Neo (NEO) kryptovaluutta 2021

NEO kryptovaluutta on kolmannen sukupolven hajautettu lohkoketjuratkaisu. NEO on avoimen lähdekoodin kryptovaluutta sekä lohkoketjun päällä oleva platform esimerkiksi älysopimuksille ja erilaisille hajautetuille sovelluksille.

NEO on luotu Kiinassa ja sisältää myös toisen kryptovaluutan nimeltä GAS, joka on ikään kuin virtuaalista bensaa, jota ilman NEO ekosysteemissä ei voi toimia.

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Sisällysluettelo

Mikä on NEO?

NEO on kolmannen sukupolven platform alusta, jonka ekosysteemiin kehittäjät voivat luoda hajautettuja sovelluksia.  NEO kryptovaluutan kaltaisia vastaavanlaisia toimijoita löytyy esimerkiksi Cardano sekä Ethereum.

2014 vuonna perustettiin Antshares, joka oli Kiinassa ensimmäinen avoimen lähdekoodin omaava lohkoketjuteknologia. Sen perustajina toimivat Da HongFei sekä Erik Zhang, samainen kaksikko perusti hetkeä myöhemmin OnChain yrityksen, mikä on vastannut Antsharesin kehityksestä. Sille tuli uudelleenbrändäys 2017, ja sai nimekseen NEO.

NEOn kehittämisestä vastaa siis samainen OnChain yritys. OnChain tekee enemmän hallinnollisia asioita, esim. on liitoksissa Kiinan valtioon, mitä kautta myös NEOn on mahdollista tehdä Kiinan valtiolle yhteistyötä.

Opas: Näin ostat virtuaalivaluuttaa!

Vaihe 1: Avaa sijoitustili

Virtuaalivaluuttoja saa ostettua nykyään monelta eri palveluntarjoajalta. On kuitenkin oltava tarkkana minkä valitsee, koska eri tarjoajien kuluissa voi olla suuriakin eroja.

Itse suosimme tällä hetkellä eToroa, joka on yksi maailman suurimmista finanssialan verkkoalustoista. eToro tarjoaa ostettavaksi lähes kaikki merkittävimmät virtuaalivaluutat, mm. Bitcoinin, Ethereumin, Litecoinin, Ripplen ja lukuisia muita. 

eToron hinnoittelu on markkinoiden edullisimpia: Bitcoinin ostamisessa palvelumaksu on vain 0,75% hankitun valuutan hinnasta. 

Vastuunvapaus: Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa.
Harkitse onko sinulla kyky ottaa riski rahojen menettämisestä.
Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Vaihe 2: Aktivoi tilisi ja talleta haluamasi euromäärä

eToro toimii EU:n finanssilainsäädösten alaisena, joten sinun tulee vahvistaa tilisi. Tämän jälkeen eToro tarkastaa tiedot, ja saat hyväksynnän noin 1-2 päivän kuluessa.

Voit tallettaa eToroon euroja suoraan verkkopankista tai luotto- ja maksukorteilla. Vähimmäistalletus on 50 USA:n dollaria, eli noin 42 euroa.

Vinkki: Talleta suoraan USA:n dollareita, niin vältyt valuutanvaihtokuluilta!

Katso video

Vaihe 3: Osta virtuaalivaluuttaa

Löydät kaikki tarjolla olevat virtuaalivaluutat klikkaamalla valikosta löytyvää ”Käy kauppaa markkinoilla” –kohtaa.

Kun haluat siirtyä ostamaan kryptovaluuttaa, paina haluamasi valuutan kohdalta ”Käy kauppaa” -painiketta ja syötä esiin avautuvaan lomakkeeseen haluamasi summa, jonka haluat sijoittaa (ks. kuva lomakkeesta).

Voit halutessasi asettaa tappionpysäyttimen tai voitonkotiuttimen. Jos valuutan arvo nousee tai laskee yli asettamasi pysäyttimen, eToro tekee osto-/myyntikaupan automaattisesti puolestasi.

