Neo (NEO)

NEO on kolmannen sukupolven hajautettu lohkoketju-ratkaisu, joka on avoimen lähdekoodin kryptovaluutta sekä lohkoketjun päällä oleva platform esimerkiksi älysopimuksille ja erilaisille sovelluksille.

NEO on luotu Kiinassa ja sisältää myös toisen kryptovaluutan nimeltä GAS, joka on ikään kuin virtuaalista bensaa, jota ilman tässä ekosysteemissä ei voi toimia.

Mihin NEO:a voi käyttää?

NEO:n kaltaisten platformien potentiaali on valtava, ja tällä hetkellä vasta flirttaillaan ja spekuloidaan niiden valtavalla potentiaalilla.

Sitä jo kuitenkin käytetään tai suunnitellaan käytettäväksi seuraaviin ratkaisuihin:

Älysopimusten luominen

NEO:n etuna pidetään muun muassa sitä, ettei sovelluskehittäjän tarvitse opetella uutta ohjelmointikieltä, kuten muissa samantapaisissa platformeissa, vaan C#, Java, tai muu yleisesti käytettävissä ohjelmointikieli riittää tässä ekosysteemissä työskentelemiseen.

Digitaalinen identiteetti

Tänne voi laittaa säilöön esimerkiksi yrityksen työntekijöiden henkilötiedot elektronisessa muodossa. Näitä tietoja voidaan käyttää monikerroksisen henkilötunnistuksen, kuten sormenjälkien, kasvo- ja äänitunnistuksen sekä tekstiviestin jälkeen.

Varojen hallinta

Perinteiset varat voidaan muuntaa digitaalisiksi älysopimuksia käyttämällä. Se, että systeemi on hajautettu ja lailla ja digitaalisille sertifikaateilla suojattu, tekee siitä turvallisen.

Louhinta

Kuten muitakaan kolmannen sukupolven ratkaisuja, ei NEO-tokeneitakaan voi louhia.

Tämä on hyvin käytännöllinen ratkaisu, sillä louhiminen vie energiaa, ja maailmasta loppuisi sähkö, jos jokaista uuttaa kryptovaluuttaa pitäisi alkaa louhia.

Kaikki NEO-tokenit on siis jo louhittu ja niitä on olemassa yhteensä 100 miljoonaa.

Tällä hetkellä markkinoilla on liikenteessä 50 miljoonaa NEO-tokenia. NEO-tokenin pienin yksikkö on 1, eikä sitä voi siis jakaa. Tämä kannattaa ottaa huomioon niitä ostaessa ja myydessä.

Ostaminen

NEO-tokeneita voi ostaa kryptopörsseistä, mutta niitä ei voi ostaa suoraan euroilla, vaan niiden hankkimiseen tarvitaan Ethereumia tai Bitcoineja.

NEO-token on ikään kuin sijoitus NEO-lohkoketjuun.

Platformilla operoimiseen tarvitaan kuitenkin GASia, virtuaalista bensaa, jota saa omistamalla eli holdaamalla NEO-tokeneita NEO-lompakossa.

Tämä niin sanottu transaktiomaksu on kehitetty spämmäämisen estämiseksi. Tällä tavoin ohjelmallinen spämmääminen olisi niin kallista touhua, ettei siihen kannata kenenkään ryhtyä.

NEOn kilpailijat, kuten EOS, ovat ratkaisseet spämmäämisongelman eri tavoin. EOS-tokeneilla saa käyttöön tietyn prosentin lohkoketjusta, eli mitä enemmän kapasiteettia tarvitsee, sitä kalliimmaksi se tulee. Ja ohjelmalliseen spämmäämiseen tarvitaan tunnetusti suuri määrä tilaa.

NEO-tokeneita voi tietenkin ostaa sijoitusmielessä, ja myydä holdaamalla saatuja GAS-tokeneita. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kaikkien kryptovaluuttojen arvo heittelehtii rankasti, joten ei kannata ostaa enempää, kuin mitä arvioi voivansa menettää.

VEROTUS

Kuten muillakin kryptovaluutoilla, voi myös NEO:illa tehdä tuloa, ja silloin tämä tulo on verotuksen alaista.

Jos taas antaa näitä NEO:ja lahjaksi, koskee tätä toimintoa lahjaverotus.

Koska virtuaalivaluutta-ala kehittyy ja muuntuu jatkuvasti, muuttuvat myös Verohallituksen ohjeet. Jotta verokarhu ei tulisi koputtelemaan ovelle, kannattaa viimeisimmät ohjeet tarkistaa suoraan Verohallinnon sivuilta.

Hieman historiaa

NEO tunnettiin aiemmin Antshares-nimellä, ja sitä hypetettäessä sitä kutsuaan sellaisilla nimillä kuin ”Kiinan Ethereum” tai ”Ethereumin tappaja”.

Faktoja katsottaessa kyseessä on kuitenkin vuonna 2014 perustettu ja vuonna 2017 uudelleen NEO:ksi brändätty uuden sukupolven lohkoketju-sovellus, ja aika näyttää, miten se kehittyy.

Kryptovaluutan perustaja on Da Hongfei, jonka unelmissa on monen muun kryptovaluutan perustajan tavoin älykäs, turvallinen ja tasa-arvoinen taloussysteemi.

Hongfein päämääränä on olla mukana eturintamassa rakentamassa tätä tulevaisuutta yhä parempia ratkaisuja kehittäen.

Osta kryptovaluuttoja eTorossa. Edulliset välityspalkkiot!