Stellar Lumens (XLM) – Esittely ja ohjeet ostamiseen

Stellar – tai oikeaoppisesti sanottuna Stellar Lumens – on ampaissut vauhdilla suurimpien ja suosituimpien virtuaalivaluuttojen ansioituneeseen seuraan.

Viime aikoina niin ikään nosteessa olleen Ripplen teknologiaan pohjautuva Stellar Lumens on noussut suuremman yleisön tietoisuuteen vuoden 2017 lopulla ja saanut niin kryptoharrastajat kuin sijoittajatkin kiinnostumaan tarjoamistaan mahdollisuuksista.

Tässä artikkelissa käsitellään syvemmin mitä kaikkea Stellar Lumens pitää sisällään ja miksi moni on siitä innostunut. 

Sisällysluettelo

Stellar Lumens – lyhyt esittely & yhteenveto

Stellar Lumens tunnetaan kryptovaluuttana, mutta se on paljon muutakin. Stellar Lumens jaotellaan Platform-kategoriaan eli se on ns. älysopimus-alusta, joka tällä hetkellä toimii maailmanlaajuisena maksujärjestelmänä. Stellar Lumens pyrkii mahdollistamaan pankeille nopeat siirrot eri valuutoilla.

Vuonna 2014 alkunsa saaneen Stellar Lumens -projektin on perustanut myös Rippleä sekä bitcoin-pörssi Mt. Goxia perustamassa ollut yhdysvaltalainen Jed McCaleb.

Alun alkaen Stellar Lumens (XLM) perustuikin teknologiansa puolesta läpikotaisin Rippleen, mutta lähti omille teilleen vuonna 2015 tehdyn päivityksen ja sen mukanaan tuoman SCP eli Stellar Consensus Protocol -algoritmin myötä.

Kyseessä on siis Ripplen fork. Fork tarkoittaa ohjelmistopäivitystä, jonka yhteydessä kryptovaluutta voi hajaantua ja voi syntyä uusi kryptovaluutta. 

Stellar eroaa Ripplestä siten, että siinä missä jälkimmäinen on pankkeja asiakkaikseen toivova voittoa tavoitteleva yhtiö, kehittää Stellar-protokollaa voittoa tavoittelematon yhdistys, joka tarjoaa vastaavaa ratkaisua ennen kaikkea erilaisille yrityksille ja yhteisöille.

STELLAR LUMENS LYHYESTI

Toisin kun moni muu kryptovaluutta, Stellar-teknologia mahdollistaa myös fiat-valuuttojen eli esimerkiksi eurojen, dollareiden ja muiden virallisten valuuttayksiköiden siirtämisen verkossaan.

Stellar-verkon oma natiivivaluutta on Lumen, minkä vuoksi koko järjestelmään viitataan usein pidemmällä nimellä Stellar Lumen.

XLM-lyhenteellä tunnettava lumen on siis valuutta ja Stellar puolestaan tätä tokenia käyttävä maksuverkosto.

Alun alkaen lumenit olivat nimeltään stellareita, mutta nimi vaihdettiin pian selventämään eroa itse verkoston, Stellar.org-yhdistyksen sekä verkostossa käytettävän valuutan välillä.

Opas: Osta Stellar Lumens -kryptovaluuttaa näin - 3 helppoa askelta

Vaihe 1: Avaa sijoitustili

Virtuaalivaluuttoja saa ostettua nykyään monelta eri palveluntarjoajalta. On kuitenkin oltava tarkkana, sillä ostopaikat hinnoittelevat kulunsa hyvin eri tavoin.

Itse suosittelemme tällä hetkellä eToroa, joka on yksi maailman suurimmista finanssialan verkkoalustoista. eTorossa voit ostaa Stellar Lumensia markkinoiden edullisimmilla kuluilla. Lisäksi eTorosta löytyy myös Bitcoin, Ethereum, Litecoin sekä kaikki muutkin suurimmat kryptokolikot.

eToron hinnoittelu on markkinoiden edullisimpia: Stellar Lumensin (XLM) ostamisessa palvelumaksu on vain 2,45% hankitun valuutan hinnasta.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Vaihe 2: Aktivoi tilisi ja talleta haluamasi määrä rahaa

eToro toimii EU:n finanssilainsäädösten alaisena, joten sinun tulee vahvistaa tilisi. Tämän jälkeen eToro tarkastaa tiedot, ja saat hyväksynnän noin 1-2 päivän kuluessa.

Voit tallettaa eToroon euroja suoraan verkkopankista tai pankki- ja luottokortilla. Vähimmäistalletus on 200 USA:n dollaria, eli noin 170 euroa.

Vinkki: Kannattaa tallettaa suoraan USA:n dollareita, niin vältyt valuutanvaihtokuluilta!

Katso video

Vaihe 3: Osta Stellaria

Löydät kaikki tarjolla olevat virtuaalivaluutat menusta ”Käy kauppaa markkinoilla” -välilehden takaa. 

Kun haluat ostaa stellaria, valitse haluamasi summa. Voit halutessasi asettaa tappionpysäyttimen tai voitonkotiuttimen. Jos valuutan arvo nousee tai laskee yli asettamasi pysäyttimen, eToro tekee osto-/myyntikaupan automaattisesti puolestasi.

