Osta Ethereumia (ETH) – näin virtuaalivaluutan osto onnistuu

Ethereum on ollut koko alkuvuoden vahvassa nousussa. Huhtikuussa Ethereum ylitti kauan odotetun 2 000 dollarin rajan ja toukokuussa kurssi ylitti 4 000 dollaria. Kesällä kurssi on kuitenkin ollut laskussa. 

Ethereum on kirinyt asemaansa virtuaalivaluuttamarkkinoilla, ja siitä onkin tullut maailman kuumin kryptovaluutta heti Bitcoinin jälkeen. Näillä kahdella on erittäin vankka johtoasema kryptovaluuttamaailmassa eikä  lähimaastossa ole nähtävissä kilpailijaa, joka voisi syöstä Ethereumin tai Bitcoinin johtopaikoiltaan. Tässä artikkelissa kerromme miten ostat Ethereumia ja miten valitset sopivan palveluntarjoajan.  

ethereum
Ethereum
€3,435.13-1.82% 24H

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Sisällysluettelo

Etherin ja Ethereumin ero

Ethereumista puhutaan usein kryptovaluuttana, mutta oikeasti Ethereumilla tarkoitetaan koko Ethereumin ekosysteemiä ja Ether on tämän alustan virtuaalinen valuutta. 

Ethereum on vuonna 2015 luotu laaja käyttöalusta kryptovaluutalle ja sitä voidaan hyödyntää myös mm. sovelluskehityksessä. Ethereumin avulla voidaan sovelluskehityksen lisäksi järjestää myös erilaisia digitaalisia äänestyksiä ja sen käyttömahdollisuudet ovat huomattavasti laajemmat kuin usein muiden kryptovaluuttojen (esim. Bitcoin).

Ethereum ostaminen

Ostaaksesi Ethereumia tulee sinun tutustua niihin verkon portaaleihin ja kryptovaluuttojen välityspaikkoihin, jotka välittävät muiden virtuaalivaluutoiden lisäksi myös Etheriumia. Ethereum on heti bitcoinin jälkeen suurin kryptovaluutta, joten sopivaa ostopaikkaa ei tarvitse kovin pitkään etsiä.

Ethereumin ostopaikkaa valitessa kannattaa kuitenkin miettiä myös omaa sijoituskokemusta ja oma-aloitteisuutta: Ethereumia välitetään kryptopörssien toimesta, jotka tekevät vaihdannasta ja Ethereumin ostamisesta vaivatonta ja helppoa, mutta vaihtoehtoisesti voit myös sivuuttaa erilaisia välityspalveluita tarjoavat sivut ja luottaa omiin taloustaitoihisi ja intuitioosi mitä tulee virtuaalivaluuttakauppaan (suosittelemme tätä vain kokeneille kryptovaluuttasijoittajille).

Yhteistä jokaiselle kryptovaluuttoja välittävälle alustalle on se, että ne edellyttävät sinulta rekisteröitymistä ja usein myös tunnistautumista. Nämä teot ovat edellytys sille, että kryptovaluuttakauppaa voidaan käydä mahdollisimman turvallisesti. 

Ostoprosessin jälkeen on lisäksi ensisijaisen tärkeää säilyttää virtuaalivaluuttaa turvallisessa ja sille tarkoituksenmukaisessa paikassa. Esimerkiksi eTorossa Ethereumia ostaessa voit säilöä Ethereumisi sijoitustililläsi tai voit hyödyntää eToron omaa mobiililompakkoa. Näin saat jo kaksi hyvää säilytyspaikkaa yhdellä iskulla.

Opas: Näin Ethereumin ostat Ethereumia!

Vaihe 1: Avaa sijoitustili

Ethereumia saa ostettua nykyään monelta eri palveluntarjoajalta. On kuitenkin oltava tarkkana minkä alustan valitsee, koska eri tarjoajien kuluissa voi olla suuriakin eroja.

Itse suosimme tällä hetkellä eToroa, joka on yksi maailman suurimmista finanssialan verkkoalustoista. eTorosta löydät Ethereumin lisäksi myös lähes kaikki merkittävimmät virtuaalivaluutat, kuten mm. Bitcoinin, Litecoinin, Ripplen ja lukuisia muita. 

eToron hinnoittelu on markkinoiden edullisimpia: Ethereumin ostamisessa palvelumaksu on vain 1,9% hankitun valuutan hinnasta. 

Vastuunvapaus: Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa.
Harkitse onko sinulla kyky ottaa riski rahojen menettämisestä.
Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

Vaihe 2: Aktivoi tilisi ja talleta haluamasi euromäärä

eToro toimii EU:n finanssilainsäädösten alaisena, joten sinun tulee vahvistaa tilisi. Tämän jälkeen eToro tarkastaa tiedot, ja saat hyväksynnän noin 1-2 päivän kuluessa.

