Tron kurssi 2021 – Katso reaaliaikainen kurssi ja tutki kurssihistoriaa

Tron kryptovaluutta kiinnostaa sijoittajia, jotka haluavat panostaa tähän internetin sisällönjakelun uudenlaista hallintaa tarjoavaan kryptoteknologiaan: Tronin tavoitteena on internetin hajauttaminen takaisin käyttäjille. Tron kurssi on noussut aloituksestaan yli kolminkertaiseksi, joskin myös sen kohdalla kryptosijoittajalta on vaadittu – ja vaaditaan jatkossakin – kärsivällisyyttä ja pitkämielisyyttä voittojen kotiuttamista odotellessa. Tämä kryptoteknologia on saanut kuitenkin vahvaa tukea Kiinan hallinnolta ja sen tulevaisuuden suunnitelmat ovat moninaiset ja lupaavat. 

Tron reaaliaikainen kurssi

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Sisällysluettelo

Tron kurssi 2021

Tammikuun alussa 2021 Tronin kurssi oli 0.0263 USD, nousten kuukauden loppua kohti ja saavuttaen tammikuun viimeisellä viikolla arvon 0.329 USD. Tähän vaikutti vääjäämättä koko kryptomarkkinan kova noste ja hype kaikkien tunnetuimpien kryptojen ympärillä. Helmikuun puolivälissä kurssi kohosi korkeimmillaan arvoon 0,0604, joten vuoden ensimmäisten kuuden viikon aikana nähtiin Tronixin arvon lähes kolminkertaistuvan. Helmikuun lopulla tämän krypton arvo määriteltiin markkinoilla 0,0447 USD:n arvoiseksi. 

Uusi nousu nähtiin jo seuraavassa kuussa, sillä Tronixin arvo nousi maaliskuun puolivälissä lukemaan 0,0629. Huhtikuun 2021 puolessa välissä Tronix nousi tämän vuoden huippulukemiin ja kävi korkeimmillaan arvossa 0,1569 USD per Tron token. Tästä tultiin melko nopeasti alas ja toukokuun puolen välin jälkeen Tronixin arvo on tarkentunut noin 0,0750 -lukemaan. Tron hinta on vaihdellut voimakkaasti kevään aikana muiden kryptovaluuttojen tavoin. Tämä liikehdintä kuvastaa hyvin sitä maailmaa, jossa kryptosijoittaja liikkuu: kaikki virtuaalivaluuttoja koskeva uutisointi voi näkyä myös omassa kryptopörssin salkussasi.  

Tron ostaminen

Tron-projektista kiinnostunut sijoittaja voi lisätä Tronin hallintotokenia Tronixia (TRX) helposti omaan kryptosalkkuunsa yleisimmissä kryptopörsseissä. Osta Tronia osaksi eToro-salkkuasi ja pystyt samalla seuraamaan tämän virtuaalivaluutan kurssiliikkeitä ja lukemaan muiden sijoittajien ajatuksia Tronixin arvosta. Tronixia voi siirtää myös Ethereum-pohjaiseen kryptolompakkoon. Tronixin vaihtaminen on mahdollista Uniswapissa muiden Ethereum-pohjaisten kolikoiden kanssa.

Opas: Näin ostat virtuaalivaluuttoja!

Vaihe 1: Avaa sijoitustili

Virtuaalivaluuttoja saa ostettua nykyään monelta eri palveluntarjoajalta. On kuitenkin oltava tarkkana minkä valitsee, koska eri tarjoajien kuluissa voi olla suuriakin eroja.

Itse suosimme tällä hetkellä eToroa, joka on yksi maailman suurimmista finanssialan verkkoalustoista. eToro tarjoaa ostettavaksi lähes kaikki merkittävimmät virtuaalivaluutat, mm. Bitcoinin, Ethereumin, Litecoinin, Ripplen ja lukuisia muita. 

eToron hinnoittelu on markkinoiden edullisimpia: Bitcoinin ostamisessa palvelumaksu on vain 0,75% hankitun valuutan hinnasta. 

