Shiba Inu kurssi 2021 – Katso miten SHIB-token kurssi on kehittynyt

Shiba Inu kurssi on ollut huimassa nousussa vuonna 2021. Se on yksi puhutuimmista meemikryptovaluutoista, ja moni sijoittaja onkin onnistunut tienaamaan Shiba Inun huimilla nousuilla hyviä voittoja.

Mutta miltä näyttää Shiba Inun kurssin tulevaisuus? Voiko Shiba Inu tarjota sijoittajilleen vielä nousua, vai onko sillä edessään vain suuri kurssilasku?

Shiba Inu reaaliaikainen kurssi

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Sisällysluettelo

Tietopaketti Shiba Inusta

Shiba Inu on ennemmin tunnettu maineestaan meemi kryptovaluuttana, kuin sen teknisistä ominaisuuksista. Tällä tarkoitetaan sitä, että se luokitellaan ”pump and dumb” tyyppiseksi kryptovaluutaksi, eli ensin sen hinta pyritään nostamaan mahdollisimman ylös, jolloin sijoittajat hyötyvät sen kasvusta, ja sitten suuri osa kryptovaluutoista myydään pois, joka aiheuttaa krypton hinnan laskun. Tämänkaltaisia kryptoja toisinaan pidetään jopa ”huijauksena” ja moni kokeekin Shiba Inun olevan riskinen sijoituskohde tämänkaltaisten hintaliikkeiden vuoksi. Shiba Inun on luonut anonyymi ryhmä tai henkilö, nimeltä Ryoshi, ja se luotiin haastamaan Dogecoinin asemaa markkinoilla.

Moni sijoittaja ei kuitenkaan ole tietoinen sen teknisistä ominaisuuksista. Shiba Inu on Ethereumin verkkoon rakennettu ERC-20 token, joten se toimii osana suurempaa verkkoa. ERC-20 tokeneiden toiminta yhdistetään usein DeFiin, eli hajautettuihin rahoituspalveluihin. DeFi kolikoita käytetäänkin tyypillisesti luomaan uudenlaisia hajautettuja treidaus ja lainauspalveluita.

Shiba Inu on perustettu kysymyksen ”mitä tapahtuisi, jos kryptovaluuttaa ohjaisi vain sen yhteisö” -perusteelta – eli sen toiminta on hyvin hajautettua, ja Shiba Inulla on vahva kannattajajoukko. Shiba Inun yksi pääperiaatteista on sen hajautettu luonne. Vaikka Shiba Inu yhdistetäänkin DeFi:n toimintaan, ei sillä ole erikoisia ominaisuuksia – se on yksi maksamiskeino, ja sillä on oma Shiba swap alustansa.

Opas: Näin ostat virtuaalivaluuttoja!

Vaihe 1: Avaa sijoitustili

Virtuaalivaluuttoja saa ostettua nykyään monelta eri palveluntarjoajalta. On kuitenkin oltava tarkkana minkä valitsee, koska eri tarjoajien kuluissa voi olla suuriakin eroja.

Itse suosimme tällä hetkellä eToroa, joka on yksi maailman suurimmista finanssialan verkkoalustoista. eToro tarjoaa ostettavaksi lähes kaikki merkittävimmät virtuaalivaluutat, mm. Bitcoinin, Ethereumin, Litecoinin, Ripplen ja lukuisia muita. 

eToron hinnoittelu on markkinoiden edullisimpia: Bitcoinin ostamisessa palvelumaksu on vain 0,75% hankitun valuutan hinnasta. 

Vastuunvapaus: Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa.
Harkitse onko sinulla kyky ottaa riski rahojen menettämisestä.
Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

Vaihe 2: Aktivoi tilisi ja talleta haluamasi euromäärä

eToro toimii EU:n finanssilainsäädösten alaisena, joten sinun tulee vahvistaa tilisi. Tämän jälkeen eToro tarkastaa tiedot, ja saat hyväksynnän noin 1-2 päivän kuluessa.

Voit tallettaa eToroon euroja suoraan verkkopankista tai luotto- ja maksukorteilla. Vähimmäistalletus on 50 USA:n dollaria, eli noin 42 euroa.