Vipuvaikutus X1 tarkoittaa, että 1000 eurolla saat päivän kurssin mukaisesti 1000 euron edestä bitcoineja. Vipuvaikutus X2:lla, samalla 1000 euron sijoituksella saat 2000 eurolla bitcoineja. Älä kuitenkaan käytä vipuvaikutusta perehtymättä riskeihin. Oikein käytettynä, se voi boostata tuottoja moninkertaiseksi.

Valintojen jälkeen klikkaa ”Avaa kauppa”. Onnittelut, nyt omistat kryptovaluuttaa!

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Miten valuuttaa vaihdetaan Stellar-verkossa?

Stellar mahdollistaa sekä huippunopeat rahansiirrot että valuuttojen vaihdot.

 

Vaihtamiset voivat tapahtua verkostossa kolmella eri tavalla:

  1. Suoraan – Kuvitellaan, että joku verkoston jäsen haluaa vaihtaa dollareita euroiksi ja toinen taas euroja dollareiksi. Verkosto yhdistää pyynnöt automaattisesti ja vaihtaa valuutat.
  2. XLM-valuutan kautta – Tarvittavat suorat summat eivät aina osu kohdilleen ja näissä tapauksissa Stellar voi käyttää lumeneita ikään kuin välittäjänä. Verkosto hankkii käyttäjälle tämän haluamaa valuuttaa XLM:n osto- ja myyntitarjousten pohjalta.
  3. Ketjutettuna – Sellaisissa tapauksissa, joissa pelkkä XLM-yhdistäminen ei sellaisenaan onnistu, voidaan vaihtoja suorittaa ketjuissa. Ketju voi kulkeutua vaikkapa dollareista bitcoineihin, bitcoineista euroihin ja euroista puntiin, kunnes lopulta kaikki käyttäjät saavat haluamaansa valuuttaa.

Miten valuuttaa vaihdetaan Stellar-verkossa?

Stellar-verkoston siirtomaksuissa käytetään aina sen natiivivaluutta lumenia.

Tätä XLM-lyhenteellä tunnettua valuuttaa voi ostaa monilta eri kryptovaluuttoja kauppaavilta markkinapaikoilta sekä kryptopörsseistä.

Lumenia ei voi Stellarin käyttämästä SCP-algoritmista johtuen louhia, joten valuuttaa voi hankkia vain ostamalla. Tältäkin osin kyseessä on siis ripplen kaltainen valuutta.

Stellar ei ole nousukiidostaan huolimatta ehtinyt vielä aivan kryptovaluuttamaailman kärkikahinoihin, joten lumen-kolikoita ei toistaiseksi ole tarjolla aivan jokaisella markkinapaikalla.

Suurimmat tekijät ovat kuitenkin ottaneet valuutan tarjontaansa, joten myyminen ja ostaminen onnistuvat suhteellisen helposti. Myös säilytykseen on olemassa useita eri lompakkovaihtoehtoja. Stellar Lumensia voi ostaa esimerkiksi finanssipalvelu eTorosta.

Stellar Lumens – hyvät ja huonot puolet

Stellar Lumensin etu ovat ehdottomasti Ripplen tavoin äärimmäisen nopeat rahansiirrot, jotka hoituvat vain muutamissa sekunneissa.

Skaalautuvuus on Stellarin käyttämän teknologian ansiosta aivan eri tasolla kuin jokseenkin kankean Bitcoinin.

Älysopimuksia tukevassa Stellar-verkossa tehdyn rahansiirron voi myös jäädyttää, joten varat eivät ole mennyttä kalua, jos esimerkiksi vastaanottajan lompakon osoite tuli erehdyksessä kirjoitettua väärin.

Nämä ovat tekijöitä, jotka tekevät Stellar Lumenista kiinnostavan vaihtoehdon potentiaalisten tulevaisuuden valuuttojen joukossa.

Stellar-teknologia mahdollistaa eri valuuttojen siirrot, joten uudet aluevaltaukset ja yhteistyöt eivät välttämättä näy suoraan lumen-kolikon suosion kasvuna. Tämä kannattaa ottaa huomioon Stellarin mahdollisuuksia sijoitusmielessä pohtiessa.

Stellar Lumens verotus

Kuten kaikkien muidenkin kryptovaluuttojen tapauksessa, myös Stellar Lumens -valuutalla tehdyt voitot ovat veronalaisia siinä missä muutkin tulot.

Jos teet voittoa lumeneita euroiksi vaihtaessasi, muista ilmoittaa siitä veroilmoitusta täytellessäsi. Osto- ja myyntihinnan erotuksesta maksetaan 30 tai 34 prosentin pääomatuloveroa.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Stellar Lumens tunnetaan sijoitusmaailmassa kryptovaluuttana, mutta se on paljon muutakin: Se on mm. älysopimus-alusta ja maailmanlaajuisesti käytetty maksutapajärjestelmänä.

Stellar Lumensia voi ostaa monista eri kryptopörsseistä ja sijoitusalustoilta. Me suosittelemme tällä hetkellä eToroa sen laajan tarjonnan ja edullisten kulujen puolesta. 

Suuret kurssiheittelyt ovat tyypillisiä kryptovaluutoille. Arvo voi muuttua suuntaan tai toiseen useita prosentteja (tai jopa kymmeniä%) pelkästään yhden päivän aikana. Tämän vuoksi kryptovaluutat ovat suosittuja sijoituskohteita varsinkin treidaajille. 

Osta kryptovaluuttoja eTorossa. Edulliset välityspalkkiot!