Valintojen jälkeen klikkaa ”Avaa kauppa”. Onnittelut, nyt omistat virtuaalivaluuttaa!

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

 

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Mikä on NEOn missio?

NEO kryptovaluutan missio on tehdä mistä tahansa varallisuudesta, digitaalisesta tai fyysisestä, saavutettavaa ihmisille ja sovelluksille minimoiden luottamuksen sekä luvan tarpeen. NEO kryptovaluutan tavoitteena on käytännössä poistaa välikädet ihmisten välisistä transaktioista esim. pankit.

Digital Assets + Digital Identity + Smart Contract = Smart Economy. Tämä yhdistelmä ajaa NEO kryptovaluutan kehitystä eteenpäin.

neo kryptovaluutta

Mikä tekee NEOsta uniikin?

NEO tuo mukaan digitaalisen tunnistautumisen, mikä saa aikaan paljon luotettavampaa sekä seurattavampaa vaihdantaa. Tämä sopii hyvin valtion tasoiselle projektille, sillä laittoman toiminnan estäminen on paljon helpompaa.

Kiinan valtio panostaa hyvin paljon digitaalisiin ratkaisuihin ja parempaan henkilöiden tunnistautumiseen ja tunnistukseen, joten NEO on mitä luultavimmin oikeassa paikassa, kun toimii Kiinan valtion kanssa yhteistyössä. Nykyaikana myös ”Know Your Customer” ja rahanpesun torjunta on erittäin paljon pinnalla eri kryptovaluuttojen noustessa, ja NEO on yksi edelläkävijöistä tämän osalta X.509 standardin sertifikaattiensa ansiosta.

Lohkoketjun algoritmi on myös huomattavasti erilainen kuin muiden lohkoketjuprojektien ja se pystyy käsittelemään jopa 10 000 transaktiota sekunnissa.

Miten NEO toimii?

NEO kryptovaluutta toimii NEO ja neoGAS, eli GAS tokeneilla. Ensimmäinen näistä, eli NEO token, on niin sanottu lohkoketjun hallinnointiin käytettävä token. NEO token antaa sen haltijalle mahdollisuuden äänestää alustan kehittämisessä. Toinen näistä, eli GAS token, on token, jota käytetään transaktioihin ja älysopimuksiin.

Käytännössä NEO toimii siten, että käyttäjät muuttavat ensiksi varansa digitaaliseen muotoon, eli NEO tokeneiksi. Tämän jälkeen he muodostavat älysopimuksen varannoistaan, joka tallentuu lohkoketjulle. Tämän jälkeen älysopimuksen määrittelyjen mukainen vaihdanta tapahtuu. Tämä ehkäisee ihmisten välisen luottamuspulan aiheuttamia ongelmia, ja vaihdanta tapahtuu ilman välikäsiä, suoraan koodatun tiedon mukaisesti.

NEO tokenit toimivat yhdessä GAS polttoaineen kanssa lohkoketjussa. Tämä yhdistelmä auttaa turvaamaan verkkoa entistä enemmän. Kaikki NEO tokenien hallussapitäjät saavat tietyin aikavälein lompakkoonsa GAS tokeneita, lompakon yhteensopivuus tulee tarkistaa tämä asia silmälläpitäen, joissain tapauksissa se ei tapahdu automaattisesti.

NEO lähti liikkeelle AntShares-projektista

Alun perin NEOn nimenä toimi AntShares, se koki kuitenkin brändiuudistuksen muutama vuosi perustamisensa jälkeen ja nimi muuttui NEOksi. Tämän asian syy ei ole löydettävissä, mutta oletuksena toimii trendikkyyden puuttuminen kryptovaluutan nimestä.