Vinkki: Talleta suoraan USA:n dollareita, niin vältyt valuutanvaihtokuluilta!

Katso video

Vaihe 3: Osta virtuaalivaluuttaa

Löydät kaikki tarjolla olevat virtuaalivaluutat klikkaamalla valikosta löytyvää ”Käy kauppaa markkinoilla” –kohtaa.

Kun haluat siirtyä ostamaan kryptovaluuttaa, paina haluamasi valuutan kohdalta ”Käy kauppaa” -painiketta ja syötä esiin avautuvaan lomakkeeseen haluamasi summa, jonka haluat sijoittaa (ks. kuva lomakkeesta).

Voit halutessasi asettaa tappionpysäyttimen tai voitonkotiuttimen. Jos valuutan arvo nousee tai laskee yli asettamasi pysäyttimen, eToro tekee osto-/myyntikaupan automaattisesti puolestasi.

Valintojen jälkeen klikkaa ”Avaa kauppa”. Onnittelut, nyt omistat virtuaalivaluuttaa!

Vastuunvapaus: Sijoittaessa on aina riskinä rahan menettäminen. Huomioi eTorossa sijoittamisen kulut. Lisätietoa: etoro.com/fi/trading/fees

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Shiba inu kurssi 2021

Shiba Inu lähti vuoteen 2021 hyvin tasaisesti, ja sen hinta olikin todella matala. Ensimmäisen kerran Shiba Inun kurssissa alkoi näkymään merkittävämpää nousua maaliskuussa 2021 kun kurssi nousi 0.00000017 dollarin paikkeilta 0.0000037 dollariin – vaikka käytännössä nousu voi näyttää todella pieneltä, se onnistui kaksinkertaistamaan hintansa.

Shiba inu kurssinousu ei kuitenkaan loppunut tähän. Maaliskuusta 2021, kyseinen kryptovaluutta onnistui nousemaan 0.000035 dollariin toukokuuhun 2021 mennessä. Toukokuussa 2021 kryptomarkkina kävikin ylipäätänsä kuumana, ja tämä hinta oli sen aikainen Shiba inu kurssiennätys.

Koska kryptokupla puhkesi toukokuussa, myös SHIB kurssi romahti takaisin 0.000007–0.000009 dollarin paikkeille. Shiba Inu kurssi pysyikin aika lailla tällä tasolla koko kesän ajan, eikä suuria uusia nousuja näkynyt.

Kunnes 4. lokakuuta 2021 Elon Musk twiittasi kuvan koiranpennustaan, joka on Shiba Inu rotua. Tämä twiitti aiheutti hypen, ja Shiba Inu kurssi lähti huimaan nousuun. Musk tunnetaankin yhtenä suurimmista koira-coinien tukijoista, ja on ollut tyypillistä, että koiracoinien kurssit lähtevät nousuun hänen twiittiensä jälkeen.

Shiba Inu kaksinkertaisti hintansa, ja nousi 0.00002 dollarin paikkeille. Kurssinousu jatkui, ja lokakuun 2021 lopulla Shiba Inu teki tuoreimman hintaennätyksensä. Shiba Inu All Time High hinta onkin tällä hetkellä 0.00008845 dollaria.

Shiba Inu kurssihistoria

Shiba Inu on listattu pörssiin vasta elokuussa 2020, eli se on markkinoilla suhteellisen uusi kryptovaluutta. Shiba Inu kurssikehitys sen alkuaikoina ei ollut päätä huimaavaa. Oikeastaan siitä hetkestä, kun se listattiin pörssiin sen arvossa, näkyi pientä nousua ja laskua, mutta lokakuusta 2020 tammikuun 2021 loppuun Shiba Inu kurssi pysyi todella matalana.