Voit tallettaa eToroon euroja suoraan verkkopankista tai luotto- ja maksukorteilla. Vähimmäistalletus on 50 USA:n dollaria, eli noin 42 euroa.

Vinkki: Talleta suoraan USA:n dollareita, niin vältyt valuutanvaihtokuluilta!

Katso video

Vaihe 3: Osta Ethereumia

Löydät Ethereumin ja kaikki tarjolla olevat virtuaalivaluutat klikkaamalla valikosta löytyvää ”Käy kauppaa markkinoilla” –kohtaa.

Kun haluat siirtyä ostamaan, paina Ethereumin kohdalta ”Käy kauppaa” -painiketta ja syötä esiin avautuvaan lomakkeeseen haluamasi summa, jonka haluat sijoittaa (ks. kuva lomakkeesta).

Voit halutessasi asettaa tappionpysäyttimen tai voitonkotiuttimen. Jos Ethereumin arvo nousee tai laskee yli asettamasi pysäyttimen, eToro tekee osto-/myyntikaupan automaattisesti puolestasi.

Valintojen jälkeen klikkaa ”Avaa kauppa”. Onnittelut, nyt omistat Ethereumia!

Vastuunvapaus: Sijoittaessa on aina riskinä rahan menettäminen. Huomioi eTorossa sijoittamisen kulut. Lisätietoa: etoro.com/fi/trading/fees

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Miten ostaa Ethereumia?

Valinnanvaraa on runsaasti: helpointa on luonnollisesti ostaa kryptovaluuttaa niitä välittävältä palvelulta, joka seuraa hintojen kehitystä puolestasi samalla välitystyöstä huolehtien. Luonnollisesti tästä syntyy hieman lisäkuluja, jotka ovat kuitenkin usein vaivan arvoisia, koska säästät omaa aikaasi. Näin myös Ethereumiin sijoittaminen on kaikista yksinkertaisinta ja helppoa.

Jos haluat ostaa Ethereumia vaivattomasti kryptopörssistä, toimi näin:

Ethereumin ostaminen välityspalvelun avulla

Välityspalvelun valinta ei edellytä yhtä tarkkaa asioihin perehtymistä, kuin mitä oikeanlaisen Ethereum-lompakon löytäminen edellyttää. Pääsääntö ostoalustalla on, että asioiminen ja kaupankäynti on turvallista ja luontevaa.

Näillä ostoalustoilla ostat Ethereumia vaivatta etenkin fiat-rahalla. Luonnollisesti tällaiset palvelut edellyttävät rekisteröitymistä, jotta Ethereumin ostaminen onnistuu. Itse Ethereumin ostotapahtuma sujuu luontevasti yleisimmillä maksutavoilla (pankki-, luottokortti ja usein verkkopankkimaksu).

Ostamasi Ethereum-valuutta siirretään automaattisesti käyttämäsi palvelun käyttäjätilille, jonne valuutan voi periaatteessa jättää, mutta se ei ole suositeltavaa varsinkaan, jos ostat Ethereumia suuremmalla summalla. Pienillä summilla tehdyt sijoitukset eivät välttämättä edellytä erillisen Ethereum-lompakon valitsemista, mutta jos päätät sijoittaa suuremman summan, silloin erillisen Ethereum-lompakon hankkiminen on suositeltavaa. 

Muista, että virtuaalivaluuttalompakot ovat olemassa samasta syystä kuin pankitkin: siellä rahasi on turvassa odottamassa arvonnousua tai käytettävissä tarvittaessa vaihdannanvälineenä verkossa.

Erillinen Ethereum-lompakko pienentää hakkeroiduksi tulemisen riskiä suuresti. Mikäli olet viehättynyt älylaitteiden helppouteen, on kaikki edellä luetellut tapahtumat suoritettavissa myös esimerkiksi älypuhelimella, jolloin valintasi on mobiililompakko. Tällaisen saat käyttöösi automaattisesti, jos päätät ostaa Ethereumia eTorossa.  

 

Ethereumin ostaminen ilman välikäsiä

Edellä kuvaillun virtuaalivaluutan vaihdannan lisäksi voit toimia oman elämäsi pörssimeklarina ja suorittaa Ethereumin ostamisen ja myymisen ilman välikäsiä.

Tässä tapauksessa sinun tulee etsiä mahdollinen Ethereumin myyjä itse, ja valuutan omistajuus vaihtuu reaaliajassa molempien osapuolten läsnäollessa. Huomaa, että olet nyt itse vastuussa vaihdannan onnistumisesta. Tämä tarkoittaa, että ennen Ethereumin ostolomakkeen lähettämistä tiedot kannattaa tarkistaa oikeiksi useampaan kertaan. Tällainen kaupankäynti edesauttaa ainakin yksityisyyden säilymistä, sillä kun ostat Etheriumia tällä tavoin, voit itse suurissa määrin vaikuttaa käyttämääsi maksutapaan, joka voi vaihdella aina PayPalista Bitcoiniin tai ääritapauksissa jopa käteiseen.