NEO vs. Ethereum

NEO kryptovaluutasta puhutaan kryptovaluuttayhteisössä usein nimityksellä ”Kiinalainen Ethereum

NEO kryptovaluutan ja Ethereumin välinen yksinero on tokenien jakelu. Ethereumilla ei ole maksimimäärää, mutta NEO kryptovaluutalla on tietty määrä, jota ei voi ylittää. Tämä johtuu siitä, että NEO ja Ethereumin siirtäminen on rakennettu eri tavalla. Käytännössä Ethereum toimii Ethereumilla, joka toimii samalla valuuttana sekä kaasuna Ethereumin transaktioita ja älysopimuksia käsitellessä. NEOlla taas on valuuttana NEO hallinnointitoken, sitä ei voida jakaa osiin vaan ne ovat aina kokonaislukuja, sitä varten on erikseen GAS, joka toimii alustan kaasuna.

NEO on teknologiassa monella saraa edellä Ethereumia skaalautuvuudessaan, mutta Ethereum on kehittämässä teknologiaansa näiltä osin. NEO valuutta on saanut paljon tukea kryptovaluuttojen kehittäjiltä, koska alustalle on mahdollista koodata paljon monipuolisemmin, kuin Ethereumilla. NEO kryptovaluutalle koodatessa pystytään käyttämään monia perinteisiä koodausmenetelmiä kuten C++, C# tai Java. Ethereumilla on vain oma koodauskielensä, Solidity. Tämä tarkoittaa sitä, että jos uusi kehittäjä haluaa tehdä Ethereum dAppin eli sovelluksen, hänen täytyy ensin oppia Solidityn koodikieli. Tämä sinänsä hidastaa kehitystyötä ja skaalautuvuutta.

Ethereum on kuitenkin adaptaatiossa paljon edellä, joka tulee olemaan paljon suurempi etu, kuin se että NEOn jotkut ominaisuudet ovat paremmat. Ethereum korjaa teknologiaansa jatkuvasti, mikä on erittäin tärkeää, koska monet uudet ratkaisut ovat teknologialtaan huomattavasti parempia, kuin Ethereum. Jos verrataan vaikkapa NEO kryptovaluutan ja Ethereumin siirtonopeutta, NEO pystyy siirtämään 10 000 transaktiota sekunnissa ja Ethereum vain 15 transaktiota sekunnissa. Kuitenkin, kun Ethereum kehittää alustaansa ja jatkaa pitkäjänteistä työtä tuhansien kehittäjiensä voimalla, kilpailu on joka tapauksessa erittäin hankalaa jokaiselle Ethereumin kilpailijalle.

NEOn konsensusalgoritmi

NEOn konsensusalgoritmi käyttää nimeä dPos eli Delegated Proof of Stake. Ennen sen avaamista käydään perinteisempiä vaihtoehtoja läpi.

Ensimmäisenä tulee POW eli Proof of Work, millä tavalla esimerkiksi Bitcoin toimii. Validaattorit käyttävät laitteistoa laskemaan vaativia laskutoimituksia, se kenellä on eniten laskutehoa, todennäköisesti ratkaisee laskutoimituksen ja saa itselleen palkkion ja tehtyä uuden lohkon lohkoketjuun. POS eli Proof Of Stakessa taas algoritmi valitsee seuraavan lohkon tekijän hänen panttaamansa kryptovaluuttojen perusteella, eli olet vastuussa omien sijoituksiesi verran verkon toiminnasta. NEOn tapauksessa tokenien omistajat voivat äänestää erikseen validaattoreita, sekä todistajia, jotka todistavat uusien lohkojen tekemisen. Molemmilla on omat roolinsa, ja tällaisen järjestelmän ylläpito vaatii todella aktiivisen yhteisön sekä koordinoidun toiminnan.

NEO kurssi ja arvo

NEO kryptovaluutta arvo oli 2017 vuoden alussa n. 0.10–0.15 dollaria monta kuukautta, sitten se lähti ampaisemaan nopeasti ylöspäin. Aluksi NEO kurssi nousi noin 50 dollariin muutamassa kuukaudessa, pienen korjausliikkeen jälkeen nousi todella nopeasti huippuunsa n. 200 dollariin.

