Ripple kurssi 2021

Ripplen kurssi on tällä hetkellä $1.15 ja koko markkina-arvo $115,188,727,874.69. Ripplen kurssi on muuttunut 8.07% viimeisen 24 tunnin aikana. Lue tarkemmin Ripplen kurssista, kurssikehityksestä ja historiasta tältä sivulta.

Ripple XRP on yksi tämän hetken puhutuimmista kryptovaluutoista ja sen alhainen kurssi verrattuna muihin kryptovaluuttoihin houkuttelee sijoittajia. Viime vuosina Ripple kurssi on kokenut suuria nousuja ja laskuja, ja sitä voitaisiinkin pitää ajoittain erittäin volatiilinä sijoituskohteena, joka oikeaan aikaan ostettaessa on mahdollistanut sijoittajille pikavoittojen tekemisen.

Millaiselta Ripplen tulevaisuus tällä hetkellä näyttää ja tuleeko kurssi nousemaan samalle tasolle kuin vuonna 2017? 

 • ripple
 • XRP
  (XRP)
 • Price
  $1.09
 • Market Cap
  $51.06 B

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Sisällysluettelo

Ripple kurssi 2021

Kuten monen muun kryptovaluutan, myös Ripplen kurssi seuraa yleistä trendiä kryptomarkkinoilla ja määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan.

Ripplen kurssiin vaikuttaa kuitenkin myös moni muu tekijä, kuten kryptovaluutan tulevaisuuden odotukset. Uutiset tulevasta oikeudenkäynnistä SEC:iä vastaan romahduttivat Ripplen kurssia lähes 50 prosenttia joulukuussa 2020. Ripplen hinta 1 tammikuuta oli 0.22 USA:n dollaria, ja vaihteli tammikuun ajan 0.22 ja 0.33 dollarin välillä, mutta meemisijoittajien ansiosta kurssi lähti nousuun tammi – ja helmikuun vaihteessa.

Opas: Näin ostat virtuaalivaluuttoja!

Vaihe 1: Avaa sijoitustili

Virtuaalivaluuttoja saa ostettua nykyään monelta eri palveluntarjoajalta. On kuitenkin oltava tarkkana minkä valitsee, koska eri tarjoajien kuluissa voi olla suuriakin eroja.

Itse suosimme tällä hetkellä eToroa, joka on yksi maailman suurimmista finanssialan verkkoalustoista. eToro tarjoaa ostettavaksi lähes kaikki merkittävimmät virtuaalivaluutat, mm. Bitcoinin, Ethereumin, Litecoinin, Ripplen ja lukuisia muita. 

eToron hinnoittelu on markkinoiden edullisimpia: Bitcoinin ostamisessa palvelumaksu on vain 0,75% hankitun valuutan hinnasta. 

Vastuunvapaus: Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa.
Harkitse onko sinulla kyky ottaa riski rahojen menettämisestä.
Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

Vaihe 2: Aktivoi tilisi ja talleta haluamasi euromäärä

eToro toimii EU:n finanssilainsäädösten alaisena, joten sinun tulee vahvistaa tilisi. Tämän jälkeen eToro tarkastaa tiedot, ja saat hyväksynnän noin 1-2 päivän kuluessa.

Voit tallettaa eToroon euroja suoraan verkkopankista tai luotto- ja maksukorteilla. Vähimmäistalletus on 50 USA:n dollaria, eli noin 42 euroa.

Vinkki: Talleta suoraan USA:n dollareita, niin vältyt valuutanvaihtokuluilta!

Katso video

Vaihe 3: Osta virtuaalivaluuttaa

Löydät kaikki tarjolla olevat virtuaalivaluutat klikkaamalla valikosta löytyvää ”Käy kauppaa markkinoilla” –kohtaa.

Kun haluat siirtyä ostamaan kryptovaluuttaa, paina haluamasi valuutan kohdalta ”Käy kauppaa” -painiketta ja syötä esiin avautuvaan lomakkeeseen haluamasi summa, jonka haluat sijoittaa (ks. kuva lomakkeesta).

Voit halutessasi asettaa tappionpysäyttimen tai voitonkotiuttimen. Jos valuutan arvo nousee tai laskee yli asettamasi pysäyttimen, eToro tekee osto-/myyntikaupan automaattisesti puolestasi.

Valintojen jälkeen klikkaa ”Avaa kauppa”. Onnittelut, nyt omistat virtuaalivaluuttaa!

Vastuunvapaus: Sijoittaessa on aina riskinä rahan menettäminen. Huomioi eTorossa sijoittamisen kulut. Lisätietoa: etoro.com/fi/trading/fees

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Ripple kurssihistoria

Ripple XRP listattiin ensimmäisen kerran kryptomarkkinoille 4. elokuuta vuonna 2013.