Vastuunvapaus: Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa CFD-sopimuksissa.
Harkitse onko sinulla kyky ottaa riski rahojen menettämisestä.
Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat eivät ole reguloitu sijoitusinstrumentti EU:ssa tai UK:ssa. Sijoita omalla vastuulla.

Vaihe 2: Aktivoi tilisi ja talleta haluamasi euromäärä

eToro toimii EU:n finanssilainsäädösten alaisena, joten sinun tulee vahvistaa tilisi. Tämän jälkeen eToro tarkastaa tiedot, ja saat hyväksynnän noin 1-2 päivän kuluessa.

Voit tallettaa eToroon euroja suoraan verkkopankista tai luotto- ja maksukorteilla. Vähimmäistalletus on 50 USA:n dollaria, eli noin 42 euroa.

Vinkki: Talleta suoraan USA:n dollareita, niin vältyt valuutanvaihtokuluilta!

Katso video

Vaihe 3: Osta virtuaalivaluuttaa

Löydät kaikki tarjolla olevat virtuaalivaluutat klikkaamalla valikosta löytyvää ”Käy kauppaa markkinoilla” –kohtaa.

Kun haluat siirtyä ostamaan kryptovaluuttaa, paina haluamasi valuutan kohdalta ”Käy kauppaa” -painiketta ja syötä esiin avautuvaan lomakkeeseen haluamasi summa, jonka haluat sijoittaa (ks. kuva lomakkeesta).

Voit halutessasi asettaa tappionpysäyttimen tai voitonkotiuttimen. Jos valuutan arvo nousee tai laskee yli asettamasi pysäyttimen, eToro tekee osto-/myyntikaupan automaattisesti puolestasi.

Valintojen jälkeen klikkaa ”Avaa kauppa”. Onnittelut, nyt omistat virtuaalivaluuttaa!

Vastuunvapaus: Sijoittaessa on aina riskinä rahan menettäminen. Huomioi eTorossa sijoittamisen kulut. Lisätietoa: etoro.com/fi/trading/fees

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Tron kurssihistoria

Tronin kurssikehitys on ollut hyvin maltillista ennen vuotta 2021: syntyhetkellään vuoden 2017 lopussa Tron projekti teki jättimäisen ICO:n eli Initial Coin Offering -kampanjan, jolla se keräsi varoja projektiin. Tällöin tronixia myytiin 0,019 dollarin hintaan. Projekti sai tässä ICO:ssa kokoon 70 miljoonaa dollaria toimintansa käynnistämiseen. Tron-porjekti nähtiin kiinnostavana ja Tronix nousikin hetkellisesti noin 0,25 dollariin tammikuussa 2018, mutta tämän jälkeen siihen sijoittaneet kryptoharrastajat ovat saaneet käyttää kärsivällisyyttä tämän tokenin omistajina. 

Vuosien varrella kurssi on pysynyt maltillisesti noin 0,02 dollarin tuntumassa, laskien välillä jopa lukemaan 0,0093 maaliskuussa 2020. Kun nykyarvo on vuoden 2021 lopulla huipun jälkeen vakiintunut lukemaan 0,1, voi tähän tokeniin sijoittanut kuitenkin onnitella itseään kryptovaluutan arvon moninkertaistumisesta viimeisten vuosien aikana – kuinka moni pörssiosake olisi kyennyt samaan?

Tron sijoituskohteena

Tronista kiinnostunut sijoittaja voi odottaa tältä kryptovaluutalta ainakin mielenkiintoisia tulevaisuuden suunnitelmia ja kunnianhimoisia tavoitteita. Tron-projektin perustaja Justin Sun on näkyvä persoona, jonka Forbes -lehti on listannut 30 kiinnostavimman, alle 30-vuotiaan kiinalaisen joukkoon. Tällainen henkilöön liittyvä imago on tyypillistä muutamille muillekin kryptoille, joten vaikka se tuo näkyvyyttä, on se toki myös riski. 

