuksista.

Koska kyseessä on tietyllä tapaa fyysinen säilytyspaikka, on se mahdollista myös kadottaa, esimerkiksi tulipalon yhteydessä tai jos tietokoneen kiintolevy hajoaa. Siksi tässäkin on tärkeää varmuuskopiointi, jotka on hyvä pitää nekin kuitenkin vain offline-ympäristössä.

Varmuuskopiot on hyvä myös hieman levittää maantieteellisesti, sillä jos kaikki varmuuskopiot tuhoutuvat tulipalossa, ei niistä ole mitään hyötyä. Myös useissa lompakko-ohjelmissa on sisällä mahdollisuus varmuuskopiointiin, jota kannattaa käyttää hyväkseen usein, jotta lompakon tiedot ja tapahtumat pysyvät ajan tasalla myös varmuuskopiossa.

Litecoin rahaksi, miten onnistuu?

Voit nostaa Litecoinisi rahaksi lompakostasi käyttämällä esimerkiksi bittimaattia. Bittimaatti toimii samalla tavalla kuin perinteinen otto automaatti, ja voit nostaa sieltä Litecoinisi rahaksi. Tälläisiä automaatteja löytyy ympäri maailmaa, jopa Suomesta. Toinen vaihtoehto on myydä ostamasi Litecoinit. Samalla tavalla kuin ostaessa, sinun tulee myydä Litecoinisi joko kryptopörssissä, välittäjän kautta tai yksityiselle käyttäjälle peer-to-peer transaktiossa.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset:

Litecoin on yksi maailman vanhimmista kryptovaluutoista, joka perustuu Bitcoinin ohjelmakoodiin.

Vuonna 2021 Litecoinin tulevaisuudennäkymät vaikuttavat kirkkaalta, joten se voisi olla potentiaalinen sijoituskohde. On kuitenkin hyvä muistaa, että kryptomarkkinat ovat riskinen sijoituskohde. Kukaan ei tiedä miten kryptovaluutat tulevat menestymään tulevaisuudessa.

Suurimmat erot Litecoinin ja Bitcoinin välillä ovat lohkoketjun nopeus sekä mahdollisten louhittavien kolikoiden määrä. Litecoin käyttää myös scrypt-algoritmia louhinnassa, kun taas Bitcoin SHA-256 algoritmia. Litecoin on markkina-arvoltaan 13.6 miljardia, kun taas Bitcoinin markkina-arvo on noin triljoonan.

Litecoin käyttö rahansiirroissa on oikeastaan turvallisempaa kuin niin sanotun fiat-rahan. Rahansiirroissa ei ole kolmansia osapuolia, joten raha siirtyy suoraan maksajalta vastaanottajalle, eikä transaktion osapuolia voida selvittää.

Litecoinia voi ostaa kryptovaluutta pörssistä, yksityiseltä välittäjältä tai välittäjän avustuksella. Helpointa on ostaa Litecoinia kryptovaluuttapörsisstä, esimerkiksi eTorosta.

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Vastuuvapaus: Sijoittaessa voit menettää rahaa. Tee sijoituspäätökset omalla vastuulla.