Ripple kurssi ennen vuotta 2017 oli todella matala ja pyöri pääosin tasaisissa alle 0.1 dollarin hinnoissa. Tällöin Ripplestä ei juuri puhuttu sosiaalisessa mediassa, joten sillä ei ollut kauheasti suosiota.

Vuoden 2017 lopulla Ripple alkoi saamaan enemmän huomiota. Taustalla vaikutti altcoinien noussut suosio, jonka seurauksena Ripple kurssi nousi ennätyslukemiin tammikuussa 2018. Ripple XRP:n arvo oli 4 tammikuuta 3.84 dollaria, mikä on Ripplen ATH (all time high) hinta.

Yhden vuoden aikana Ripple oli noussut lähes 36 000 prosenttia. Kupla kuitenkin puhkesi kevään 2018 aikana ja hinnat palautuivat aikaisemmalle tasolle. XRP:n hinta on pysynyt tästä lähtien suurimmaksi osaksi 0.20 ja 0.50 dollarin välillä. Maaliskuussa 2020 koronauutisten seurauksena kurssi putosi 0.14 dollariin, mutta palautui muutamassa viikossa takaisin normaalille tasolleen.

Ripple kurssiin voivat vaikuttaa myös uutiset sopimuksista pankkien kanssa, vaikka kryptovaluutta ei suoraan olekkaan riippuvainen Ripple-yhtiö luomasta teknologiasta pankeille.

Esimerkiksi elokuussa 2020 Intian suurin pankki HDFC liittyi RippleNet – alustalle. Marraskuussa 2020 USA:n suurin pankki kirjoitti Ripplen kanssa sopimuksen. Uutisten seurauksena kurssi on noussut hieman, esimerkiksi marraskuussa kurssi nousi korkeimmillaan 0.68 dollariin.

Toisin kuin esimerkiksi Bitcoinia, Ripple XRP:tä ei voida louhia lisää. Rippleä on olemassa 100 miljardia, joista noin 45 miljardia on markkinoilla. Tämä tarkoittaa sitä, että Ripple-yhtiöllä on loput 55 miljardia hallussaan. Yhtiö ei kuitenkaan halutessaan voi laskea kaikkia hallussa olevia kryptovaluuttoja samanaikaisesti markkinoille, vaan valuutat ovat escrow-tilillä, josta voi vapauttaa maksimissaan miljardi kryptovaluuttaa joka kuukausi.

Ripple kurssin tulevaisuus

Ripple tarjoaa ratkaisun pankkijärjestelmien hitaudelle, ja Ripplen XRP valuutta käy hyvin markkinoilla maksuvälineenä ja välivaluuttana.

Ripple voisi toimia kätevästi Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja tukevana järjestelmänä. Ripplen tulevaisuudennäkymät ovat hyvät toimivan teknologian ja kasvupotentiaalinsa ansiosta, sillä myös isot pankit ovat osoittaneet mielenkiintoaan Rippleä kohtaan.

Ripple eroaa muista kryptovaluutoista, sillä sen kehtiyksen taustalla on ollut ideana olla ratkaisu ongelmaan. Ripplen ainoa kilpailija markkinoilla on Stellar Lumens-kryptovaluutta, jonka taustalla on sama kehittäjä ja kyseinen kryptovaluutta hyödyntää samanlaista teknologiaa (Stellar Lumens on forkattu Ripplestä).

Ripplen vähäisten kilpailijoiden vuoksi osa analyytikoista uskoo, että Ripplellä on hyvät mahdollisuudet menestyä tulevaisuudessa.

Kuitenkin keväällä 2021 käytävä oikeudenkäynti varjostaa Ripplen tulevaisuutta, sillä oikeudenkäynnin häviäminen voi merkitä virtuaalivaluutan loppua. Jos Ripple häviää oikeudenkäynnin, Ripplen tulevaisuus onkin hyvin epävarma, mutta jos Ripple voittaa oikeudenkäynnin, on mahdollista, että Ripple kurssi tulee nousemaan.

Top 10 kryptovaluuttakurssit

NamePrice24H %
bitcoin
Bitcoin
€52,303.98-2.58%
ethereum
Ethereum
€3,427.81-2.12%
binancecoin
Binance Coin
€411.840.980%
tether
Tether
€0.859-0.05%
cardano
Cardano
€1.860.820%
solana
Solana
€168.845.65%
ripple
XRP
€0.936-0.14%
polkadot
Polkadot
€37.541.76%
dogecoin
Dogecoin
€0.2120.960%
usd-coin
USD Coin
€0.859-0.20%

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

XRP vs. SEC

Joulukuussa 2020 Ripple joutui kohun keskelle, johon ei ole vieläkään löytynyt ratkaisua. USA:n arvopaperimarkkinoita valvova virasto SEC syyttää Rippleä muun muassa laittomasta arvopaperimyynnistä 1.3 miljardin edestä.