Samalla kun kryptomarkkinat kokivat laantumisen, niin koki myös NEO. Sen hinta on pysynyt muutaman vuoden ajan noin 10 dollarin lukemissa, mutta lähiaikoina kurssi on saanut paljon nostetta, ja se on noussut nyt 63 dollariin. Mikäli on ennusteisiin luottamista, niin NEO voi kokea samanlaiset nousut lähivuosina. NEO kryptovaluutan kurssihistoria on mennyt suhteellisen samanlaisena kuin monen muunkin.

 • neo
 • NEO
  (NEO)
 • Price
  $40.81
 • Market Cap
  $2.88 B

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Kuinka monta NEO kolikkoa on markkinoilla?

NEO tokenien maksimimäärä on 100 miljoonaa kappaletta. Tämä 100 miljoonan NEO tokenin potti on jaettu kahteen osaan. Ensimmäiset 50 miljoonaa NEO tokenia jaettiin kryptovaluutan lanseerauksen yhteydessä kannattajille ns. joukkorahoituksen myötä. Tämä tarkoittaa käytännön tasolla tavallisia sijoittajia, jotka ovat mahdollistaneet alustan kehityksen sen alkuvaiheessa. Loput 50 miljoonaa NEO tokenia on jätetty Neo Councilin hallinnoitavaksi ja niiden jakelu aloitettiin 16. lokakuuta 2017. Näitä tokeneita ei lasketa suoraan liikkeelle, vaan jaetaan NEO kryptovaluutan pitkäjänteisessä kehitystyössä palkkioksi erinäisille tahoille, Neo Councilin määrittämällä tavalla. Tämänhetkinen suunnitelma NEO tokenien distribuutiosta on seuraava:

 • 10 miljoonaa tokenia (10 %) annetaan Neo -alustan kehittäjille ja Neo Councilin jäsenille.
 • myös 10 miljoonaa (10 %) annetaan kehittäjille, jotka toimivat Neo ekosysteemissä.
 • 15 miljoonaa (15 %) käytetään muiden lohkoketjuprojektien kehittämiseen, jotka ovat sidoksissa NEO kryptovaluuttaan.
 • viimeiset 15 miljoonaa (15 %) on niin sanottu varmuusvarasto tulevaisuuden kehittämistä varten.

NEO tokeneita jaetaan vuosittain yllä olevan listauksen mukaisesti markkinalle maksimissaan 15 miljoonaa kappaletta. Tällä hetkellä NEO valuuttaa on kierrossa tällä hetkellä n. 70.5 miljoonaa kappaletta, joten tähän mennessä 20,5 % on jaettu kannustimina erinäisiin kehitysprojekteihin.

NEO synnyttää myös GAS tokeneita, jotka syntyvät tai palavat jokaisessa transaktiossa, riippuen miten NEO kryptovaluuttaa käytetään. Niitä ei aluksi ollut ollenkaan ja ne ei ylitä ikinä NEO kryptovaluutan 100 miljoonan määrää.

NEO kryptovaluutta sijoituskohteena

Mikäli muutama vuosi takaperin tapahtuneet nousut toistuvat, kuten monilla muillakin kryptovaluutoilla on lähiaikoina käynyt, niin voi NEO hintaodotukset helposti nousta vuoden sisällä jopa kymmeniä kertoja. NEO on ilmaissut tekevänsä yhteistyötä mielellään kiinan viranomaisten kanssa, muutamissa kerroissa kiina on tukenut suurella kädellä yrityksiä ja niiden osakkeiden hinnat ovat nousseet erittäin nopeasti.

NEO sijoittaminen -> NEO kryptovaluutta 2021 on NEO historiaan pohjaten erittäin hyvä sijoituskohde, kun se on noussut alkuperäisestä hinnastaan 83000%. Myös NEO tulevaisuuden näkymät näyttävät valoisalta, varsinkin sitä verrataan isoveljeensä Ethereumiin, joka on saanut valtavaa suosiota maailmanlaajuisesti ja on koko ajan Google-hakutilastojen kärjessä. Aasiassa on paljon populaatiota, joten läpilyönti voi olla hyvinkin mahdollinen.