Tron on kuitenkin projektina laajempi kuin yksittäinen kryptovaluutta, sillä se tarjoaa kokonaisen ekosysteemin digitaalisen sisällön uudenlaisille jakamisen ja kehittämisen välineille. Sijoittajan ei välttämättä tarvitse olla perillä näiden teknologioiden yksityiskohdista, mutta on tärkeää ymmärtää, että alustan avulla pystytään kehittämään esimerkiksi pelejä ja myös uhkapelejä, jotka ovat etenkin Aasian markkinoilla hyvin yleinen vapaa-ajan viettämisen muoto. Tron on ylipäätään leimautunut Aasian alueelle – toki tavoitteenaan maailmanlaajuinen kattavuus – ja Kiinan hallinnon sille osoittama hyväksyntä ja luottamus lupaavat vahvaa tulevaisuutta tälle teknologialle. Tron-projektin tavoitteena on kuitenkin globaali kattavuus ja koko internetin laajuisen yhteisön luominen, jossa digitaalisten hyödykkeiden vaihdanta tapahtuu ihmiseltä ihmiselle ilman välissä toimivia suuryrityksiä. 

Tron hintaodotukset lähivuosille ovat valistuneiden arvioijien eli kryptomaailmaan paneutuneiden sijoitusasiantuntijoiden mukaan noin 0,7-1 dollarin tuntumassa. Tulevaisuuden menestyksen nähdään riippuvan aivan siitä, miten hyvin Tronin teknologia lyö läpi ja miten paljon siihen siten kohdistuu kiinnostusta. Kryptojen maailma on nuori ja Tron on saanut alkunsa vasta 2017, joten sen aikajänne on vielä hyvin lyhyt verrattuna esimerkiksi pörssiosakkeisiin.

Kryptoihin paneutuneet sivustot luovat nekin tulevaisuusskenaarioita aika lyhyelle aikajänteelle, ja tronixia koskevat ennusteet ulottuvat vain muutamien vuosien päähän, esimerkiksi vuoteen 2025: parhaimmillaan sen arvo olisi tuolloin dollarissa ja heikoimmillaan kurssissa 0,31 dollaria eli joka tapauksessa arvo olisi moninkertainen nykykurssiin nähden. 

Tronixin kohdalla kannattaa tutustua myös sen holdaamiseen eli steikkaamiseen, jolloin pelkästään tämän kryptovaluutan omistaminen tuo sijoittajalleen passiivista tuloa. Tronin teknologia hyödyntää proof-of-stake -konseptia, jolloin pitämällä tätä kryptovaluuttaa markkinoilla, osallistut siihen perustuvien transaktioiden vahvistamiseen. Tästä sinulle maksetaan pieni palkkio Tronixien muodossa.

tron kurssi

Vastuunvapaus: Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jota ei ole reguloitu EU:n toimesta. Sijoita omalla riskilläsi.

Miten Tron arvo määräytyy?

Tron tähtää teknologisena projektina internetin uudenlaiseen hallintaan, jossa sisällöntuottajat saavat aiempaa enemmän valtaa (ja rahaa) ja suuret jakelujätit menettävät valtaansa (ja osuuksiaan). Tämä hieno ajatus on kiteytetty perustajansa Justin Sunin mukaan “internetin parantamiseksi” ja noudattaa World Wide Webin perustajan Tim Berners-Leen ajatusmaailmaa. Internet oli tarkoitettu ihmisten yhdistämiseen, ei muutaman jättimäisen yrityksen hallinnoimaksi ja näiden vaurastuttamiseksi.

 Sisällöntuottajat muusikoista elokuvantekijöihin, pelien koodaajiin ja suunnittelijoihin voivat saada Tronin alustan avulla takaisin hallinnan omien luovien tuotteidensa jakeluun ja säilyttämiseen. Kulttuurin kuluttajat maksavat suoraan sisällön tuottaneille tahoille, eivät suurille välikäsille. Tronin hallintotoken Tronix (TRX) mahdollistaa omistajilleen Tronin suunnan määrittäviin äänestyksiin osallistumisen, joten mitä useampi kiinnostuu Tronin tavoitteista, sitä halutumpi myös sen hallintotoken on. 