Shiba Inu kurssia voi olla hankalaa toisinaan seurata, sillä koska sen hinta on vain senttejä voi sen arvon kehitystä olla vaikeampaa käsittää. Jos kuitenkin olisit ostanut Shiba Inua sen ensimmäisenä päivänä listauduttuaan pörssiin, jolloin sen arvo oli 0.000000000051 dollaria per token, olisi sijoituksesi arvo kasvanut 14 000 000 prosenttia. Tämä voi kuulostaa todella käsittämättömältä, mutta juurikin tämän vuoksi monet sijoittajat ovat kiinnostuneet Shiba Inusta – se on tarjonnut viimeisen vuoden aikana hyviä osto- ja myyntipaikkoja.

Miten shiba inun arvo muodostuu?

Shiba Inun arvo muodostuu hyvin samankaltaisesti kuin muidenkin kryptovaluutoiden. Yhtenä suurimpana arvon muodostajana on kysyntä ja tarjonta. Mitä enemmän Shiba Inua halutaan ostaa, sen korkeampi hinta on. Tämä selittää sen hinnannousun etenkin kuplamaisina aikoina, sillä moni sijoittaja innostuu ostamaan sitä hypen seurauksena. Tyypillisesti kuplat kuitenkin yleensä puhkeavat, esimerkiksi jonkin negatiivisen uutisen seurauksena moni sijoittaja alkaa myymään sitä pois, jolloin tarjonta lisääntyy ja hinta laskee.

Tyypillisesti tarjonnan vaikuttaessa arvoon, myös siis määrä markkinoilla vaikuttaa tähän- Shiba Inu tokeneiden maksimimäärä markkinoilla on tuhat biljoonaa, verrattuna esimerkiksi Bitcoiniin, jonka maksimimäärä on 21 miljoonaa.

Toinen tekijä, joka määrittää arvoa on sen network value, eli miten paljon itse kryptovaluuttaa käytetään oikeassa elämässä, ja kuinka moni uskoo sen toimintaan. Tällä hetkellä Shiba Inun asema tässä on hieman heikko, sillä Shiba Inulla ei oikeastaan ole kryptomarkkinalla kilpailuetua ja moni omistaakin sitä vain sen uskossa, että sen arvo tulee nousemaan tulevaisuudessa.

Tyypillisesti menneisyydessä Shiba Inu kurssia on heiluttanut uutiset ja ”julkkisten” twiitit. Tämän vuoksi, jos Shiba inu sijoittaminen kiinnostaa, kannattaakin seurata erilaisia uutiskanavia. Esimerkiksi 24 lokakuuta Musk twiittasi, ettei omista muita kryptoja kuin Ethereumia, Bitcoinia ja Dogecoinia. Tämän seurauksena 4. marraskuuta Shiba Inun kurssi laski huimat 50 prosenttia, koska Elon Musk näyttää merkkejä, että tukisi Dogecoinia enemmän kuin Shibaa.

Shiba inu kurssi ennuste

Shiba Inu kurssiennusteita on erilaisia. Toki Shiba Inu kurssi on noussut huimasti vuoden aikana, mutta sillä on vielä matkaa saavuttaakseen esimerkiksi yhden dollarin arvon. Koska se on sijoituskohteena todella volatiili, on Shiba inun arvon tulevaisuus vaikeaa ennustaa. Moni varmasti on huolissaan, mikäli Shiba Inu kurssi romahtaisi ja laskisi pysyvästi entiselle hintatasolleen.

Monen analyysin mukaan Shiba Inu kryptovaluutan arvon kuitenkin ennustetaan nousevan, ja vuoden aikana se voisi tuplata arvonsa ja nousta 0.000094 dollariin. Pitkällä aikavälillä Shiba Inu kurssi ennusteita löytyy hyvin paljon erilaisia. Monen ennusteen mukaan Shiba Inu kurssi tulisi olemaan kuitenkin 2023–2024 vuosina jossakin 0.002 paikkeilla, eli sillä olisi potentiaalia nousta hieman. Harvan ennusteen mukaan Shiba Inu kurssi kuitenkaan tulisi nousemaan edes dollariin. Shiba Inun ollessa kyseessä on kuitenkin hyvä olla varuillaan, eikä ikinä sijoittaa enempää rahaa, kun on valmis häviämään, juuri volatiilin luonteensa vuoksi. Harva uskoo, että Shiba Inu voisi nousta läheskään yhtä merkittävään asemaan kryptomarkkinoilla kuin esimerkiksi Ethereum tai Bitcoin – eli kymmenien, satojen tai jopa tuhansien dollareiden nousu on hyvin epätodennäköistä. Toki on totta myös, että se on jo vuoden aikana tehnyt huimaa kasvua, joten voi olla mahdollista, että se tuleekin kasvamaan oletettua enemmän myös tulevaisuudessa.