Miltä NEOn tulevaisuus näyttää?

NEO on alusta, minkä päälle rakennetaan erilaisia sovelluksia. NEO tarvitsee kehittäjiä tuomaan lisää uutta nostetta ekosysteemiinsä sekä selkeämmät yhteistyökuviot valtion kanssa. Nämä kaksi ovatkin tällä hetkellä seikat, jotka vaikuttavat NEOn tulevaisuuteen. Jos molemmat saavat enemmän tuulta allensa, näkyvät ne myös NEOn kurssikehityksessä. Tällä hetkellä ei ole havaittavissa mitään negatiivisia merkkejä NEOn puolesta. 

Opi lisää kryptovaluuttoihin sijoittamisesta

NEO verotus 2021

Kuten kaikkien muidenkin kryptovaluuttojen tapauksessa, myös NEOlla tehdyt voitot ovat veronalaisia siinä missä muutkin tulot.

Jos teet voittoa tokeneita euroiksi vaihtaessasi, muista ilmoittaa siitä veroilmoitusta täytellessäsi. Osto- ja myyntihinnan erotuksesta maksetaan 30% tai 34% pääomatuloveroa.

Mietitään asiaa esimerkin kautta:

Verottaja laskee virtuaalivaluutan luovutusvoiton FIFO-periaatteella, eli First In First Out.

 • Ostat NEO-valuuttaa  1000 eurolla
 • Myyt NEO-valuuttaa myöhemmin 1500 eurolla
 • Luovutusvoitto 1500 € – 1000 € = 500 €

Tässä esimerkissä maksat pääomatuloveroa 500€ summasta 30% eli 150€.

Virtuaalivaluutan arvonnousu realisoituu verohallinnon mukaan muutamissa eri tilanteissa. Silloin kun virtuaalivaluutta vaihdetaan oikeaksi valuutaksi tai silloin kun virtuaalivaluutalla hankitaan jotakin hyödykettä, esim. ostetaan verkkokaupasta tuotteita.

Tulot kuuluvat kuluvan vuoden verotukseen, milloin olet ne realisoinut. Tulot pitäisi viimeistään ilmoittaa siinä vaiheessa, kun täytetään edellisen verovuoden esitäytetty veroilmoitus. Kannattaa säilyttää kaikki tositteet veroilmoitusta varten, sillä veron maksamatta jättäminen on rikos.

Verohallinto voi tehdä aloitteen verotuksen oikaisuun vielä kuuden vuodenkin jälkeen.

Opi lisää kryptovaluuttojen verotuksesta 

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

NEO on platform-kategoriaan kuuluva ekosysteemi sekä ohjelmointialusta hajautetuille sovelluksille. NEO on lohkoketjuteknologiaan perustuva projekti sekä myös järjestelmän oma natiivivaluutta.

NEO toimii Delegated Byzantine Fault Tolerance konsensusalgoritmilla, eli kaikki NEO tokeneiden omistajat voivat äänestää uuden lohkontekijän, mutta sen lisäksi myös muista delegoiduista 2/3 pitää äänestää, jotta uusi lohko voidaan tehdä.

Voit ostaa NEO tokeneita monesta eri krytovaluuttapörssistä. Esimerkiksi eToro on suosittu kryptovaluuttojen ostoalusta.

Useassa eri lähteessä sanotaan, että NEO on alivaluoitu projekti Aasiassa, eli se voi todennäköisesti lähteä isoon nousuun. NEO on myös ilmaissut tekevänsä mielellään yhteistyötä viranomaisten kanssa, mikä on aina positiivinen merkki kryptoprojekteille.

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Vastuuvapaus: Sijoittaessa voit menettää rahaa. Tee sijoituspäätökset omalla vastuulla.