Ilman välikäsiä ostaessa huomio keneltä aiot ostaa (luotettavuus) ja että oston yhteydessä kaikki antamasi tiedot ovat oikein (Ethereumit tulevat perille).

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Ethereum lompakko

Ethereum-lompakko tai ts. Ethereum-tili tulee ajankohtaiseksi, kun suunnitellaan kryptovaluutta Etherin ostamista.

Pääsääntöisesti virtuaalivaluuttalompakkoja on kahdenlaisia; ns. Hardware-lompakkoja sekä online-lompakkoja. Lompakoista ensimmäinen, eli hardware-lompakko on offline-tilassa toimiva valuutan säilytyspaikka, joka on usein käytännössä muistitikku, jossa virtuaalivaluutta makaa turvassa esimerkiksi hakkerointiyrityksiltä.

Vielä fyysisempi ja perinteisempi tapa säilyttää virtuaalivaluuttaa on ns. Paper wallet, joka perustuu tulostettuihin private- ja public-avaimiin, joista ainakin privaattiavaimet kätketään visusti. Paperilompakon etuihin kuuluu sen turvallisuus: ainoita turvallisuusuhkia ovat inhimilliset erheet, kuten avaimien hukkaaminen tai joutuminen vääriin käsiin. Avaimista kannattaa ottaa kopioita, sillä tietojen katoaminen tarkoittaa, että virtuaalivaluuttaan ei pääse enää lainkaan käsiksi. Oletuksena on kuitenkin, että kopiot säilytetään turvallisessa paikassa.

Online-lompakoiden suosioon on luonnollisesti painavat syynsä, sillä offline-lompakot voivat olla joissain tapauksissa melko työläitä. Toki online-lompakot luovat nimellisen riskin verkossa tapahtuville hakkerointiyrityksille, mutta mikäli foliohattu ei kiristä liikaa ja arvostat kryptovaluuttakaupassa Etheriumia ostaessasi myös sen helppoa likviditeettiä, voi älypuhelimeen ladattava lompakkosovellus sopia erinomaisesti juuri sinulle.

Voit lisätä virtuaalivaluuttalompakkosi turvallisuutta esimerkiksi 2FA-todennuksen avulla, jolloin lompakkoosi kirjautuminen edellyttää salasanan lisäksi toisenlaisen varmennuksen siitä, että lompakkoosi kirjaudut juuri sinä, eikä kukaan muu. Käytännössä tämä toimii tekstiviestivarmenteen avulla.

Mutta mistä tiedän, mikä Ethereum-lompakko on paras juuri minulle? Pyhitä hetki arvokasta aikaasi tutustuaksesi muutamiin puolueettomiin arvosteluihin ethereum-lompakoista. Tällaisia arvioita löydät esimerkiksi älypuhelimesi sovelluskaupasta tai yksinkertaisesti googlettamalla.

Lisäksi internetin erilaiset keskustelupalstat toimivat erinomaisena tiedonlähteenä, kunhan muistat lähdekritiikin mainonnan varalta.

Mieti tarkkaan preferenssisi: sopiiko sinulle esimerkiksi paremmin online- vai offline-lompakko? Tai haluatko sen kenties toimivan älypuhelimessasi? Kuinka tärkeää on esimerkiksi nopea likviditeetti?

Top 10 kryptovaluuttakurssit

NamePrice24H %
bitcoin
Bitcoin
€52,494.64-2.34%
ethereum
Ethereum
€3,435.13-1.82%
binancecoin
Binance Coin
€413.731.73%
tether
Tether
€0.8590.490%
cardano
Cardano
€1.861.09%
solana
Solana
€170.185.55%
ripple
XRP
€0.9360.170%
polkadot
Polkadot
€37.712.02%
usd-coin
USD Coin
€0.8670.250%
dogecoin
Dogecoin
€0.2121.38%

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Ethereum on vuonna 2015 luotu laaja ekosysteemi ja sitä voidaan hyödyntää mm. sovelluskehityksessä ja uusien kryptovaluuttojen luomisessa.

Ethereumilla tarkoitetaan koko Ethereumin ekosysteemiä ja Ether on tämän alustan virtuaalinen valuutta.

Ethereumia voi ostaa monesta eri kryptopörssistä sekä suoraan Ethereumia kauppaavalta henkilöltä. Kryptopörssistä ostaminen on huomattavasti helpompaa ja turvallisempaa ja tällä hetkellä suosittelemme ostoon eToron alustaa.

Moni Ethereumiin uskova odottaa, että 2021 on Ethereumin vuosi. Ethereumilla on etulyöntiasema moniin muihin kryptovaluuttoihin nähden, koska sen käyttötarkoitukset ovat niin laajat. 

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Vastuuvapaus: Sijoittaessa voit menettää rahaa. Tee sijoituspäätökset omalla vastuulla.