Shiba inu kilpailijat

Shiba Inulla on muutama kilpaijila, joita verrataan siihen jatkuvasti. Ensimmäisenä varmasti jokaiselle tulee mieleen Dogecoin, jonka ”tappajaksi” Shiba Inu onkin julistautunut. Nämä kaksi ovatkin hyvin samankaltaisia, mutta Dogecoin on ollut markkinoilla huomattavasti pidempään. Molemmissa yhteistä on se, että näillä on vahvat yhteisöt taustalla, sekä vahva näkyvyys sosiaalisessa mediassa. Hauskaa onkin, että Binance, joka on yksi suurimmista kryptovaluuttapörsseista julkaisi uuden parin markkinoilleen 1. marraskuuta, eli voit vaihtaa SHIB-tokeneitasi suoraan DOGE:en. Tämä korostaa entisestään näiden kahden kilpailuasemaa. Opi lisää Dogecoinista. 

Floki Inu coin on markkinoilla suhteellisen uusi, toinen koirateemainen kryptovaluutta. Sen inspiraationa on ollut Shiba Inu kryptovaluutta, ja vielä tarkemmin Elon Muskin koiranpentu, Floki. Floki Inu on myös rakennettu Ethereumin päälle ja se pyrkii luomaan oman vahvan ”Floki Vikings” yhteisönsä. Syyskuussa 2021 sen hinta oli noussut 250 000 prosenttia, mikä on aivan käsittämätön kasvu. Myös Floki coinin taustalla on hyvin vahva yhteisö, joka onkin suurimmaksi osaksi vastuussa tästä huimasta kasvusta. Floki Inu coin pyrkii luomaan markkinapaikan (eli toimimaan alustana) kryptoilleen, ja on jo linkkaamassa yli 230 000 Floki Coinin omistajaa tälle alustalle.

Kaikki nämä koirateemaiset kryptovaluutat usein lasketaan riskisiksi sijoituskohteiksi, sillä niillä ei oikeastaan ole vielä selkeää käyttötarkoitusta markkinoilla, kuten esimerkiksi Bitcoinilla tai Ethereumilla. Tämän vuoksi niiden hinta onkin niin volatiili, sillä se voi nousta tai laskea hetkessä suurestikin ilman syytä.

Miten sijoittaa Shiba inuun?

Koska Shiba Inun maine on nousussa, ja Shiba Inu markkina-arvo on noussut huimasti, on se onnistunut nousemaan top 10 kryptovaluutan joukkoon. Tämän vuoksi Shiba Inua myös alettu tarjoamaan yhä useammissa kryptopörsseissä. Siihen on helppo sijoittaa esimerkiksi eToron kautta, jonne sinun tulee vain luoda tili ja siirtää rahaa, ja olet valmis sijoittamaan Shiba Inuun.

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Shiba Inun pahimmat kilpailijat ovat Dogecoin, sekä Floki Coin.

Shiba Inun kurssi on noussut huimasti vuonna 2021. Shiba Inu kurssi on saavuttanut uudet hintahuippunsa lokakuussa 2021.

Shiba Inun arvo määräytyy kysynnän ja tarjonnan, sekä verkoston arvon mukaan. Myös sen yhteisön liikkeet sekä toisinaan julkkisten twiitit voivat heiluttaa sen hintaa.

Shiba Inun tulevaisuus näyttää suhteellisen hyvältä, sillä sen taustalla on uskollinen joukko faneja, jotka kannattavat sen toimintaa. Toisaalta sillä ei ole markkinoilla kilpailuetua, vaan on vain yksi koirakolikko muiden joukossa.

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Vastuuvapaus: Sijoittaessa voit menettää rahaa. Tee sijoituspäätökset omalla vastuulla.