Tronixin noustessa halutuksi kolikoksi, nousee sen arvo myös coin-swappaamisen eli kolikoiden vaihdon mahdollistavilla alustoilla (kuten Uniswap), joten tämä saattaa edelleen kiihdyttää kolikon arvonnousua. Tron hinta on siis osin konkreettista, projektin hallintaan liittyvää omistushalua, mutta osin myös psykologista, kryptovaluutan tulevaisuuden odotuksiin liittyvää arvonnousun odotusta.

Seuraa Tron kryptovaluutta keskustelu

Tron-projektia koskevaa keskustelua voi seurata internetin kryptoihin keskittyneillä palstoilla ja eri YouTube-kanavilla, jotka keskittyvät kryptojen arviointiin. On kuitenkin muistettava, että jokainen kryptojen maailmassa spekuloiva ihminen on vain yksi asiaan paneutunut henkilö muiden joukossa. Asenteet, odotukset, omat intressit ja epäilykset voivat vaikuttaa vahvasti taustalla, kun erilaisia kryptoprojekteja esitellään. Tron Reddit -keskustelussa voit spekuloida Tronixin tulevaisuutta muiden aiheesta kiinnostuneiden kanssa.  Lue paljon, kuuntele paljon, osallistu keskusteluun ja muodosta lopulta oma käsityksesi – äläkä sijoita enempää, kuin olet valmis häviämään.

Nykyään myös valtavirtamedia on tarttunut kryptoihin. Kuitenkin, jos olet itse jo jonkin aikaa tutustunut kryptovaluuttojen, platformien ja tokenien maailmaan, saatat huomata, että kokeneetkin taloustoimittajat saattavat olla aika vihernokkia kryptoista kirjoittaessaan. Mikäli kielitaitosi riittää, etsiydy myös englanninkielisen median pariin. Esimerkiksi Cryptonews ja Cryptoglobe uutisoivat kattavasti kryptomaailmasta, eivätkä ne ole kryptopörssien tiedotussivuja.

eToron arvosanamme:

4.6/5

Kryptovaluutat ovat volatiili instrumentti, jonka arvonheilahtelut voivat olla lyhyillä aikaväleillä suuria, eivätkä ne siksi sovi kaikille
sijoittajille. Suora kryptovaluuttasijoittaminen ei ole reguloitua EU:n arvopaperiviranomaisten toimesta. Kryptovaluutoissa on aina riski pääoman menettämiseen.

Vastuuvapauslauseke: eTorossa voit sijoittaa myös CFD-, eli hinnanerotussopimuksiin (viputuotteet). Ne ovat monimutkaisia sijoitustuotteita, joissa on
aina riskinä pääoman menettäminen vipuvaikutuksen vuoksi. Noin 67% piensijoittajista menettää rahaa hinnanerotussopimuksien kanssa. Sinun tulee arvioida,
ymmärräthän sijoitustuotteiden toimintalogiikan ja onko sinulla varaa menettää rahaa.

Usein kysytyt kysymykset

Tronixin kurssi on kehittynyt muihin kryptomaailman tunnettuihin valuuttoihin verrattuna melko maltillisesti vuodesta 2017 lähtien. Silti sen arvo on lähes nelinkertaistunut aloituksestaan. 

Tronixiin kannattaa sijoittaa, jos uskoo tämän alustateknologian mahdollisuuksiin ja jalansijan saamiseen. Tronin sloganin “Decentralize the Web” omaksi tuntevat voivat sijoittaa projektiin myös tukeakseen sen tavoitteita. 

Tronixia voi helpoiten ostaa samoista tutuista kryptopörsseistä, joista ostat muitakin kryptovaluuttoja, kuten eTorosta. Näin saat seurattua kaikkia kryptojasi ja tehtyä myös sijoitusten hajautusta helposti.

Tron ei ole huijaus. Tronin takana on voittoa tavoittelematon säätiö Tron Foundation, jonka tavoitteena on tehdä internetistä parempi. Tronin perustaja on valittu Kiinan hallinnon neuvonantajaksi, joten hän on käynyt läpi kovan seulan luotettavuuden arvioinnissa.

Osta Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja eTorossa!

Vastuuvapaus: Sijoittaessa voit menettää rahaa. Tee sijoituspäätökset omalla vastuulla.