Kun uutiset tulivat ilmi 22 joulukuuta, Ripplen kurssi tippui kahdessa päivässä 0.50 dollarista alle 0.30 dollariin. Kurssin laskun lisäksi Ripple XRP tippui kolmannelta sijaltaan neljänneksi tärkeimmäksi kryptovaluutaksi, Tetherin ohittaessa sen. Tällä hetkellä Ripple on seitsemänneksi suurin kryptovaluutta.

Arvopaperin määritelmä on tärkeä SEC:ille, sillä niiden ostoa ja myyntiä koskevat tarkat lakipykälät, toisin kuin kryptovaluuttoja, joita ei ole säädelty vielä yhä tarkasti. Paikat, jossa kyseistä arvopaperia treidataan tulee olla hyväksyttyjä ja rekisteröityjä. Arvopapereita ei voida treidata kryptovaluuttapörsissä, jonka vuoksi käytännössä kryptovaluutta kuolee, jos se todetaan arvopaperiksi. 

SEC on aikaisemmin tutkinut esimerkiksi Bitcoinia sekä Ethereumia samankaltaisten syytteiden vuoksi. Bitcoinin todettiin olevan enemmän arvon säilyttäjä, sekä maksuväline, kuin arvopaperi.

Arvopaperin määritelmän pohjana käytetään melkein 100 vuotta vanhaa Howeyn testiä. Kohde määritellään arvopaperiksi, mikäli kohde täyttää seuraavat neljä kriteeriä:

 1. Kohde on vaihdettavissa dollareihin, eli dollareilla voi ostaa kyseistä sijoituskohdetta.
 2. Tarjottavan kohteen hinta on kaikille yhdenvertainen, ja kohdetta treidataan pörssissä.
 3. Ostaja odottaa voittoa ostetusta tuotteesta.
 4. Tuotto-odotus tulee keskitetyn tahon kautta.

Kaikki kolme ensimmäistä kriteeriä täyttyvät lähes jokaiselta kryptovaluutalta. Ongelmana tässä tapauksessa Ripple XRP:ssä verrattuna esimerkiksi Bitcoiniin on se, että Ripple XRP:n toiminnan taustalla on yritys, jolla on vieläkin hallussaan suuri osa valuutasta. Ripple:n toimitusjohtaja Brad Garlinghouse on kuitenkin sitä mieltä, että yrityksen luoma valuutta ei ole arvopaperi, vaan se tulisi lukea maksuvälineeksi kuten muutkin kryptovaluutat.

Meemisijoittajat iskivät Ripple XRP:hen

30. tammikuuta 2021 meemisijoittajat iskivät Ripple XRP:hen, jonka seurauksena kurssi nousi jopa 68 prosenttia.  Nousun taustalla oli Redditin WallStreetBetsistä liikkeelle lähtenyt sivuyhteisö, SatoshiStreetBets, joka keskittyy erityisesti kryptovaluutoihin.

Korkeimmillaan Ripplen kurssi on ollut 14. helmikuuta, kun hinta kohosi 0.62 dollariin. Kurssi ei ole toistaiseksi palautunut samaan hintaluokkaan kuin tammikuussa, vaan on pysynyt hieman korkeammalla, vaihdellen 0,40 ja 0,58 dollarin välillä.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset:

Ripple on amerikkalainen fintech-yhtiö, jonka tavoitteena on tuoda kehittynyttä finanssiteknologiaa pankkien käyttöön, tarkemmin sanottuna nopeuttaa FIAT-rahasiirtoja. XRP on Ripplen oma kryptovaluutta.

Ripple on yhtiö, joka tuottaa finanssiteknologiaa, ja XRP on yhtiön luoma token eli kryptovaluutta. Usein kuitenkin internetissä voi nähdä XRP-valuuttaa kutsuttavan Rippleksi, mutta on hyvä tietää näiden kahden ero.

Vuonna 2021 Ripple kurssi on vaihdellut 0.22 ja 0.62 dollarin välillä. Tammikuussa kurssin painumiseen alas eniten vaikuttivat uutiset oikeudenkäynnistä SEC:in kanssa, kun taas tammikuun lopulla nousun takana olivat meemisijoittajat.

Ripplen tulevaisuutta on tällä hetkellä vaikea ennustaa. Ripplen kehittämä teknologia on ainutlaatuista, ja monet pankit ovat kiinnostuneita sen tarjoamista mahdollisuuksista, joka voi vaikuttaa Ripplen kurssiin tulevaisuudessa positiivisesti. Tulevaisuutta varjostaa kuitenkin vahvasti oikeudenkäynti SEC:iä vastaan. 

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Vastuuvapaus: Sijoittaessa voit menettää rahaa. Tee sijoituspäätökset omalla vastuulla.